Přejít na obsah

Lokotka

OctaviaClub
  • Počet příspěvků

    79
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Lokotka

  1. Tak letošní ročník Škoda Economy Run BUDE! A vypadá to, že sice po termínu, ale asi by se po dohodě s pořadateli dalo ještě přihlásit. https://www.economyrun.cz/
  2. Tak přátelé, s letošním ročníkem po loňské pauze to vypadá nadějně. https://www.economyrun.cz/
  3. Odpověděls sis sám. Na vině jsou převážně krátký trasy = studenej motor, navíc s couračkama po městě.
  4. Nezná někdo nějakýho spolehlivýho a šikovnýho mechanika, kterej hoví Octavia 1, 1,9 TDi, 81kW ASV po face? Chtěl bych vyměnit těsnění pod hlavou a pak případně i radiátor topení.
  5. No, na PP bych se koukal až časem. Natankovat opravdu "do plna", vynulovat PP, vyjet nádrž, dotankovat do plna a porovnat ukázanou spotřebu z PP s tou vypočítanou skutečnou a pak případně dělat nějaký závěry.
  6. Co je na tom nezdravého? Tedy krom toho, že to tam narvu v létě, pak ihned odstavím na sluníčko a 1/2 dne nikam nepojedu.
  7. Cca 55 litrů od rozsvícení rezervy s využitím zmáčklýho odvzdušňováku až k okamziku, kdy je nafta vidět cca 3cm pod hrdlem nádrže. No a na těch 55 litrů najedu při průměrný spotřebě 4,5 l/100km cca 1200km. No a pokud trénuju na soutěž, tak i 1400km.
  8. Lokotka

    Octavia 1

    Ta baňka na turbu a hadičky nejsou záležitost pro elektrikáře.
  9. Takže další díl je na světě. https://octaviaclub.cz/clanky/skoda-octavia-19-tdi-jak-nastavit-upravit-cipovat/
  10. Po 1/2 roční odmlce jsem se dokopal k postupnému dopsání seriálu článků o Economy Run závodění a v odkaze máte 5 díl mého povídání. https://octaviaclub.cz/clanky/skoda-octavia-tdi-pripravy-a-upravy-na-jizdu-s-minimalni-spotrebou/
  11. To máš pravdu. Zároveň to ale popírá údaje s dílenský příručky. Že by toho chtěli víc prodat, tak uváděj původní interval?
  12. Ano, tj. adekvátní info z dieselpowerfora. A dál pak pokračují i objednacími čísly sad, které ty zesílené řemeny a kladky obsahují.
  13. Z čeho máš tu info? Koukal jsem do technický příručky a píšou tam až 150 000km, ale není tam přímo zmíněno to ASV, jen údaje o měsíci a roku výroby, takže tápu.
  14. Po kolika km, či letech je nutno měnit rozvody?
  15. Druhý díl článku Mechanicko-teoretické předpoklady úsporné jízdy a zároveň páté pokračování série článků o úsporné jízdě se jmenuje: Predpoklady-usporne-jizdy-prace-s-prevodovkou https://octaviaclub.cz/clanky/predpoklady-usporne-jizdy-prace-s-prevodovkou/
  16. Děkuju! Umí toho hodně a bylo vidět, že jel po předem naprogramovaný trase.
  17. No pokud to opravdu už dali i do osobáků a nespoléhá to jen na údaje z čidel (kamery -rozpoznávání značek), ale opravdu to predikuje údaje z mapy, tak se mně to líbí. No a v tom případě bych ale rád věděl, zda to fachčí jen v případě, že jedu po předem naplánovaný trase, nebo jestli to není nutná podmínka a omezeně to funguje i bez toho plánování, nebo tam funguje jen to rozeznávání značek? A pak, jako u všeho, je to vypínatelná, či jinak řečeno, volitelná funkce? Dále jsem kdysi načet že: - u kamionů to bere i údaje o provozu před ním (data z dopravních dispenčinků apod.), nejen že to dodržuje vzdálenost od auta před ním, a pak vlastně řidič "jen" kroutí volantem, protože i když chce, tak auto nezrychluje, páč ví, že několik km před ním je nehoda, či zácpa. - kamion se samovolně, pokud před ním někdo není, rozjíždí před kopcem, aby nabral rychlost a před horizontem sám zpomaluje, pokud je za ním "zkopec". Mně osobně by se tohle hrozně moc líbilo (už jsem cca před rokem dal podnět a letos ho urgoval) , ale stačilo by mi, aby mě na to navigace upozorňovala, včetně třebas toho, že bude úsek s omezenou rychlostí a moc bych uvítal okno s profilem trati s predikcí třebas na 1,5 - 2km dopředu. Všechno vlastně v Mapách je, jen to zprovoznit pro běžný uživatele.
  18. Pokud se něco přizpůsobuje konkrétní situaci, tak to v žádným případě není predikce, ale pouze reakce. Vidím značku = zpomalím. Predikce by byla, kdyby o tý značce (zatáčce, stoupání, horizontu) to auto vědělo vědělo předem (mohlo by, páč v mapách ty údaje jsou) a auto by reagovalo předem, tak jak to dělaj nejmodernější kamiony. Pak to má význam. Nejsem si ale jist, že toto je případ týhle nový Oktávky.
  19. Co je zde myšleno výrazem "prediktivní" tempomat? Jak se to chová, co to predikuje?
  20. Třebas by stálo za to, abyste právě toto sdělili sami za sebe organizátorům. Opět k tomu vyzývali. Třebas se to příště pohne spravedlivějším směrem, když se ozve více účastníků.
  21. Mě osobně vadí to započtení předpokládanýho 10´času zdržení. Přesně jak píšeš, určitě to dokáže hodně zamávat s výsledkama a je to otázka štěstí a nikoli umu. Na druhou stranu by prý sečtení čekacích dob každé posádky z ONI systému bylo časově moc náročný (ze stejnýho důvodu jsou i "jen" úseky s radary - bylo jich hodně a to i dost dlouhé - a nevyhodnocuje se rychlost na celé trase) a vyhlašování by se asi nedalo udělat ten samej den. Mně se líbí postoj Horníčka. Každej výsledek pod 3l/100km. je skvělej a o kokrétním umístění pak rozhodne náhoda = štěstí, co koho potká na trase. A největší přínos vidím v tom, že se soutěž průměrkou přiblížila reálnýmu provozu a už nejde "pouze" o minimální spotřebu.
  22. No, my jsme stáli 2x na červenou na křižovatce, 2x na žel. přejezdu, 2x kvůli běžeckejm závodům a 3x na tý kyvadlovce, jako vy. Problém s předjížděním shodného počtu před námi startujících jsme řešili ve stejném místě jako vy a těsně za Bílým Potokem na začátku stoupání jsem je "vomlel" klasickým Eco způsobem = "plnej kotel za 3". Myslím, že se to vyplatilo. Přesto naše ztráta ve Vrchcábu byla 18´. To dalo do poslední etapy 63km/hod. průměr, kterej jsme nakonec dali, ale stejně jako na Smědavě jsem musel 3x předjíždět běžný účastníky provozu hned za značkou konec obce a ve stoupání na ten "plnej knedlík", aby mě už dál nebrzdili. Mám skvělýho navigátora, kterej rozpočítal celou trasu tak, že kdykoli hlásil, jakou máme ztrátu, či náskok. Penalizaci jsme neobdrželi žádnou a jeli jsme dle GPS a nikoli dle tacho. Jinak Smědava - Souš?, tam je celou dobu čtyřicítka! Nechápu, že by tam jel někdo ještě pomaleji a že by vás brzdil.
  23. Tak nakonec dvě průměrky nebyly a dle mýho právě to vyvolalo nejen chaos, ale přímo zděšení při příjezdu do cíle první etapy. Většina posádek zde měla téměř 20´sekeru a dohnat je na pouhých 120km, to byl nářez, kterýmu se sotva dalo říkat EconomyRun. Letos nikdo, kdo nebyl disklej provoz nebrzdil, ale naopak běžnej provoz brzdil závodníky. Celá letošní soutěž byla rychlejší, než např. navigací Mapy.cz spočítaný časy!!!
×
×
  • Vytvořit...