Přejít na obsah

Jiří 12

OctaviaClub
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Informace

  • Auto
    Octavia II

Návštěvy profilu

1 352 zobrazení profilu

Jiří 12's Achievements

0

Popularita

  1. Pokud by měl někdo stejný problém,tak částečně vyřešeno. Stačí páku tlačit více k sobě, ne silou,prostě poctivě jako v autoškole a zlepšilo se to tak o 75%.Ale občas při prvních pár řazení je sem tam ještě takové malé kopnutí cítit.Také jsem vypozoroval,že se to stane téměř vždy, když vyjíždím z parkoviště, kdy auto nechám lehce rozjet z kopce a rovnou řadím 2.Úplně stejný problém řešili i na VW fóru,ale doteď ještě na to nikdo nepřišel.Myslím si ,že to bude nějaká vůle v seřízení řazení,která se potom teplem vymezí.
  2. Jojo, maxidot to není, ale v manuálu píšou, že by to tam být mělo, o maxidotu píšou až na druhé straně.
  3. Zdravím chlapi,omlouvám se pokud už se to tu někde řešilo,ale nenašel jsem z toho žádný závěr.Mám Octavia II 1.4 tsi z roku 2012 a ve funkcích nikde nemůžu najít teplotu oleje, i když by podle manuálu tam být měla. Četl jsem něco ,že se nemusí zobrazovat kvůli intervalu výměny oleje, někdo zase říká ,že to tak není ,nejsem teda z toho moc moudrý.Interval tam byl z autorizáku na 30000 km,nějaký QI6, ale měním po 10000 km.Je možné ji teda nějak aktivovat,nebo to počítač neumí? Předem mockrát děkuji za rady.
  4. Olej bych dal jedině originál ,jaký tam patří lze snadno zjistit v autorizáku a i ho tam případně koupit.Sice stojí celkem dost,ale zase se nemění tak často,aby to byla taková investice a hlavně má člověk jistotu.
  5. Nebo porovnat ještě s nějakým jiným ,kdyby byla možnost.
  6. To už záleží co člověk preferuje, pokud dokonce někdo nabízí diesel s nějakou historií a dobré výbavě tak by ho klidně bral. Měnit poctivě olej ,kupovat kvalitní palivo a vydrží. Co se týče té 1.4 tsi 110 kw tak jsem nad ní sám uvažoval a nepřijde mi to na tuhle dobu jako nějaký extra motor ,který mě přesvědčil ,oproti starší 1.4 tsi. Podle mě obrovská prodleva na plynu v nižších otáčkách než se roztočí turbo, těch 20 kw je už pak znát ,ale musí se rychle točit ,jinak ani o moc líp tak nejede. Možná zkusit ještě variantu 1.8 tsi 132 kw.
  7. Díky za odpověď a fotky , taky bych mohl i klapku prohlídnout ,ale jak vidím tak je to možná i zbytečný,já mám najeto asi 43tis., snad ten olej teda nic není ,zkusím vyčistit a uvidím jestli se pak objeví znovu. Ten olej za tím vzducháčem už asi pak vyletí výfukem kdyby ho bylo víc. Trojka by měla teda táhnout dobře, není třeba problém v benzínu? Jednou jsem nabral špatnej benzín a dokonce N98 a chování auta byla katastrofa...Od té doby beru většinou stovku a auto jede pěkně, nebo třeba nějaký problém právě v tom turbu? Nebo už si člověk časem na to zvykl tak mu potom přijde ,že tolik netáhne 😁
  8. Až bude trochu líp tak to zkusím rozebrat a trochu vyčistit.Nebo někdo další třeba napíše jestli se s tím už potkal. Tak to přeju ať slouží spoustu dalších kilometrů.
  9. Aha , olej je u toho vstupu do turba, ten druhý obrázek , jinak není nikde.V tom sání jste to nekontroloval? A jinak všechno v pohodě? Kolik máte najeto? Taky to teď bude rok co ho mám.
  10. Díky za tip , snad to nic nebude,ale zase to všechen ten olej pak jde pomalu do turba a to asi moc dobrý není ne? Právě mě zajímalo jestli se ozve někdo se stejným motorem , jestli si něčeho podobnýho nevšiml.Myslíte že je to ten díl 35? Zdá se mi ,že je to těsnění na tu vzdálenější trubku ,ale možná mi to jen přijde.
  11. Zdravím, dnes jsem kontroloval měrku a všiml jsem si ,že jsou u turba skvrny od oleje , oddělal jsem vzducháč a v sání je to docela mastný od oleje , může to být z odvětrání??? ,nebo to věstí příchod nějakého problému??? Olej jinak vůbec neubývá.
  12. No to jo ,tam už je to celý na výměnu. Tam jsem se neptal na ten VIN , v autorizáku mi řekli že tam patří olej G 052 171 A2 a potvrdil mi to i ten pan Sixta ,tak jsem ho z toho obchodu objednal.
  13. Aha ,to se pak mrknu ,něco jsem slyšel ,že kvůli těm synchronům ,zase na druhou stranu jen tak pro zasmátí mám známého, který má starýho citroena a tam se řadí jenom přes zuby a jezdí pořád ,tak aji pochybuju, že tam nějakej olej vůbec ještě má.
  14. Zkusím to ještě ověřit, ale ještě předtím jsem se ujišťoval ,jestli je to opravdu on, celkem mě překvapilo když jsem četl jaký je problém neorigo olej u těch 6q převodovek.Jinak řazení i u té dvojky jde všechno dvěma prsty, když jsem říkal co to občas udělá tak mi nikdo nechce ani věřit
  15. To je pravda ,ale že by na oleji za 700 šetřili už aji na barvě loga? Mají celkem velký sortiment věcí a když jsem byl vyzvedávat bylo tam vždycky dost lidí ,tak jsem si myslel ,že to nemusí být špatný obchod. To je pravda ,ale s tím logem jsem si na to teď nevzpomněl. To mi teda asi zbývá už jen zkusit koupit olej z autorizáku a znovu vyměnit.
×
×
  • Vytvořit...