eda1 Odesláno Listopad 2, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2011 Ahoj Potřebuji poradit, které relé a pojistky jsou na žhavení. Při testu akčních členů necvaká relé a VAG vypisuje chyby na žhavičkách, které jsou v pořádku. Díky David 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Listopad 2, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2011 Pojistka 27 v E-boxu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
eda1 Odesláno Listopad 2, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 2, 2011 Dík A ještě někdo které to je relé. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Listopad 2, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2011 Hele já to nepsal, protože si tím nejsem jistý, ale myslím si že žádné, žhavení má podle schémat pod E-boxem svou vlastní jednotku. Ale jak říkám, koukal jsem jen do schémat a nejsem si tím jistej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
eda1 Odesláno Listopad 2, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 2, 2011 ok dík Zítra to okouknu. Teď se jdu zeptat chlapů v hospodě, jestli o tom něco neví. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rusler Petr Odesláno Listopad 26, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2011 Mám ten stejný problém už to někdo vyřešil čím by to mohlo být? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 26, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2011 (upraveno) proměřit kabeláž a pak jedině vadné relé, koupit nové, cena cca 1615,- ve škodovce Upraveno Listopad 26, 2011 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Listopad 26, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2011 Máš na mysli toto 038 907 281 D ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rusler Petr Odesláno Listopad 26, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2011 proměřit kabeláž a pak jedině vadné relé, koupit nové, cena cca 1615,- ve škodovce Ale že to na diagnostice hlásí chybu včech čtyř žhavičů a né řidící jednotky žhavení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 30, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2011 Rj žhavení používané do 21KT 2005 často vykazují nesmyslné chyby žhavičů a tím pádem i výpadky ve žhavení 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rusler Petr Odesláno Prosinec 5, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2011 Rj žhavení používané do 21KT 2005 často vykazují nesmyslné chyby žhavičů a tím pádem i výpadky ve žhavení A co s tím,stačí koupit nové a bude to v pořádku nebo to bude vykazovat chyby i nadále. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Sedlon Odesláno Prosinec 7, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2011 Ahoj Potřebuji poradit, které relé a pojistky jsou na žhavení. Při testu akčních členů necvaká relé a VAG vypisuje chyby na žhavičkách, které jsou v pořádku. Díky David Rele žhaveni je 109 0 Citovat Odkaz ke komentáři
absolut.free Odesláno Březen 11, 2014 Sdílet Odesláno Březen 11, 2014 Rele 109 u octavie ii neni Vlastnim octavia ii 1.9 77kw pd a pri koupi jsem mel na vagu zavadu zhaveni 2. Valce po vymene vsech zhavicek chvili klid a po cca 2 mesicich opetovne zavada 2.valce po vymene chvili klid a po cca mesici zavada zhaveni 4.valce a po vymene po nejake dobe zavada zhaveni opet 2.valce, tak a ted poradte. Nikdo si nevi rady. Byl bych moc vdecny za jakoukoliv pomoc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 11, 2014 Sdílet Odesláno Březen 11, 2014 měněno i relé žhavení? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
absolut.free Odesláno Březen 12, 2014 Sdílet Odesláno Březen 12, 2014 Zdravím, právě, že jsem ho chtěl vyměnit, ale nikde ho nemůžu najít, nad levou nohou pod plastem určitě není Rele 109 ani v e-boxu pod kapotou, když jsem hledal na netu pro model octavia ii,2004, bjb, tak tam ani rele 109 nenabizeji, pouze jen ŘJ žhavení což je takové větší relé ale nikde nepíšou kde ho najít, :-( jinak kdyby mi někdo poradil jak změřit multimetrem při sepnuté spínačcce jednotlivé kabely ke žhavičkám byl bych taky moc vděčný - respektive jakou hodnotu naměřit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
absolut.free Odesláno Březen 13, 2014 Sdílet Odesláno Březen 13, 2014 Zdravím pánové, žádný profík, který by mohl pomoci? :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
absolut.free Odesláno Březen 16, 2014 Sdílet Odesláno Březen 16, 2014 měněno i relé žhavení? pane Rolbaři, tak kde teda najdeme relé žhavení u motorizace 1.9 bjb, pedečko?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tovi Odesláno Duben 5, 2014 Sdílet Odesláno Duben 5, 2014 Dobrej, nevím jestli jsem si uplně jist, jestli je to relé žhavení, ale myslim si, že je v motorovém prostoru pod boxem na pojistky, je tam zastrčené ze strany, je to takové větší relé. Kdyžtak sory jestli to nejni ono;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
absolut.free Odesláno Duben 6, 2014 Sdílet Odesláno Duben 6, 2014 děkuji, zkusím se podívat a poté poreferuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Duben 6, 2014 Sdílet Odesláno Duben 6, 2014 u MR05 je relé pod eboxem v takové škatuli, špatně se otvírá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
absolut.free Odesláno Duben 6, 2014 Sdílet Odesláno Duben 6, 2014 díky příspěvku od Toviho jsem se dneska ráno do toho pustil, baterka ven a všechny plasty nasavani vzduchu a zboku pod tím eboxem je škatule jak říká Rolbař a ta se otevře a v ní je relé žhavení :-) řeknu Vám, že je to dosti pracné to vytáhnout ale podařilo se, takže teď už jen zbývá koupit nové a vyzkoušet,,, dám potom info. zda to pomohlo protože je opravdu divné, že i teď v plusových teplotách když tu chybu vymažu tak se to znovu objeví, když údajně žhaví až od mínusových teplot, což teď ráno není, na druhou stranu proč jen chyba žhavení 2. válce, proč to neukazuje i jiné chyby,,no uvidíme každopádně děkuji Vám oběma 0 Citovat Odkaz ke komentáři
absolut.free Odesláno Květen 8, 2015 Sdílet Odesláno Květen 8, 2015 Zdravím pánové, dovolil bych si pokračovat v tomto tématu, tedy po delší době, tak relé žhavení jsem vyměnil za nové a chyba se pořád opakuje, teď to dokonce ukazuje chybu 3 žhavičů pořád dokola, chtěl bych se tedy zeptat jakým způsobem můžu proměřit samotné kabely a pokud budou vadné, tak kde najdu svorkovnici (začátek kabelů), abych mohl provést výměnu. děkuji za Vaši pomoc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kocina Odesláno Leden 28, 2016 Sdílet Odesláno Leden 28, 2016 (upraveno) Ahoj všetci, rád by som oživil toto téma, nakoľko mám rovnaký problém, už som vymenil aj jednu sadu žhavičú, ale problém sa objavuje sporadicky a ked je teraz zima tak je aj počuť ťažší štart, chyba je stále na 2. žhaviči, vymažem, 10x start O.K. potom 1 špatný a chyba je tam zase a zase na len 2. žhaviči, všetky žhaviče odmerané a sú o.k. tak čo s tým podarilo sa to niekomu vyriešiť? Alebo je treba novú RJ J179 ( 038 907 281 D ) Ďakujem za odpoveď. Upraveno Leden 28, 2016 uživatelem Kocina 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kermo Odesláno Leden 28, 2016 Sdílet Odesláno Leden 28, 2016 No to by aj mna zaujimalo, ako vyriesit tento problem na octavii II. Problem zo startom nemam ale chyba sa po prejdení niekolko km znovu objavi (tiez iba na 2. zhavici) pritom vsetky boli menene za nové. Ak to niekto poriesil dajte vediet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kocina Odesláno Leden 29, 2016 Sdílet Odesláno Leden 29, 2016 V sobotu idem do garáže, skúsim prepísknuť kabeláž... snád sa niekam posuniem. Toto je schéma aj s farbami vodičov keby niekto chcel tiež odskúšať káble. Len ma zaujíma či je niekde napísané ktorý valec je prvý, druhý .... nech sa viem zamerať na konkretny vodič Tu je číslo toho zväzku keby bola treba výmena 038 971 782 Chttp://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/038971782c-mustek-kontaktni-oe-19594.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kermo Odesláno Leden 29, 2016 Sdílet Odesláno Leden 29, 2016 No tak dufam ze sa posunies dalej ..... potom daj vediet ako si dopadol. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kocina Odesláno Leden 31, 2016 Sdílet Odesláno Leden 31, 2016 Takže vodice skontrolované opticky, pípakom aj ohmmetrom, všetko O.K. Všetko tak ako má byť, všetky konektory prečistené a nastriekané sprejom na kontakty. Po vymazaní sa pri dalsom starte chyba neobjavila. Budem to sledovať aj nadalej.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Únor 11, 2016 Sdílet Odesláno Únor 11, 2016 psal jsem ti SZ, jsem na tom stejně, vyskakuje to občas, měněno relé, žhavička ... problém trvá, ale startuje to úplně v pohodě i v -20°... tak nevím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fireee Odesláno Únor 11, 2016 Sdílet Odesláno Únor 11, 2016 trochu jsem googlil a na anglickém škoda fóru jsem našel stejný problém a zajímavou odpověď: "Ignore it. Clear the code and see if it comes back in a weeks time. This code does not mean you have a faulty glowplug. It simply means one plug failed the start up routine test once. It may well have been due to the battery voltage being a bit low." můj skromný překlad: "Ignoruj to. Vymaž kód a uvidíme, jestli se vrátí za nějakou dobu. Tento kód neznamená, že máš vadnou žhavicí svíčku. To jednoduše znamená, že jeden okruh žhavení provedl bez úspěchu start up rutinní test. To může být způsobeno nízkým napětím akumulátoru." Každopádně jsem zjistil, že je to hodně častá závada těchto 1.9 motorů .... a ve většině případů uživatelé píšou, že motor startuje normálně, že kdyby to nevypsal VAG, tak nepozorují žádné defektní stavy ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Leden 11, 2017 Sdílet Odesláno Leden 11, 2017 nechci zakládat nové téma, týká se to žhavení, ted jak je větší zima, tak auto při velké zimě trvá déle než chytí, tak 3 vteřiny. Na vagu to nic nepíše, ale všiml jsem si, že kontrolka žhavení svítí tak2-3 vteříny, což mně přijde málo v -18. To by mělo žhavit aspoň 10 vteřin ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.