Přejít na obsah

Prokluzovani spojky...??

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi.

Minuly mesic jsem byl s autem na chipu - OII 1.9 TDi 77kw,vcera kdyz jsem pri 1500 otackach slapl prudce na plyn,tak se mi zdalo,jako by prokluzovala spojka,otacky vyletly z 2000/min na 2400/min a zacaly kolisat mezi 2200 - 2400 (plyn jsem porad drzel na podlaze), prislo mi to jakobych mel automat.Kdyz uz jsem se dostal na 100km/h auto se zacalo rozjizdet normalne..Pri studenem motoru to nedela,jenom kdyz se to zahreje a jenom obcas,jednou to zrychli normalne a podruhe to zacne klouzat. Co to dela? je to spojka? a neni na ni jeste brzo(mam 144 tis najete...) diky za odpovedi

Upraveno uživatelem Maik
Odkaz ke komentáři

Ja s tim jezdim fakt slusne,predemnou s tim jezdila mamka a ta s tim taky jezdila slusne,spojku netrapim,po chipu se snazim na ctyrku petku neslapat na plyn pod 2000 otacek,at se ta spojka netrapi,fakt to setrim...vcera jsem potreboval predjet auto,tak jsem na to slapl asi pri 1800 na ctyrku a tohle to udelalo, jednicka,dvojka,trojka v pohode od spodu tahne...

Odkaz ke komentáři

Tak to byla taky sranda ale lepší bylo když mi volali že to dali do kupy a nemůžou nastartovat :lol: viz odkaz v předchozím postu.

Ze by spatzne umistenej snimac otacek?? Je totoiz soucat gufera.. Jinak na 02 77kw davame pro vyssi vykon jednohmotove spojky, komplet... Cena je kolem 15 tis... uz zadnej problem s dvouhmotou.

Odkaz ke komentáři

Kluci,diky moc za odpovedi vsem,zkusim s tim zitra zajet za mechosem a zeptat se co a jak...:) Uvidime...jak to tu vidim,tak moznosti je vic,nejvic me desi kompletni vymena spojky,ale i na to uz jsem tak nejak pripraven...

Jeste jeden asi blby dotaz...Diagnostika nezjisti spatne umisteny snima otacek,ze?Nikdo do toho nikdy nevrtal,jak muze byt ten snimac spatne umisteny?

Odkaz ke komentáři

Kluci,diky moc za odpovedi vsem,zkusim s tim zitra zajet za mechosem a zeptat se co a jak...:) Uvidime...jak to tu vidim,tak moznosti je vic,nejvic me desi kompletni vymena spojky,ale i na to uz jsem tak nejak pripraven...

Jeste jeden asi blby dotaz...Diagnostika nezjisti spatne umisteny snima otacek,ze?Nikdo do toho nikdy nevrtal,jak muze byt ten snimac spatne umisteny?

Proste klouze spojka, nic vic... Snimac otacek s klouzanim spojky nema nic spolecneho, leda ze by tekl olej z motoru prez guferu ktere ma v sobe soucat pro snimani otacek klikove hridele...

Odkaz ke komentáři

Tak mi to hned dalsi den prestalo delat...verim,ze se to nejspis zase brzo ozve,co myslite? ale zatim to nedela,tak to nebudu resit.na ctyrku zrychluju opatrne.ale ikdyz na to slapnu odspoda,tak nic,tak doufejme,ze to vydrzi:)

Pokud ti to zacne zas delat, tax vymenou necekej, prokluzovanim spojky prehrivas setrvacnik a pokud ho posles do pekel, tak to je pak pekna darda :-)

Pri tvejch km je vymena spojky uplne normoš vec, to ze se s tim jezdi slusne neznamena ze vydrzi neomezene. Ve 150 tis.km proste u Oct. zacinaji bejt drazsi opravy jako spojka, brzdy, ulozeni naprav atd.

Odkaz ke komentáři

dneska sem zrovna dělal jednu spojku, auto cca 200tkm a spojka totálně hotová, setrvák přetočenej, přítlačák jak duha, lamela skoro žádná, převodovka KO (zvuk jak když třepeš krabicí s hřebíky) hold bez oleje se blbě jezdí- když už, tak už.

Ten setrvák je otázka, ale doporučuju vyměnit ho taky, při 150tkm má před sebou tak 50tkm, tak je otázka, jestli to není dvojí práce, když už se to celé rozebírá

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Mi to stejne nejak nejde do hlavy...Jako vim,ze ta spojka je treba udelat...Ale zabira normalne,nevydava zadne jine divne zvuky,ktere by naznacovaly,ze je KO. Pri nastartovanem motoru na neutral se pri zmacknuti a vymacknuti spojky vubec nezmeni zvuk motoru.Akorat to prokluzovani,no...Taky nevim,jestli ten chip po vymene spojky nemam dat do prd.le...Jak to tak pri mojem stesti byva,tak to vidim,ze vymenim spojku a odejde mi turbo...To bych se uz asi zabil.Co vy si o tom chipu myslite? nechat,nebo dat pryc? Vim...ma to svoje pro a proti a bude to treba poradne zvazit jeste.Kazdopadne to auto asi na tu spojku objednam...

Odkaz ke komentáři
Akorat to prokluzovani,no...

Hlavně to chce prohlídnout v servisu jak ti tu každej radí, ono s tím ani víc nevymslíš pokud nejseš mechanik či kutil kterej to zvládne sám a ne tu o tom lamentovat. Já to řešil hned páč mě to nehorázně s...o, hlavně při předjíždění je to i nebezpečný jako celej předjížděcí manévr :lol:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...