Přejít na obsah

krofnen

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    49
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele krofnen

  1. Já bych to vůbec nerozmazával... Dejme tomu, že zámek zpátečky se dá zamčít i v neutrálu. Dál je to asi jasný 😄 ... Z ničeho nic mi to docvaklo až druhý den 😄
  2. Jsem jenom strašně hloupý. Vše vyřešeno 😄
  3. Z ničeho nic mi jde velmi špatně zařadit jednička a zpátečka nejde vůbec. Ostatní stupně bez problémů. Dokázal by mě někdo navést, co může být špatně? Přemýšlím, jestli se jedná spíše o nějakou "banalitu" (táhla řazení, kulisa), nebo něco závažnějšího. Jedná se o 5. stupňovou převodovku z 1.9 TDI 81 kW (AHF).
  4. Vyměnit spínací skříňku. https://www.skoda-club.net/forum-tema/vymena-spinaci-skrinky-octavie-1-51416
  5. Já můžu ještě doporučit cardiagnostik.cz v Prostějově/Praze
  6. Jedná se o prototyp Country. Myslím, že toho ale moc nenajdeš.
  7. Takže to šlo nakonec tou nejjednodušší cestou, super 😄
  8. Já bych zkusil napsat i do škodováckýho servisu. Kdysi jsem zjišťoval, kolik by stálo zjištění bezpečnostního kódu u Symphony a napsali mi tuším 500,-. Na tom kódování nic není, takže by to neměla být žádná raketa. Za zeptání nic nedáš a budeš to mít jednodušší, než někoho hledat.
  9. Já bych řekl, že to bude spíš špatným nakódováním rádia. Pokud ne, tak potom jak říkáš - pin 4 a 7. Jedna z těch dvou možností to na 99% bude. Řídící jednotka bude v pohodě. Jediná překážka při kódování by mohla být, že nebudeš mít do rádia natažený K-line, takže se ti nespojí s diagnostikou.
  10. Chtěl jsem napsat, že teda asi taky budu muset začít pokukovat po bazarech. Až teď mi ale najednou došlo, že na tom místě mám zámek řazení... Divím se, že mi to došlo až teď. Přitom jsem se po tom kastlíku už několikrát díval 😀
  11. Tohle chci už delší dobu, ale nedaří se mi sehnat. Máš to z druhé ruky?
  12. Taky jsem je nedávno kupoval. Mají je přímo na škoda eshopu, tuším za 650,-.
  13. Ještě jsem se k tomu nedostal.. Snad to ale tento týden konečně stihnu
  14. Jak budu mít cestu okolo, tak tam sjedu.. Ohledně toho děkuju si ve zdejší pobočce nejsme jistý, ale za zkoušku nic nedám 😄
  15. To auto je doma od novoty, takže pochybuju, že by to někdo dělal. Vytahováky mám podomácku vyrobený. Mám ale ještě jedno stejný rádio z auta vytažený a když do něj ty svoje "vytahováky" dám, tak se ty západky zatáhnou. Nechtělo se mi vyhazovat čtyři stovky za origo vytahovák, který použiju jednou. Navíc ještě když někteří místo nich používali i otvíráky z konzervy. Asi jsem ale vyčerpal všechny možnosti, tak to budu muset objednat. Snad už to pak půjde...
  16. Povysune se tak v řádu milimetrů. Nic víc..
  17. Zkoušel jsem to fakt velkou silou i ve dvou lidech, kdy jeden tahal rádio zepředu a druhý ho tlačil ven zezadu. Drží to tam ale jak židovská víra a vůbec se nehne. Snad tomu dám ještě jeden pokus, ale nevím, jak bych za to ještě mohl víc zabrat. Na tom šroubu to opravdu držet nemůže? Návody na YouTube jsem samozřejmě viděl, ale všude to šlo víceméně po másle.
  18. Už několikrát jsem se snažil vytáhnout rádio Symphony z palubní desky, ale bez úspěchu. Teoretický postup je mi známý - dva vytahováky do rádia a vysunout. Zkoušel jsem ho páčit všemožnými způsoby, sundal jsem i plastový rámeček kolem rádia a přihrádku pod ním. Zkoušel jsem i sundat kastlík u spolujezdce, ale přes něj k rádiu moc dobrý přístup není. S rádiem se dá lehce viklat nahoru a dolů, takže z těch pacek, který se povolují těmi vytahováky, už musí být uvolněný. Ven ho ale nevytáhnu ani s použitím nemalé síly. Nevíte někdo co s tím? Může rádio držet na takovém tom centrálním šroubu, co je ze zadní strany rádia? Pokud ano, jak se k němu dostanu? Zkoušel jsem tam nakouknout přes ten kastlík, ale bez úspěchu..
  19. Je to originální sprej ze Škodovky, 150ml. Objednal jsem špatnou barvu, tak zkouším, jestli by pro ni někdo nenašel využití. Je už rozdělaný, ale nanesl jsem s ním jen dvě vrstvy na plochu 1x3cm, takže skoro plný.
  20. Jo, nakupoval jsem tam teď celkem často a až na tu špatnou radu ohledně redukcí jsem byl vždycky spokojen.
  21. Výhybka měla nakonec nějaká přerušený spoj v kabeláži. Když se kabel trochu zohýbal, tak to chvíli hrálo, a pak zase nic. Ale vyřešili to rychle a stačilo jim nakonec opravdu poslat jen samotnou výhybku, takže ve finále spokojenost.
  22. Tak problémy vyřešeny, všechno namontováno, všechno hraje. Nevím co udělalo víc, jestli vytlumení, nebo nové repro, každopádně to teď hraje skvěle. Oproti originálu o několik levelů výš, a to i na sériovým rádiu. Samozřejmě to není žádný Bang & Olufsen, ale to ani nikdo nečeká. I basy to má příjemný, takže nemám ani potřebu shánět nějaký subwoofer. Jinak sada tlumícího materiálu z Ahifi vyšla úplně přesně. Zbyl mi jen jeden kus asi 20x10cm, který jsem nakonec využil na zadní plato. Jen teď doufám, že nikdy nebude potřeba rozebírat dveře, znovu už by se mi to dělat nechtělo 😀. Každopádně díky za pomoc, Konny!
  23. Jaký účel ten polystyren má vlastně mít?
  24. Tak to je velká škoda, že sis ji neschoval 😄 Mám zelenou petrol metalízu, takže by se k tomu ta zelená řadička perfektně hodila.
  25. Tak to je super. Každopádně teď budu muset pro sebe najít nějakou výmluvu, proč investovat asi 1600 do hlavice páky, k tomu sehnat ještě druhou kvůli černé plaketce a na závěr ještě někde, počítám minimálně za tisícovku, nechat ušít manžetu ve stejné barvě..😀 A to jsem si před měsícem už jednu novou páku pořídil.😀
×
×
  • Vytvořit...