Přejít na obsah

Octavia Ostrava

Doporučené příspěvky

Někteří mě znají, někteří mě poznají a některým se raději vyhnu. :)

A teď o ní...

Takže jmenuje se Škoda Octavia STARXX s motorem 1,8T typu ARX s pohonem 4x4 a výbavou L&K.

Ačkoli už je na světě celých 7 let (RV2004), já jsem majitelem něco přes rok a stále se seznamuju se vším co ke Škodovkám patří.

Jinými slovy jsem začátečník u auta tohoto typu. Začínal jsem v DACII 1310, po jejím odchodu jsem se stal hrdým majtelem Škody RAPID 130, před nedávnem jsem dojezdil Opel Combo tour a teď mi začíná být jasné, že u Octávky vydržím ještě dlouho. :)

Při koupi měla najeto poctivých 116 000Km. Majitel auto udržoval, takže vypadá stále skoro jako nové. Nejedná se o žádný dovoz - je to refernční vůz z Mladé Boleslavi

Výbava L&K:

Polokožený interiér, vyhřívané, elektronicky stavitelné sedačky, volant s ovládáním, tempomat, stínítka s osvětenými zrcátky, dešťový senzor, automatické denní svícení, mlhová světla, natáčecí xenony, MAXIdot, navigace DX s měničem, climatronic, loketní opěrka, přihrádka na brýle, klimatizovaná přihrádka, elekt.stahování oken, elekt. střešní okno, elekt. zrcátka - vyhřívaná, kompletně bez zámků, 16´ kola, ESP

úpravy býv.majitele:

Bluetooth handsfree nokia, cobra alarm, jablotron CA 1201 s odesíláním sms a voláním na mobil v případě alarmu, skrytý imobilizér, čip motoru, K&N filtr

Mé dosavadní investice a úpravy:

Výměna oleje 5W40 (filtr)

Výměna oleje HALDEX (filtr)

Výměna rozvodů motoru komplet včetně tlumičů

Geometrie

montáž LPG LandiRenzo

Automatický senzor coming home - leaving home reagující až po setmění

zimní gumy continental TS830 195/65/15 91H včetně disků a origo poklic

tlumení dveří vibraflexem

repro DEXON

VAG kabel + soft

nové svíčky

gumové koberečky+textilní nové

tónování skel

DX přehrává multimedia + připojení HDD

nový multifunkční volant volant s bílým podsvitem

rs nárazník

žárovky nightbreaker

led parkovačky

změna podsvícení budíků (bíločervené)

Problémy, které jsem řešil:

neblikaly blinkry při zamykání a odemykání - vycvaknutá pojistka nad relé panelem

zámek řidičových dveří - spínač (zřejmě byl dobrý - myslel jsem, že má souvislost s neblikáním blinkrů)

vrzání interiéru - nevyřešeno!!!!

žárovka spz

žárovka parkovací

žárovka popelníku

výměna stěračů

Budu sem psát vše nové, co se bude dít a dokládat fotkama, ať máte představu a případnou inspiraci. Jinak jsem ochoten jakkoli pomoct s tím, co budu vědět. Razím myšlenku - nikomu nevěř, co půjde oprav sám, protože jedině tak víš, co na autě je provedeno.

Fotky jsou tak nějak průběžné. Interiér s novým volantem vypadá úplně jinak... :) Až udělám fotky. Pochlubím se.

Jirka

post-10134-0-57000400-1317592309_thumb.jpg

post-10134-0-02888000-1317592322_thumb.jpg

post-10134-0-57447500-1317592334_thumb.jpg

post-10134-0-96716200-1317592350_thumb.jpg

post-10134-0-90672500-1317592363_thumb.jpg

post-10134-0-42363500-1317592378_thumb.jpg

post-10134-0-45433600-1317592428_thumb.jpg

post-10134-0-75245500-1317593527_thumb.jpg

post-10134-0-10405500-1317593543_thumb.jpg

post-10134-0-31406100-1317593562_thumb.jpg

post-10134-0-62093400-1317593572_thumb.jpg

post-10134-0-58708400-1317593582_thumb.jpg

post-10134-0-44398300-1317593620_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Thank You soo much Garrette! :) Přece tady nemůžu chybět, žeee? :)

tommasAHC: No multifunkční volant jsem sehnal, protože původní volant byl taky multifunkční. Takže teď doufám, že se mi a nebo nějakému borci z fóra podaří mf rozběhat i na tomto krásném, voňavém a hladkém kolečku. :)

Odkaz ke komentáři

Vítej mezi náma, octávu máš moc pěknou a ten pohon s danným motorem musí být bomba (tiše závidím ;) ). No přeju ti, ať ti dělá jen a jen radost a slouží hooodně kilometrů bez poruch :palec:

PS: máš v plánu ještě nějaký úpravy popř. na kolik máš čipnutý motor? :)

Odkaz ke komentáři

Konny: Oooo, děkuji! :)

S úpravami je to těžké - jsem spís odpůrcem, než zastáncem úprav. Chci aby auto vypadalo co nejvíce, tak jak bylo zamýšleno výrobcem. Nebráním se originálním úpravám, ale jen decentním. Často to tady procházím a vybíram si od Vás ostatních, co by se mi na mém autě líbilo. :) Jste pro mě super inspirací. :)

Jinak čipnuto by to mělo být něco nad 140kW. Jede to neskutečně. Nejvíc je to poznat zátah na 5ku, kdy stačí lehce přišlápnout plyn a pod kapotou se probudí ďábel. :)

Odkaz ke komentáři

Ono je tam docela problém se signály z CANu, dost jsem se o to zajímal, protože mi to v autě hodně chybí uvažoval jsem o přestavbě na 3. generaci komfortu právě kvůli volantu a taky samozřejmě maxíku.

Jsou nějaké programovatelné jednotky, které by to mohly pobrat, ale nikdo si netroufá to kupovat, zkoušet atd. Pokud to dáš, tak zcela jistě bude ze strany celého Octaviclubu zájem o přestavbu na MF volant. Fandím Ti, koukej to vymyslet :palec:

Ještě si dodělat na pádla z DSG ovládání tempomatu a už by mi v autě nic nechybělo

Btw, hoď fotku s volantem ;)

A původní volant necháváš doma, nebo prodáš?

Odkaz ke komentáři

Pánové a přátelé dobrého vozu!

Je to tady - tak jak jsem sliboval... Můj krásný - nový - voňavý volant je multifunkční!

Ano ano, můžete mi závidět a slintat, protože se úžasně drží, ještě lépe vypadá a hlavně funguje!

Asi bych se na to vykašlal, ale byli jste to právě VY, kdo mě vyhecoval k tomu, abych to dotáhnul do konce.

Hlavně někteří chytrolíni (oni vědí), kteří nedřív slibovali pomoc s přestavbou a pak se na mě vykakali.

Tak hlavně pro ně -

nový - multifunkční volant škoda JE funkční ve staré Octávii!

Ještě změním podsvícení a potom nahodím fotky.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...