Přejít na obsah

1.9TDI 81kw nouzak

Guest Roman6666

Doporučené příspěvky

Po dvou měsících od koupi (12/2011) začala O padat do nouzáku. "Vyčištěno" turbo vstřikováním emulze do sání a měsíc byl klid. Pak znova. Po chvilce zkoušení jsem se rozhodl udělat repas spolu s výměnou baňky. Do prosince klid. Pak zase. Našla se jedna "unavená" podtlaková hadice, vyměněna a zase měsíc klid. Pak výměna dalších hadic, ale už se to stává skoro pravidelně. :(

Nestává se to jen při studeným motoru, kdy od domu mám táhlý kopeček, na 99% to na něm spadne do nouzáku.

Spadne ale i po 150 km jízdy, kdy třeba dojíždím náklaďák a pak chci předjíždět...

Chci teď zkontrolovat EGR ventil a jeho vyčištění, ale co by mohlo být ještě aktuálnější pomoc?

pokud jste někdo řešil podobný problém a jste z Vysočiny, mohli by jste mi dát tip na koho se obrátit?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 roky později...

Tak mně postihla taky zatuhlá regulace.

Tak "omejlovávám" turboservisy, jak to dělají s tím pískováním a vypodložováním, a z http://www.repas-turba.cz/ mi napsali:

"Dobrý den s montáží a demontáži včetně opiskovani z důvodu čistých dosedacich ploch počítejte cca 4000 Kč termín je o dohodě a pokládáme o 0.5 0.1 už je hodně".

Tak teď nevím co si o tom mám myslet...přece 0.5 je víc jak 0.1 ne? :huh:

Další http://www.rrauto.cz/ - napsalo:

"Dobrý den.

Čištění jsme schopni udělat včetně demontáže a montáže. Cca 3500kč pokud se neutrhne mazací trubka.
Turbo se piskuje jen nutné části
Podložky nedáváme máme jinou technologii která je 100%."

Jaká je "jiná" technologie, než vypodložení podložkami???

Poslední http://www.turbo-tec.eu/cz/ napsali:

"Dobrý den,

Bohužel, čištění turbodmychadel neprovádíme.

Často při tomto zákroku může dojít k rozvyvážení rotačního systému a následně poškození turbodmychadla"

Odkaz ke komentáři

taky bych řek že se stim nechtěj dělat pokud se rozebírá čistě jen ta regulace tak by k žádnýmu rozvážení dojít nemělo

čert ví co maj za jinou technologii napadá mi akorát že místo těch podložek daj delší ty distanční válečky nebo že zbrousej samotný lopatky tý regulace

k tomu podložení asi jim vypadla 0 mělo to bejt 0,05,osobně sem podkládal 0,1mm podložkama a nepozoroval celých 5let žádnej problém , na Dieselpower píšou kluci že podkládaj i 0,2mm to mi připadá zbytečně moc

Odkaz ke komentáři

ano čistil a podkládal sem si to sám,u známého na dílně šlo turbo ven a pak sme ho rozebrali vyčistili podložili cca 5hodin práce

byl ůnor venku mínus 22 tady náká fota

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=45149&postdays=0&postorder=asc&start=195

jen je lepší to turbo tahat ven spodem,vrchem je to docela zážitek

Upraveno uživatelem pavel71
Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zdravim vlastnim skodu octavii I. 1.9TDI 81kw r.v2000

Potreboval bych poradit s turbem mam auto v opravne delali mi turbo ze tam slo moc oleje a byla vule tak to vsechno vymenili ze to bude vse fungovat jak ma. Jenze kdyz to jeli projet tak turbo tahlo a behem chvilky se vyplo a vubec nemuzou prijit co to muze byt kdyby nekdo vedel co to je tak prosim poradte dekuji

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak ja jsem taky laboroval když mi to tenkrát spadlo do nouzaku, dal jsem novej N75, vycistilo se turbo a podlozilo 0.1 podložkama...po půl roce zadnej nouzak...a teď se chci zeptat:

- to podložení je zárukou že už se to nezasere tak že to nespadne do nouzaku?

- všude je doporučeno jednou za týden nebo za dva to zahřátý protáhnout až k omezovači...a je jedno při jaké zařazené rychlosti to bude?...na 4 nebo 5 ku, kdy je ručička u červeného pole, je rychlost cca 150 a 200 km/h...ja to protahuju na trojku... stačí to? Nebo musí být zařazen vyšší stupeň?

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ahojte,

Včera se mi stala strašná věc. Jel jsem odvést mámu do jižních čech, cca. 260km. Auto jelo a všechno bylo v pohodě. Při cestě zpět jsem najel dalších asi 20km a najel na dálnici. Jakmile jsem na ní najel, auto padlo do nouzáku a vůbec nejelo. Po vypnutí motoru a následném nastartováním nouzák přetrvával. Nechal jsem auto stát asi 5 minut a zkusil znova, bohužel stále nic. Musel jsem ale sjet z dálnice takže jsem zapnul blikačky a jel v odstavném pruhu asi 20km/h. Všiml jsem si, že auto tak nějak jede dokud nedosánu otáček kdy se pouští turbo, jakmile se tak stane, auto začne strašně škubat a výkon se nezvyšuje. Dále jsem si všiml že jsem začoudil půlku dálnice, takovým šedým až černým kouřem. Takto jsem dojel až do Jindřichova Hradce a auto odstavil na parkovišti. Čekal jsem asi 4 hodiny na odvoz, jelikož jsem až z Litvínova, a cca. po dvou hodinách auto zkusil projet. Auto jelo normálně, turbo fungovalo, ale asi po dvou minutách to opět začalo jako by vynechávat a po chvilce padnout do nouzáku. Vůbec netuším čím by to mohlo být, myslel jsem, že odešlo turbo ale to očividně funguje, aspoň minutku. Jelikož mám auto 250km od domova tak jsem z toho docela nervózní. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Ještě podotýkám, že olej nemizí a turbo bylo čištěný asi před čtrnácti dnama včetně výměny oleje a filtrů.

Předem děkuji za odpověď. Jsem už celkem zoufalý. Jo, a jedná se o auto Škoda Octavia 2001 1.9 TDI 81kw najeto 297tkm.

Zapomněl jsem vlastně napsat, že když jsem otevřel kapotu, šlápl na to tak šel kouřit i jako by z pod motoru nebo za motorem. Nevím přesně protože už byla tma a byl jsem na to sám.

Upraveno uživatelem Stiefell
Odkaz ke komentáři

nebouchla ti na turbu náká hadice ??

Co jsme tak koukali tak nikde nic netrčí a všechno je zapojený. Dojel jsem si po třech dnech pro auto, ujel 60km úplně v pohodě a najednou zase nouzák, dým a 0,1kW. Diagnostika hlásila pouze váhu vzduchu, tu jsem vyměnil za novou, příjde mi, že to líp jede ale problém přetrvává. Dojel jsem s tím teda až domů (250km) s tím, že jsem musel celou cestu jet s otáčkama max. do 1500, jakmile jsem se přiblížil k 2000 tak to zase vypadlo a musel jsem to chcípnout a po pěti minutách to opět jelo. Za celou cestou mi to takle padlo do nouzáku asi 7x. Nejpodivnější na tom ale je, že se to občas samo chytlo. Myslím, že to bude určitě turbem, protože nic jiného mě nenapadá a je divný že když jsem dostal "nouzák" tak se z toho dokázal sám vzpamatovat a najednou cuknul a turbo zase jelo. Problém je ten, že nemám páru čím to může být, takže v pátek ho nechám vyndat a zkontrolovat.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...