duke_luke Odesláno Říjen 9, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2011 Ahojte, stala sa mi velmi divna vec. Pocasie: vcera asi 5-7 stupnov, prsalo, vlhko. Po asi 4 km sa mi stalo, ze pedal nereagoval chvilu na pridavanie plynu , stratil som vykon asi na 1 sekundu, ale pustil som pedal a pridal a zase vsetko v poriadku ,len to trochu cuklo autom. - toto som ignoroval, lebo sa mi to uz stalo - ked dam plyn uplne na podlahu ,tak sem tam velmi zriedka mi prestane reagovat plyn a auto sa chova,akoby som vobec plyn nedrzal . A ako som trochu uvolnil pedal, zase mu da plny vykon - to som riesil tak,ze nezoslapovat az uplne pedal na podlahu. LENZE :situacia vcera pokracovala Dalsich 7 km pokoj, potom idem odbocovat v meste, mal som v 3-jke, vchadzam do zatacky, pustam plyn aby to trochu spomalilo a zrazu auto vobec nepridavalo plyn, spomaloval som, a NAVYSE mi STUHOL volant, uplne prestal ist posilovac ---- MOTOR bezal, svetla svietili - bola noc...smerovka blikala...len tieto dve neduhy sa objavili. Akonahle som podradil do 2-jky, a pridal , zase sa auto rozbehlo a volant bol znova jemny - posilovac zacal pracovat - a v pohode som uz dosiel domov. Nestalo sa toto uz niekomu?? neviete,co to moze znacit? Vdaka za kazdu odpoved 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Říjen 9, 2011 Autor Sdílet Odesláno Říjen 9, 2011 doplnim len, ze skrtiacu klapku som cistil pred mesiacom. Auto ma vzdy kraasne otacky na volnobehu aj po prvom nastartovani...teraz pri chlade zo zaciatku tych 1100 - 1200 a do 5 sekund to klesne na 800-900 a drzi si stale ,nekolisu vobec otacky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Říjen 9, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2011 Problém bych hledal spíš v zapalování. Vysoké napětí a vlhko se nemá moc rádo. Zaměř se na zapalovací cívku, kabely, svíčky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Říjen 10, 2011 Autor Sdílet Odesláno Říjen 10, 2011 no to ma tiez napadlo, ale neviem ,ako by som to mal skontrolovat. Staci len opticky? alebo by si poradil nieco ine? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Říjen 11, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 11, 2011 Vidím to tak, že ti ten motor z nějaké příčiny zhasl, tím přestal jít posilovač, a pak jsi ho přes tu dvojku zase nahodil. Nedovedu si představit výpadek posilovače když běží motor (doufám že tam není elektrický posilovač?). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Říjen 11, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 11, 2011 ne není tam elektrický. Klasika čerpadlo poháněné řemenem. Jak na zapalování? Pouhým okem taky nemusíš nic poznat. Průraz VN je v malém rozsahu okem nerozpoznatelný. Podívej se na zapalovací trafo jestli nemá popraskaný plastový plášť a sadu VN kabelů kup rovnou novou a máš to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Říjen 11, 2011 Autor Sdílet Odesláno Říjen 11, 2011 Dakujem, pozriem to. Zajtra to idem dat pozriet na VAG u kamosa, ci tam nahodou nevypisalo nejaku chybu, aby som aspon mal nejaku sajnu, co to moze byt. Pozriem aj to trafo. Viem,ze sviecky boli kupovane nove v roku 2008 a kable neboli asi ani vobec este menene. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Říjen 11, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 11, 2011 na VAGu se stejně VN část nenabonzuje. Začal bych VN kabelama. Tím nic nezkazíš a jestli jsou tam origo, tak už to můžou mít za sebou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Říjen 12, 2011 Autor Sdílet Odesláno Říjen 12, 2011 no asi ako hovoril TomasT , na VAGu neukazalo nic, vsetko bez chyby. Kedze sa to stalo zatial len raz, skontrolujem poriadne vsetky kable aj k VN trafu, aj rozdelovac, popripade povytahujem a naspat vlozim konektory. Popripade ma aj napadlo strieknut trocha vazeliny v spreji na vinutie toho VN trafa, aby to neprepustilo vlhkost, keby tam nahodou ze bol nejaky prieraz TomasT : hovoril si vymenit VN kable - myslis tym svieckove kable? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Říjen 12, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2011 (upraveno) jj přesně ty ;) od rozdělovače ke svíčkám a jeden od zapalovacího trafa k rozdělovači to trafo můžeš zkusit stříknout, ale možná bych použil spíš silikonový olej jo a mrkni i pod víčko rozdělovače na palec a kontakty. když tak očisti pokud budou opálené Upraveno Říjen 12, 2011 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Říjen 13, 2011 Autor Sdílet Odesláno Říjen 13, 2011 Dakujem za rady, popozeram. Ked sa podari, idem tento vikend striekat cely podvozok bitumenom - raz za par rokov to zrobit treba, aby ma nahodou nepotrapila korozia - zatial ziadna nie je, klop klop klop. Tak popri tom popozeram aj tie kable. Kebyze nepomohlo ocistenie, ako navrhujes postupne vymienat suciastky? Svieckove kable+ten z VN trafa , potom VN trafo a nakoniec sviecky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Prosinec 11, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2011 Ahojte, takze zase pisem. Problem sa po prekontrolovani neobjavil 3 mesiace vobec. Vcera som daval nabit baterku,tak som ju vytiahol z auta. Po nabiti vlozil naspat ,auto krasne chytlo. Idem s nim a zase tak cca. po 7km mi urobilo presne to iste,co som popisoval hore. Strata serva, reakcie na pridavanie plynu - o sekundu na to sa zapla kontrolka dobijania --- teda motor musel zdochnut. Siel som okolo 70km/h. Podradil som a ked som pustil spojku,zase to chytlo. Nebolo ani vlhko. Iba kosa,asi tak -5 celzia. Foter povedal,ze by to mohla byt aj spina v nadrzi - zanesene sitko - a ze preto to zdochlo - benzinu som mal minimum, tak uz len 8 litrov v nadrzi vtedy . Ale neviem, zda sa mi to cudne, ze takto zdochne a to este len raz za taky dlhy cas,ze sa to zas opakovalo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rizo Odesláno Prosinec 11, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2011 zastane motor pri 70ke a v zaradenej rýchlosti ? to by ti zablokovalo aj kolesá pokiaľ by neprešmykla spojka skôr ti blokuje niečo čo je na klinovom remeni - čerpadlo serva , alternátor , kladka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Prosinec 11, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2011 zastane motor pri 70ke a v zaradenej rýchlosti ? to by ti zablokovalo aj kolesá pokiaľ by neprešmykla spojka skôr ti blokuje niečo čo je na klinovom remeni - čerpadlo serva , alternátor , kladka Tak ked som mal zaradenu rychlost a isiel som pridat plyn, vobec nic to nerobilo. Nereagoval. Zosliapol som spojku - vtedy zacala svietit kontrolka dobijania. Dal som to do 3jky ,pustil spojku a kontrolka zhasla a auto uz islo v poriadku. Neviem,co tam mam este skontrolovat, na co sa pozriet, co to moze robit. VAG nic neukazal. Tam je vsetko v poriadku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Prosinec 25, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2011 Ahojte, takze dalsi poznatok. Zase sa mi to stalo. Uz aj pri malej rychlosti ,na zaradenej dvojke pri plynulom rozjazde. Lenze teraz som nesiel rychlo,tak ked som podradil do 1, bol motor stale zdochnuty a musel som zastat a nastartovat zas. Teda Jasne je,ze motor zhasne, preto neslo servo a nepridavalo plyn. Zatial co som si vsimol, tieto problemy so zhasinanim motora sa objavuju LEN ked mam v nadrzi malo benzinu - teda idem uz na rezervu - v cervenom poli ukazovatela. Foter mi rozprava,ze je to nejake spinave sitko v nadrzi?? Alebo palivovy filter za to moze??? Co hovorite ? Ale zase nerobi to velmi casto, iba sem tam, ked uz idem na rezervu. Teda neviem uz. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Prosinec 26, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2011 Na začátku jsi psal "NAVYSE mi STUHOL volant, uplne prestal ist posilovac ---- MOTOR bezal, svetla svietili - bola noc...smerovka blikala...len tieto dve neduhy sa objavili" Tak jak, ještě na tom trváš? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Prosinec 26, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2011 Na začátku jsi psal "NAVYSE mi STUHOL volant, uplne prestal ist posilovac ---- MOTOR bezal, svetla svietili - bola noc...smerovka blikala...len tieto dve neduhy sa objavili" Tak jak, ještě na tom trváš? Netrvam uz len na tej casti - MOTOR bezal ---- ostatne plati. V tej rychlosti 70km/h sa mi zdalo prvykrat,ze motor bezal, lebo som rychlo podradil a vsetko sa rozbehlo. Teraz som uz skusil drzat spojku v rychlosti a zacalo svietit dobijanie.. teda znamena ,ze boli kolesa odpojene cez spojku od motora a motor prestal tocit - preto zasvietilo dobijanie a to ostatne. A teraz babo rad :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Prosinec 27, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2011 asi bude najlepsie vymenit palivovy filter co? Popripade vybrat aj cerpadlo a odsat nejakou hadicou bordel z vnutra nadrze,ked je tam nejaky na spodku? a cital som aj o nejakom sitku v nadrzi - to sitko vie niekto ,kde sa nachadza? V tom cerpadle? alebo kde,ze sa na neho pozriem. Dikes 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Leden 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 3, 2012 najazdil som doteraz 400 km, stale doplnam palivo ,aby neklesalo ani nahodou k rezerve a doteraz sa chyba neobjavila. Necham teraz dojazdit nadrz a budem pozorovat pri minime paliva. Ale vyzera to na zatial na ten palivovy filter, alebo spinu v nadrzi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Leden 3, 2012 Sdílet Odesláno Leden 3, 2012 400Km a stále doplňuješ palivo. To tam tankuješ vždycky po pěti litrech nebo co? Je možný, že palivoměr ukazuje víc než tam ve skutečnosti je a prostě se to v zatáčce odleje a čerpadlo nacucne vzduch. Ten se dostane až ke vstřikovačům no a motor pak zdechne než se protlačí ta vzduchová bublina. Nebo už je čerpadlo utahané a prostě ze skoro prázdné nádrže nedodává spolehlivě. Případně ucpaný filtr. Vezmi plnou, jezdi a pozoruj. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Leden 4, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 4, 2012 no nie prave po 5 litroch, ale po 20 litrov...dal som tam minule 35 litrov, ked mi teraz kleso asi na 15 l v nadrzi, doplnil som zase 20 litrov...cize takto. Ze palivomer ukazuje viac ,s tym to asi nesuvisi, lebo ako mas palivomer, tak rucicka je na bielej ciarke na tej poslednej pred cervenym polom a uz sa objavuje ta chyba so zhasinanim. Teda ze rucicka uz je trosku nad rezervou a uz to zacina robit. Bude lepsie pocasie, a vymenim palivovy filter, a vycucam nadrz, kto vie,ci tam nie je voda v nadrzi nahodou, vyberiem cerpadlo, precistim,sitka a uvidime. Ale to budem asi cakat az do jari, nakolko nemam garaz a vonku to teraz robit nebudem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest daviddavid Odesláno Leden 25, 2012 Sdílet Odesláno Leden 25, 2012 Mám stejný problém u 1.6 75kw... mám auto přestavěné na LPG a závada se objevuje i když jezdím na tento pohon - nejsem si jistý jestli to tedy může způsobit nečistota v nádrži :/ (svíčky jsem měnil a závada se stále objevuje - dost nepříjemné) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Leden 26, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 26, 2012 tak u teba bude asi jediny problem niekde v zapalovacom trakte, VN trafo - moze byt poskodene, alebo rozdelovac poruchovy..zle kable 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Únor 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 3, 2012 hmmm,,,zaujimave. Este som sice nevymenil palivovy filter , ale cca 800km sa chyba zhasnutia motora nekonala.A drzal som to aj na minime paliva. Lenze dnes vecer idem a zas mi motor zhasol, akurat v najnevhodnejsiu chvilu v zatacke do kopca pri znacke koniec obce a za mnou auta :D.. Trochu adrenalin, ale hned som tam kopol 2jku ,pustil spojku a bum,motor naskocil zas. A zase to bolo pri minime paliva,Mal som palivo asi cca 10km pred pipnutim signalizacie rezervy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Únor 4, 2012 Sdílet Odesláno Únor 4, 2012 No tak už je jisté, že to bude souviset s palivovým čerpadlem. Prostě jak je nízká hladina, tak má výpadky. Ten filtr zkus co nejdřív. Jo a raděj to nakopni startérem. Nebo jednoho dne už nenastartuješ vůbec-až si píst hodí líbačku s ventilem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Únor 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 5, 2012 Kedze nemam garaz,musim cakat az sa otepli, co ma stve :( , kedze si to viem zrobit vsetko sam a servisom sa radsej vyhybam. A uf, to som si vobec nemyslel,ze sa mi moze stretnut ventil s piestom - to vazne? Cakal som, ked je tam len 8Ventil a jedna vacka, ze v pohode sa to bude otacat tak ako ma a ze to nehrozi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Únor 5, 2012 Sdílet Odesláno Únor 5, 2012 no mělo by to vydržet, ale motor s rozvodovým řemenem je lepší vždycky nastartovat startérem, než ho nakopávat přes rychlost... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Únor 6, 2012 Autor Sdílet Odesláno Únor 6, 2012 dakujem za vysvetlenie. Budem sa snazit to startnut starterom, ked to premavka dovoli. Hodim vystrazne, na krajnicu a idem :D...Inak, pred asi 5 tisic KM som menil cele rozvody, dufam,ze nieco vydrzia :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Březen 31, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 31, 2012 Takze konecne vymeneny palivovy filter. Teraz uz len ist az na rezervu a cez nu a uvidime. Modlim sa,aby problem uz nenastal :).... PS: tankovaval som aj tie akoze 100 oktany, co budu asi skor 98cky, ale len kvoli tomu,ze su viac aditivovane (aspon by mali byt) a aby odstranili pripadnu vodu a nejaky bordel. Uvidime no 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Duben 7, 2012 Sdílet Odesláno Duben 7, 2012 Tak si tak dneska jedu a najednou ztráta výkonu, po případání plynu žádný výkon, tak jsem zatavil na krajnici, motor stále běžel na volnoběh. Vypnul jsem ho a šel jsem se podívat do motoru, co se děje. Tam vše pohledově normál, nastartuji a jede to už normálně. Nikdy mi to neudělalo, a to jsem na jaře měnil cívku a svíčku. Že by kabely? ty budou možná původní. Tak co se to stalo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.