Přejít na obsah

strata vykonu + strata serva na 5 sekund

Doporučené příspěvky

Hm a naozaj ti motor bezal dalej? Ked ano,ako hovoris, tak to asi nebude moj pripad. Ale Skusil by som to napichnut na VAG. - Moze to byt skrtiaca klapka napriklad a tu by malo hlasit. Popripadne nejaky snimac vadny. Ked nic diagnostika nezisti, tak bud palivovy system ,alebo neviem.

Ja som si to dnes len zo srandy pripojil na VAG ,ze nacitam ,ci nie je nejaka chyba a bum: Lambda sonda - nizky signal,sporadicky :D.. potesi, tak idem zmerat lambdu cez vagscope a uvidime, ci ide do hajan.

Odkaz ke komentáři

Tak urcite to daj na diagnostiku, co je s tym. Budes mudrejsi. Dufam,ze to bude len nejaka lacna zalezitost ,ked tak.

Ja som teraz vymazal tu chybu lambdy. Siel s tym 10km do zohriatia motoru. Potom som dal diagnostiku lambdy, vsetko v pohode, hadze hodnoty napatia od 0 do 1V presne ako ma ,a ani chyba sa uz nenacitala. Tak dufam,ze to bol len skriatok v riadiacej jednotke :D

Odkaz ke komentáři

Tak si tak dneska jedu a najednou ztráta výkonu, po případání plynu žádný výkon, tak jsem zatavil na krajnici, motor stále běžel na volnoběh. Vypnul jsem ho a šel jsem se podívat do motoru, co se děje. Tam vše pohledově normál, nastartuji a jede to už normálně. Nikdy mi to neudělalo, a to jsem na jaře měnil cívku a svíčku. Že by kabely? ty budou možná původní. Tak co se to stalo?

kabely to být můžou samozřejmě, ale mohlo by to být čidlo detonačního spalování. Pokud nefunguje správně, nebo odejde, tak motor ztratí tah.

Odkaz ke komentáři

Od té doby to neudělalo, tak snad to čidlo nebylo. Tady http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=18773 se o tom také píše. Ale zkoušel jsem to jako on, ale tak jak jemu, tak mi to nedělá. Já jsem jel normálně na půl plynu. Tak snad to bude ok. Ten snímač mají zde http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/030905377a-snimac-klepani-motoru-felicia-octavia.html . Ale ani nevím kde je a nevím, jak bych ho utahl na požadovaný moment 25. Myslím, že ty kabely to taky nebudou, nemám sebemenší problém s chodem motoru i starty.

Odkaz ke komentáři

hm. Zacina to byt u mna tiez zaujimave. Po vymene palivoveho filtra uz jazdim tretikrat na rezerve a zatial mi to uz nezdochlo. Dufam,ze zhasninanie motora sa uz vyriesilo. Ale problem som mal dnes podobny ako sa tam popisuje. Teda presne povedane. Idem si do mierneho kopca 100km/h ,jemne drzim plyn,aby to islo a zrazu vacsi kopcek ,kleslo na 90km/h, tak som pritlacil plyn viac a zrazu nic, uplne bez reakcie plynu , stlacil som nadoraz a nic, chovalo sa to,akoby som dal uplne dole nohu z plynu. Tak som ju uplne dal dole ,zatlacil zas a uz to islo pekne. VAG mi nic nevypisuje, ziadne cidlo,nic. Zaujimave a stve ma to..vrrr

Odkaz ke komentáři

podla dielenskej prirucky sa pise,ze ked je s tym cidlom klepania problem,ze treba pomerat konektory, cidlo a potom skusit cidlo vysraubovat a dat ho naspat presne s 20Nm momentom.(su s tym problemy,ked je utiahnuty na iny moment) - Ale neviem,podla mna by malo hlasit problem uz cez VAG .Ked nic nepise, tak nemal by byt s nim problem.

PS: takisto uz je u mna klud s tou stratou vykonu, vsetko ide v poriadku,tak uvidime, dufam,ze sa nam to uz nezopakuje.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

tak nejazdim casto na rezerve,cize nie je to nejaky velky problem zatial. Na rezerve som jazdil vzdy len preto,aby som pozoroval tento dany jav a ci sa to po vymene filtra odstranilo. Cital som aj niekde,ze cerpadlo mozem skontrolovat, kolko barov tlaci paliva cez palivove hadicky . Tak ked sa k niecomu takemu dostanem,skusim to pomerat.

Odkaz ke komentáři

i když při rezervě se může stát, že se benzín v zatáčce odleje a pak si nasaje bublinu.

Já měl podobný výpadek jen jedinkrát. Nebylo to ale chcípnutí motoru na tak dlouho spíš jen drobný výpadek tahu a škubnutí s autem.

Bylo to když jsem ji kupoval v Německu. Měla skoro úplně prázdnou nádrž a jeli jsme vyřizovat asi 12Km převozní SPZ. Sice tam z kanystru trochu šplouchnuli, ale i tak se ručička palivoměru nezvedla. Takže jsem to přisuzoval tomu a od té doby jsem s takovou troškou v nádrži nejel. Jak pípne rezerva, tak jsem nesvůj a jedu natankovat. Někdy dotankovávám i při půlce nádrže.

Pokud se jezdí dlouho s téměř prázdnou nádrží, tak trpí palivové čerpadlo, které se benzínem v nádrži chladí.

Odkaz ke komentáři

Dik, no myslel som si,ze to cerpadlu asi dobre robit nebude. Ale som rad,ze teraz to uz nerobi tesne nad rezervou a pocas nej,ked je tam este tych 9l rezerva,ako som uvadzal pred vymenou palivoveho filtra. Uz takto nerobi. Asi som to teraz fakt prehnal, ked rucicka mi uz ukazovala nie ,ze na cervenom poli,ale skoro uz na tom bielom,ze prazdna nadrz :D . Odteraz,ked mi pipne rezerva,dotankujem to vzdy. A teraz tam zacinam liat ten VIF benzin,tak dufam,ze to vytiahne aj nejaku pripadnu vodu z nadrze,ak tam nieco aj je.

Odkaz ke komentáři

rezerva je 7l...9l mají tuším 4x4

takže když se válí ručička na první bílé čárce pod rezervou, tak tam taky můžou být 2 litry benzínu...což není mnoho a jak už jsem psal v zatáčce, nebo ve stoupání se to odleje a je vymalováno.

Navíc to opravdu není dobré pro palivové čerpadlo.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

mám trochu podobný problém, proto se zkusím přidat zde.

pod barákem parkujeme auta za sebou. nastartuju, pokud před sebou nikoho nemám, vyjedu kupředu a po 20-30metrech mám křižovatku se stopkou. a občas to při rozjezdu na té stopce začne chcípat, vyšlápnutí spojky, přidání plynu a další rozjezd to napraví.

Pokud stojím mezi auty, tak se mi to stane při popojíždění, když vyjíždím z mezi aut.

TZN stává se to cca půl minuty po nastartování při rozjezdu/zátěži. nezpozoroval jsem vliv počasí, čerpadlem to být nemůže, občas se to stane při plné, občas při půlce, občas při prázdnější nádrži. Teplota motoru na to také nemá vliv, jelikož se mi to stalo s teplým motorem. není to nic, s čím by se nedalo žít, ale občas to naštve a chtěl bych to dát do kupy.

ps: pokud po nastartování je možno jet dvě minutky bez úplného zastavení, tak žáden pokles výkonu necítím, motor neškube.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

tak ma asi porazi. problem so zhasinanim motora ,ked uz zacina byt rucicka tesne pred zasvietenim rezervy, je zase tu. Palivovy filter ma len 5 000km tak si nemyslim,zeby mal byt nejaky tak zaneseny,ze to sposobuje. takze vymena filtra nepomohla nejako a pochybujem,ze auto sa ma takto spravat este ked len ma zacat svietit rezerva. Zacinam podozrievat cerpadlo do kelu :o - ale keby to bolo cerpadlom,tak by to asi robilo stale nie?

Odkaz ke komentáři

Ahoj, to co tu popisuješ znám dost dobře :) začalo mi to dělat někdy na podzim a od té doby se s tím trápím :(. V servisu mi vyměnili škr. klapku a teplotní čidlo a moc to nepomohlo:) mám to předělaný na LPG a dělá to ať už jedu na to nebo na ono takže tak trošku bezradnost. V servisu mi řekli že by to chtělo vyměnit rozdělovač. Nevím proč by to měl dělat rozdělovač když to chvíli jde a pak se to vy... mám v planu kabely ke svíčkám,svíčky,trafo a pak až rozdělovač tak uvidíme :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

chlapi pomoc, uz si neviem rady. Stale mam ten isty problem uz rok. Ked mam palivo tesne nad rezervou, zacina mi sem tam zdochinat auto. aj ked idem po ceste, zdochne a musim nastartovat. Robi to LEN ak je menej benzinu. Nikdy to nezrobi ,ked je tam benzinu viac. Menil som pred pol rokom palivove cerpadlo, ale tak stale som jazdil s dostatkom benzinu,ale akonahle idem az na rezervu,zacne to sem tam zdochynat. Dolejem benzin a je zas vsetko v poriadku. ??? Myslel som,ze je to palivovym filtrom, ale nie je.

Robi to ci je zahriaty,alebo aj nezahriaty, vlhko,sucho, hocijake otacky, hocijaka rychlost, proste ked ma uz paliva tesne nad pipnutim rezervy ,alebo uz ked idem na rezerve, tak to sem tam zrobi.

Zeby som mal fakt zle cerpadlo a nestiha tlacit ,ked je menej benzinu uz??? Co mi poradite?? Lebo fakt cerpadlo len tak menit sa mi nechce, kedze stoji dost.

Odkaz ke komentáři

je to strasne nepravidelne a nepredvidatelne - zistim to az ,ked auto prestane mat tah a zacne svietit dobijanie,stuhne volant.

Teraz sa mi to stalo zatial zas. Paliva som mal akurat tak,ze to bolo cca. 25km pred zasvietenim rezervy. Cize idem ,zrazu ziaden tah, zasvieti dobijanie. Nejde posilovac, cize klasika zdochlo. Nastartujem a uz islo zase v pohode. Nezrobilo to uz vobec tych 25km dalsich prejdenych. Pipla rezerva a siel som tankovat. Voslo sa 36,37litrov . A zase bude klud, zase sa to prejavi tak tych 30km pred pipnutim rezervy. Niekedy som to drzal este tak 10km v rezerve a tiez to urobilo sem tam. Ale zase ,ked to zrobi ,tak startnem a zase v pohode idem dalej .Objavuje sa to velmi nepravidelne. Vymenim na jar zase filter, ale pochybujem ,ze to je nim, na tomto filtri mam nabehane len nieco okolo 6000 km.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Že by to dělala lambda mi připadá nepravděpodobný. Lambda se projeví na úbytku výkonu, vyšší spotřebě...ale chcípání o tom jsem ještě nečetl.

Nicméně kdysi dávno jsme s naší Š105 natankovali nějaký aušus benzín a v důsledku se to projevovalo tak, že auto vůbec nereagovalo na plynový pedál, chcípalo a jediný na co se udrželo v chodu byl vytaženej sytič. Po jeho zasunutí opět neschopno se udržet v chodu.

Dojeli jsme na pumpu Benzina...vzali plnou, ještě to projeli a byl jako když mávne kouzelným proutkem klid...

Kvalita PHM bývá mnohdy hodně nevalná.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...