Přejít na obsah

swenak

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    137
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele swenak

  1. Na prodej: https://auto.bazos.cz/inzerat/151100383/autopolar-polar-fis-pf04-advanced.php
  2. swenak

    Brzdy z O3 na O2

    Těhlice jdou taky, jsou hliníkové a lehčí.
  3. Nebo Simca Etoile, Elyssé:) Děda to má a už mu za ni dost nabízeli před lety:)
  4. Já vím, pouze konstatuju.
  5. Já ho teď dal do Golf 6 a je to v něm o dost horší, než v Golf 5, míň informací, něco pořád nejde kvůli chybám, na display nejde mít 6 parametrů a nahrazuje to telefonní screen.
  6. Nemám zájem, díky, jenom mám pochopení pro tu nestabilitu, kdy sem dáš post, že fakt musí jít do prodeje za pár hodin je post smazán:)
  7. Ty musíš být hodně rozerván, kdepak je ten příspěvek o prodeji?;)
  8. Amatéři si můžou zkusit kruhák, který pokračuje rovně dál, projet namísto po asfaltu po kostkách kolem ostrůvku. Projedou ho rychleji, míň točí volantem a je to i kratší. A jako bonus si ten kruhák díky brailovým kostkám i přečtou:)
  9. Tak už vím, k čemu to tam je. Na čtení zatáček:)
  10. Pravda, nebo teréňákem na pólu, či u sopky:)
  11. Jako laik se podívej na populární TopGear a jak se tam jezdí:)
  12. To spíše Cayman, Ferrari snad spíše pro potěchu okolí.
  13. Záleží na kódu motoru, pokud se nepletu, BWA a AXX mají rozdílné.
  14. Převodovku jsem neřešil a mám to tam pořád. Jak jsem psal, kola 4sady a stejné. Možná problém řízení, ale skříň taky jiná a stejné.
  15. Možná Kvasiny přijmou Porsche ;) https://www.autoforum.cz/predstaveni/skoda-ma-misto-superbu-vyrabet-porsche-na-to-uz-cesi-drazi-nejsou/
  16. Tady jsem jich bral pár, rychlé dodání, reagovali i rychle, když neprošla platba. https://www.movitelonline.com/b2c/producto/AUTO-POLAR-FIS-INTERFACE/2/polar-fis-pf04-advanced-for-vw-seat-skoda-audi
  17. Žádná jiná a rozumná není, snad některá rádia s napojením na obd, nebo obd BT/WiFi adaptér napojen na mobil.
  18. To samé jsem řešil 2x, jednou jsem z pojišťovny vytáhnul myslím 15tis, ale dalo to zabrat (TSK to bylo jedno, ale pojišťovka se kroutila), jednou jse neuspěl z důvodu, že nešlo jednoduše prokázat, jestli je odpovědny správce komunikace, nebo vodovody a kanalizace. Já tehdy neměl moc energie na řešení, ač mám v ruce papír, kde jeden z nich otevřeně přiznává, že ta vada jednoznačně způsobuje to, co se mi stalo a může se to stávat. Sranda byla, že i kdyby to byla vina TSK, nebo PVK, tak pojišťovnu měli snad oba Koop 🙂 S těmi pneumatikami je to tak, jak píšete, na nápravě mají být stejné, i tak to pojištovny zkouší, hlavně v připadech, kdy jsou pneu "před smrtí". Ale ono zákon v tomto není úplně jasný, v 341/2002 Sb. v § 21 odstavci 13 se píše, že musí být stejné ( Shodnou pneumatikou se rozumí pneumatika stejného rozměru, konstrukce, druhu dezénu a značky. ), ale pokud by vám dodali opravdu takovou 1 a druhá stará je stejná, tak by to asi bylo OK, resp. mohlo být a pak by v případněm sporu muselo jít o to, že se starší a nová chovají jinak (směs stárne, dezén se chová jinak u 8mm a 2mm) a to může zapříčinit při brždění různou adhezi s vozovkou, stejně tak v zatáčkách, nebo akceleraci. A jak tady bylo psáno, pojišťovna to zkusí, většinou uspějou, málo kdo se má chuť dohadovat a natož soudit, ač někdy stačí dát podnět na ČNB a pomůže to.
  19. Potenciál je jistě něco, co pojišťovna "ocení";) To nikoho nezajímá, to jsou emoce majitele a fandů, nezřídka falešné, ono i Fabia za 50tis může být pro někoho auto snů s potenciálem být to ćasem veterán, co bude hodnotu jenom zvyšovat. Stejně tak velká hodnota je věc subjektivní, to auto není levné, ale ani mega drahé. Pokud ale majitel toto takto vnímá, neměl ani řešit nějaký rozpočet a prostě to dát do nejlepšího možného servisu. Další věc je ztráta hodnoty. I kvalitní oprava značí ztrátu hodnoty, jenom ne tak vysokou. To už snad bylo v nějakém rozsudku, kdy nechtěla pojišťovna platit za originální díly a prohrála, když tvrdila, že originální díly by zvedly hodnotu auta.
  20. To se ale týká fakturovaných dílů, u rozpočtu nejde čekat, že dostane to samé, co by dostal servis, to je celý princip. Tam se očekává, že si to zbastlí sám, nebo někde v servisu ala "Karel udělá", nebo to nenechá opravit a ta částka by mohla sloužit jako kompenzace sníženi hodnoty vozu. Pojišťovny jsou sice ku..y, ale rozpočtem to člověk taky řeší z vychytralosti a snahy oškubat/ušetřit.
  21. Můžeš, ale pan suterén sem zdá se moc nechodí:)
  22. Nic jsem nedodělával, takto to bylo originál v té PF03 verzi, v hliníkovém boxu. Ale měl jsem snad kus č. 21, za těch 7 let se jednak změnila krabice a možná i PCB, to nevím.
  23. Snad je to ono, 7 let staré foto, je to verze PF03.
  24. Můžu se zeptat, jak to je s ignorovanými členy? Ač mám člena v ignoraci, tak má možnost mi psát SZ. Je šance toto nastavit tak, aby to nešlo? Díky.
×
×
  • Vytvořit...