Janek250 Odesláno Srpen 6, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 6, 2009 Nechal jsem se inspirovat návodem na těchto stránkách a udělal si podsvětlení klíček. Původní hodnota odporu tuším 470ohm byla doplněna do série dalšími 100ohmy. Konektory pro rychlé odpojení v případě sundání tapecu jsou samozřejmostí. Tohle je stručné shrnutí 1.generace. Problém (alespoň dle mého) s 1.gen je ten, že je připojen ke světelnému okruhu. Tudíž svítí zároveň s podsvětlením vypínačů. Což v noci dost vadí. Přemýšlím už nějakou dobu nad řešením aby klíčky svítily pouze při odemknutých dveřích. Nechce se mi to připojovat na elektroniku zámku, všichni víme jak jsou OI na ně háklivé. Napadá mě řešení umístění mikrospínače a jazýčku na táhlo od kolíčku dveří. Jazýček by v horní poloze táhla sepnul mikrospínač a ten by rozsvítil ledku. (šlo by to j jen spojením dvou drátů,ale to mi přijde barbarské!) Znamenalo by to sice udělat to v každých dveřích zvlášť, ale mohlo by to fungovat nezávisle na systému centrálu. Co říkáte na moji 2.generaci podsvětlení? Pomůžete mi to někdo dotáhnout do konce, nějakou konstruktivní poznámkou? Nebo poradíte schůdnější řešení? Předem díky za jakékoliv věcné připomínky... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Srpen 20, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2009 Proč jen při odemčení? Pokud máš nakódováno automatické zamykání při rozjezdu a odemčení při vytažení klíčku, tak se zároveň rozsvítí stropní světlo, tj. osvit kliček bude "neviditelný". Pokud nemáš automatiku zamčení a jezdíš s odemčenými, tak to bude stejné, jako dosud. Nevím, spíš bych asi natahal do dveří dráty a udělal si někde centální vypínač nezávisle na odemčení/zamčení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Srpen 20, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2009 taky bych to takhle rešil bylo by to lepší efekt něž aby ti to svítilo jen nějakou chvilku, tak jak psal Kajman si to budeš moct rozsvítit kdy budeš chtít 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Srpen 20, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2009 Napojil bych v pojistkovce někam na (+) spínaný s osvětlením přístrojů, pak na vypínač, celkem dobrá pozice pro vypínač je pod volantem vedle diagnostické zásuvky... a pak rozvést do všech dveří na diody a nakonec ve dveřích na (-) tuším že by tam měl být dotažený někde ke dveřní jednotce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
beedone Odesláno Srpen 21, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2009 jak to nekdo udela dejte foto popis kde ste to zapojili ,taky bych rad videl na kliku a spolucestujici to udivi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Srpen 22, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2009 nejrychlejší a nejjdenodušší je to stejně na podsvícení přístrojů... to tahání drátů do dveří za ten komfort nezávislého vypínání nestojí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 22, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2009 Tak tak, podle mě je to nejlepší napojit na podsvícení přístrojů. Já to tak mám uděláno asi rok a každému se to moc líbí a pochvalují si, že nemusí v noci hledat kliky a je to krásný doplněk v interiéru ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Janek250 Odesláno Srpen 23, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 23, 2009 Proč jen při odemčení?Pokud máš nakódováno automatické zamykání při rozjezdu a odemčení při vytažení klíčku, tak se zároveň rozsvítí stropní světlo, tj. osvit kliček bude "neviditelný". Pokud nemáš automatiku zamčení a jezdíš s odemčenými, tak to bude stejné, jako dosud. Nevím, spíš bych asi natahal do dveří dráty a udělal si někde centální vypínač nezávisle na odemčení/zamčení. to kajman : Proč jen při odemčení? Protože to podsvětlení za jízdy v noci dělá na stropnici duchy a protože tím "osvětlíš" okna s foliema kterýma pak jde vidět do vnitř! Proto když se rozjedu a automaticky se mi zamknou dveře, chci aby podsvětlení kliček zhaslo. Máš dobrý nápad napojit to na stropní světlo, (do kterého stejně chci vrtat aby se mi rozsvěcely i zadní čtecí lampičky když odemknu auto) akorát mě dost odrazuje tahání kabelu (byť i jen jedno žilového) do všech 4dveří :P to konny i kajman: jojo na podsvětlení ovládání oken už to mám taky cca půl roku... libit se mi to taky líbí, jen mě to v noci na těch černých oknech za jizdy překáží! Myslel jsem že přeruším jeden z kabelů kterýma jsem to připojil na podsvětlení oken, "izolačkou přilepím jeden kabel do dveří, druhý na kolík který když vyjede tak ten spojí kabel... hotovo" tu izolačku myslím obrazně! tak mě neberte za slovo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Srpen 24, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2009 Jo, tak už je mi to jasné. Duchy na stropnici, to by mě taky štvalo. Asi máš moc velkou intenzitu světla, mohl bys nejdřív zkusit doladit diody, aby míň svítily (dej LEDky s menší svítivostí nebo větší předřadný odpor...). Na O1 jsem měl taky zatmavené skla a duchy mi to na stropnici neházelo ani neprosviťovalo okna. Ale vzpomínám si, že jsem to dělal podle toho návodu na SH a tam někdo použil LEDky 700 mcd a ty svítily strááášně moc, tak jsem potom taky dával větší předřadný odpor. Vyfoť to, jak ti to svítí... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Janek250 Odesláno Srpen 24, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 24, 2009 Jo, tak už je mi to jasné. Duchy na stropnici, to by mě taky štvalo. Asi máš moc velkou intenzitu světla, mohl bys nejdřív zkusit doladit diody, aby míň svítily (dej LEDky s menší svítivostí nebo větší předřadný odpor...). Na O1 jsem měl taky zatmavené skla a duchy mi to na stropnici neházelo ani neprosviťovalo okna. Ale vzpomínám si, že jsem to dělal podle toho návodu na SH a tam někdo použil LEDky 700 mcd a ty svítily strááášně moc, tak jsem potom taky dával větší předřadný odpor. Vyfoť to, jak ti to svítí... Svítitost LED diod bohužel neznám, použil jsem diody které jsou origo pro superba a i ty jsem ještě snížil o 100ohmu, zkusím dát ještě větší odpor. Jak bude chvilka udělám fotku jak to svítí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.