Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Hoši,včera jsem zahlédl vedle sebe stojící novou Thalii a Rapida.prohlédl jsem si je z blízka a můj názor??Rapid je slátanina toho nejlevnějšího,loketka stará OI,tunel spodní Fabie či co,prostě za mě děs a když vezmu cenové srovnání s Thálii která vyjdenyní v provedení privileg,tedy okna v elektrice,klima atd na 199.000,tak je rapid v prdeli.

Dle mého je Radip a Thalia určená pro stejnou vrstvou lidi a byl bych blázen,kdybych koupil Rapida a to jsem Škodovkář a vlastenec.Když vidím,že v inzerátech nabízí autosalóny nové Thalie s klimou,el okny za 150.000,není o čem.

Odkaz ke komentáři

Co ti ja viem. Ked prisla nova Thalia sedel som v nej na autosalone v BA. Este sa vtedy robila aj OI a Skodovka ju tam mala :palec: . Samozrejme, ze som neodolal a posedel som si aj v nej. Rozdiel podla mna neskutocny. Proste ta Thalia to bolo strasne nieco - skarede, nepohodlne. Moja OI ma 12 rokov, prehistoricky motor, ale za Thaliu by som ju nevymenil ani keby mi este zaplatili.

No to s tou opierkou si mohli lepsie premysliet. Ale zase zda sa mi, ze tam je viac miesta ako pri OI.

Inak mame na firmu objednane 3 rapidy - 2x1.6TDI + 1.2TSI. Vsetko myslim elegance. Mali by k nam dorazit zaciatkom januara. Potom budem informovat ako sa osvedcia.

Upraveno uživatelem Giancarlo
Odkaz ke komentáři

njn nehovorim, ze tam nie je celkom slusny financny rozdiel. Ci by som ju kupil do firmy tak neviem no. Mozno niekomu kto nejazdi az tak moc. Tie rapidy na firmu idu miesto 2 octavii II 1.9TDI - jedna ma 320tis km, druha 240 tis. Neviem ci by som chcel najazdit v thalii 320tis km :blink: . Kedysi sme kupili dve FI 1.2 HTP tiez s tym, ze sa cosi na tom pojazdi a potom sa to preda, ale neosvedcilo sa to.

Ale napr pre mojho bracha, ktory si nedavno zalozil rodinu by thalia bola celkom dobra volba. Jeho auta nikdy nezaujimali a nezaujimaju. Auto (teraz felicia combi) ma aby sa dostal z bodu A do bodu B, hlavne kvoli malemu. Ked mu budem zhanat dalsie auto tak sa po tejto kategorii isto poobzeram. Pre takychto ludi si myslim ze je to zaujimave.

Odkaz ke komentáři

Jasně,do firmy která jezdí hodně né,ale ten známý to bral do firmy pro lidi,kteří jezdí po okolí po stavbách-dozory atd.Vem to,že to za 3 roky odepíši a za 3 roky koupí nové.

Taky je to super volba pro starší lidi,kteří jezdí jen po nákupech,k doktorovi.

prostě podle mě dobrá volba za dobré prachy.

Co vím,takRenolťácké motory nemají problémy a karosérie,pokud nejsou opravované také nerezaví.

Odkaz ke komentáři

Nejsem příznivec Renaultů,ale myslím,že za ty peníze dost muziky.

Manželka mojeho známého dělá prodejce Renaultů,její manžel servisáka,ale má svůj servis,né Renault a bavil jsem se s ním nedávno právě o těch motorech od Škodovky,jak mají problémy s rozvody-řetězy,napínáky,defekty motorů a on říkal,-nevím,co je ntom pravdy,ale věřil bych mu,že Renault s benziňáky žádné problémy nemá.Zůstavají u osvědčené techiky,což se jim vyplácí.

Odkaz ke komentáři

Citigo je pekne, ale male a na rodinne ucely tym prakticky nepouzitelne :huh: .

Tak ja si myslim, ze pokial sa k tomu motoru/autu clovek dobre sprava tak by nemal byt problem. Nove auto je nove auto.

Tak nasi jsou dva a na dovcu nebo nekam dal si berou me auto,takze kolem komina by jim to stacilo bohate.

Nejsem příznivec Renaultů,ale myslím,že za ty peníze dost muziky.

Manželka mojeho známého dělá prodejce Renaultů,její manžel servisáka,ale má svůj servis,né Renault a bavil jsem se s ním nedávno právě o těch motorech od Škodovky,jak mají problémy s rozvody-řetězy,napínáky,defekty motorů a on říkal,-nevím,co je ntom pravdy,ale věřil bych mu,že Renault s benziňáky žádné problémy nemá.Zůstavají u osvědčené techiky,což se jim vyplácí.

Poptej se ho na naftaky .

Myslim ze u nekterych se jim pretacely salky.

Odkaz ke komentáři

Tak švagr měl lagunu 1,8 benzín a měl najeto necelých 400tis km. motor v pořádku akorát jednou musel nechal zavařit svody a ke konci se už začla srát elektrika. Tedka si koupil espace jetýho a po 5tis co s tim ujel on dělal repas turba pač odešlo ale to je už diesl a je to myslím že 2,2dci 100kw tak nějak ..... ale kupoval auto ojetý ;-)

Odkaz ke komentáři

právě,neslyšel jsem na benzínové motory rencků problémy,kdežto na Škoda motory pořád.

Diesel je něco jiného,ale stačí se podívat na VW diesel-poslední dobou katastrofa.

T5-praskající svody,Craftwer-problémy s DPF,elektrické problémy s IMMo,motory 2,0 TDi-protáčející se hřídelky olej.čerpadel-zadření motoru,včera jsem se bavil s Rolbařem a říkal praskající klikovky u jedné série okolo roku 2008 u BMM motorů,2,0 TDi 16V ani nemluvně u prvních sérii.Myslím,že VW by se mělo zamyslet a taky myslím u benziňáku tak udělalo a přešlo zpět na řemen.

Odkaz ke komentáři

Tak ono sa o tom moc nehovori ani nepise, ale ten kto sa o to zaujima vie, ze VW je v krize. Teda aspon co sa kvality techniky tyka. Prakticky uplne prestal vyrabat motory, ktorych vyvoj zacal asi niekde pri dvojkovom, resp trojkovom golfe a boli uz slusne vychytane. Islo sa dole s objemom a preplna sa uz skoro vsetko. Kedysi kazdy taxikar vedel, ze kupou octavie, passatu a pod. s motorom 1.9TDI/SDI nemoze nic pokazit. Potom prisiel motor 2.0TDI 103kW a casto bol KO uz po 100tis km. Je to vraj uz dobre, ale vychytavky trvali na moj vkus dlho :wallbash: . Ako sa ukaze motor 1.6TDI uvidime, ale ta 1.9 skratka chodila lepsie. Prepravcovia malych zasielok, zivnostnici vedeli, ze ked si kupia LTcko tak pri spravnom pouzivani menia len bezne veci ako olej a filtre a 500tis km neni ziadna tragedia. Aj my sme ho mali na firme. Potom sme si kupili Craftera a kazit sa zacal uz niekde pri 30tis km.

Upraveno uživatelem Giancarlo
Odkaz ke komentáři

Tak konkrétně Crafter, Multivan nebo Transporter u mě skončil s koncem pětiválcových motorů 2,5 TDI a nejsem sám, kdo říká, že si tyhle auta kvůli absenci těchto motorů, nekoupí,

tak ono je potřeba to brát tak, že na VW je vidět nejvíc, protože prodávají nejvíce aut, ale to že jde kvalita do kytiček je taky pravda,

střídavě se s problémy kvality potýkají všichni, střídá se to, dokonce i u japonců, kde teda drží čestnou vyjimku Honda, která je držákem i v současné době, jak motoricky, tak mechanicky co vidím ve svém okolí a u kamarádů.

Odkaz ke komentáři

No zdá se mi,že věta -Japonec-nakonec už dávno neplatí.

Máš pravdu,že VW je nejvíce vidět,ale vcelku se o to zajímám,mám dost známých v různých značkových servisech a ptám se,ale nikdo nic tak neříká.

Kamarád v Renaultech říká-ložiska,tyčky stabíku,občas elektronika,u dieselu občas problém,ale jic.

Toyota měla problémy se spojkami co vím a brzdami-jako kdysi OI-pořád vibrovaly.

Co jsem slyšel,tak Hyundai docela trápila kvalita převodovek.Říkal mi mechanik-kde je společný servis Škoda-Hyundai,že Hyundai nechodil na servis s malými bolískty jako škodovka,ale když tam byl,tak většinou větší problém.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...