Přejít na obsah

Čím vyčistit klimu?

Luks

Doporučené příspěvky

Take jsem kupoval v autokelly, ale pro zmenu ten rozprasovaci, maji ho ted v akci: Dezinfekce Sonax

Delal jsem to cca pred 10ti dny a zatim mi nic nesmrdi, tak uvidim co dal.

Nez jsem se do toho pustil, tak jsem o tom dost cetl a nazory jsou ruzne, nekdo chvali penu, nekdo zase rozprasovac, nekomu pomohlo neco, nekomu zase neco jineho. Ja jsem zvolil ten rozprasovac s tim, ze to zkusim a kdyz to nepomuze tak ze tam natlacim jeste tu penu (hlavne na ten vyparnik) Myslim, ze by to byla dobra kombinace a ucinek temer stoprocentni. No nakonec to vypada, ze stacil ten rozprasovac.

Postup aplikace jsem si ale upravil, ten navod co tam je napsany je asi univerzalni tak aby to fungovalo pro vsechny auta. V navodu je: Sklopit predni sedadla, postavit sprej dozadu mezi sedadla. No nevim proc bych to mel strikat vzadu, kdyz nasavani vnitrniho okruhu je vpredu u nohou spolujezdce ( OII ) Vyndal jsem kabinovy filtr a kaslik na filtr jsem zavrel. Zadna sedadla jsem nesklapel a postavil jsem to tedy na zem ke spolujezdci a pri spusteni jsem to nechal chvily foukat primo do sani vnitrniho okruhu, pak jsem to postavil na zem a zabouchnul dvere. Dalsi vec je, ze pisou nechat zaplou klimatizaci. Proc?? Nevim proc bych ji mel mit zapnutou, zbytecne se bude tvorit kondenzat na vyparniku. Vzduch proudi stejnou cestou pri zapnute i vypnute klime. Nechal jsem ji tedy vypnutou, vnitrni okruh, teplotu na minimum a fofrnik naplno. Mozna maji nektera auta rozdilnou cestu vzduchu s klimou a bez klimy a jsou tam treba klapky, proto tam pisou nechat zaplou klimu, ale u Octy to podle me nema smysl ji zapinat. Takto jsem to udel a zatim se zda, ze by to mohlo byt dobry, alespon zatim ten zapach z klimci zmizel.

Nezapomen vymenit filtr ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Sezóna klimatizací se blíží a já bych chtěl provést desinfekci klimatizace a celého systému. Loni mi poprvé co mám auto klima jednou zasmrděla, ale druhý den a ani později už nic nesmrdělo. Letos bych chtěl ale tu desinfekci už udělat a tak bych se chtěl zeptat, je lepší koupit sprej který se nechá vystříkat uvnitř interiéru nebo koupit ten, co se nastříká v nasávání jak je pylový filtr popř. jak píše luban, klimu můžu nechat vypnutou, ať se zbytečně netvoří kondenzát? Díky za odpověď :)

Odkaz ke komentáři

Jak vidíš tak si budeš muset vybrat sám. Já koupím pěnu nebo sprej s hadičkou a aplikuju to přímo na výparník. Kupuju větší pixlu a vyjde mi to na 2x, jaro a podzim. Osobně nevidím smysl v tom vymýšlet si své návody jako brouk Pytlík, zmiňovaná zapnutá klima asi má svůj význam při tomto procesu a proto to výrobce doporučuje respektive ani jinou možnost neuvádí.

Upraveno uživatelem šulda
Odkaz ke komentáři

vyplatí se čistit klimu i když nesmrdí ? když to tak čtu, těch 180kč za sprej není moc a když se to jen nastříká do výdechů tak celkem pohoda práce

vyplatí se čistit klimu i když nesmrdí ? když to tak čtu, těch 180kč za sprej není moc a když se to jen nastříká do výdechů tak celkem pohoda práce

Odkaz ke komentáři

Já přešel na ty "granáty" a naprosto v pohodě. Použil jsem asi třikrát Sonax a vždy dobrý. Teď na to půjdu stejným způsobem ale z Lidlu za 60,- Kč, ta jejich značka W5, tak jsem zvědav, ale většinou jsem s těmi výrobky spokojen, koupil jsem rovnou dva granáty i na příští rok.

Odkaz ke komentáři

Určitě je lepší takto klimu vyčistit dřív než začne smrdět, pak se to hůř čistí... :)

Já přešel na ty "granáty" a naprosto v pohodě. Použil jsem asi třikrát Sonax a vždy dobrý. Teď na to půjdu stejným způsobem ale z Lidlu za 60,- Kč, ta jejich značka W5, tak jsem zvědav, ale většinou jsem s těmi výrobky spokojen, koupil jsem rovnou dva granáty i na příští rok.

Můžeš specifikovat co myslíš těmi ''granáty''? To myslíš ten sprej, co se nechá vystříkat uvnitř interiéru?

Já jsem dnes pořídil tento sprej co se stříká přímo do ventilace http://autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp3q79vZJwWHLDFCJyVIaqsIMqoc0bqy9Ppuidip6ASMy0Lm5W65WKnLIJ6irRadyB/mH6tpfKbTS+3Sqx6WKHYnJED/DeLbefjonWDdHxcx/dgyymWED6aqcGHr1Z+sJANQXdNqCe/scyOZdq8XyuyCA/C6obX8XeAaKjwtSc6pm , tak snad budu spokojenej ;)

EDIT: jsem zapoměl, že odkazy u Autokelly nefungují, tak stačí do vyhledávače na stránkách Autokelly zadat tento kód DK N0028 a ukáže se ten sprej co jsem myslel ;)

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

zdar

smrdi mi uz delsi dobu klima, tak jsem se rozhodl to vycistit. filtr novy ( cichove ten stary nesmrdel) . v tom kastliku pod ventilatorem (ne pod vyparnikem) byla voda, asi to tam nateklo okolo te gumy na filtru) . ale nijak nesmrdela. vycisteno, smrdi to stale. ty spreje vyzkousene dva, uz nevim co to bylo , nepomohlo nic.

vyparnik vypada dobre. neni na nem zadne svinstvo.

poradte prosim, na te fotce, je to ta hadice z toho vyparniku co ma vest ven ? nejak v tom motorovem prostoru nemuzu najiz zadnou diru, ze ktere by to melo vytekat.

bohuzel ten kastlik nemuzu rozmontovat a ani se tam dostat dratem , abych zjistil , jestli to neni ucpane. zitra tam skusim nalit vodu podivam se, jestli to odtyka. jestli ale ne, jak to vycistit? uz jsem uvazoval, ze tam vyvrtam dirku a pak to zalepim.

zdravim a dik

René

post-46413-0-81830700-1451146423_thumb.jpg

post-46413-0-85805700-1451146433_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...