vagi Odesláno Prosinec 14, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2011 Ahoj, vlastním Oktávku Kombi 1.8T r.v.1999 a když jsem dnes otevřel víko od motoru, tak jsem zjistil, že zapalovací modul, který je přilepen na víku od sání (vrchní kryt od vzduchového filtru) tak volně visel na kabelech. Překvapilo mě, že onen zapalovací modul je k víku sání poze přilepen. Zatím jsem to zpět jen přichytil drátkem, aby motor skrze díru nenasál cizí předmět (potřebuji jezdit) a tak by mě zajímalo, čím to zpět k víku přilepit, aby to pevně drželo a odolávalo vibracím, které jdou od motoru? Fotky bohužel nemám (byla už tma na focení) a tak jen odkaz na onen zapalovací modul: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/4d0905351-zapalovaci-modul-1-8t-octavia.html V případě zájmu zítra vyfotím prostor motoru s odlepenou součástkou. Díky za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Prosinec 15, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2011 Mám motor AUM r.v.2002 ( ty máš asi AGU ? ) s modulem nemám zatím žádný problém, nevím jestli je to konstrukčně stejné ( lepené ), zkusím se podívat. Dnes je spousta lepidel, kup nějaký Loctite a přilep zpět, nebo tu díru přeplátuj / podlep a pak modul nalep zpět . Tu fotku sem dej až budeš mít čas. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vagi Odesláno Prosinec 15, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2011 Ano, motor mám AGU. Mě spíše překvapuje, že jdou od motoru vibrace a ten modul je na krytu od filtru jen přilepený. Divím se, že to není chyceno šrouby / vruty. Kdybych si toho nevšimnul včas, kdoví, co by motor všechno musel nasávat, když je díra až za filtrem a nečistoty mají do sání motoru zelenou :( Lepidlo jsem dnes koupil (PATTEX - na extra namáhané spoje, výdrž do 120°C) zítra zkusím přilepit a uvidíme, jak dlouho to vydrží. Zítra sem hodím fotku. Zatím díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vagi Odesláno Prosinec 16, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2011 Zde přikládám fotky onoho odlepeného modulu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Prosinec 16, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2011 Pěkně se to vylouplo, já to zkusím pro porovnání nafotit na svém AUM jeslti je to uchycení stejné. Může to posloužit dalším majitelům "turbozapalovačů", když je potká podobný problém. Pattex je dobrý lepidlo , snad to udrží. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fester777 Odesláno Prosinec 16, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2011 pred tym nez neco domrvis pockaj na odpovede. Nic sa tam nelepi. Ta guma o ktoru bol ten kov prilepeny nemal byt zalepeny . Tu gumu vytiahni z plastoveho boxu filtra v ktorom drzi , je nastoknuty v drazkach . Potom ho nasun na ten kov modulu (pojde tam tazsie , je tam na to drazka do ktorej ma sadnut , asi bol niekto lenivy alebo mal lave ruky a nedal to tam) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vagi Odesláno Prosinec 16, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2011 Co jsem na to koukal, tak žádná drážka na nasunutí gumy na ten kov, tam není. Guma je celistvá, nasunutá na plastovém krytu filtru, bez možnosti nasunout / přehnout gumu na / přes ten kov. Sice na těch fotkách to vypadá, že ta guma má drážku na ten kov, ale buď je to přilepené (od předchozího majitele) nebo netuším, jak to do toho dostat (zkoušel jsem to) Napadá mě otázka, zda je vůbec ta guma originál, co tam má být? Jinač nevím, jak jinač tam ten kov připevnit bez lepení. Škoda, že už si nepamatuju, jak to tam drželo např.při koupi auta, nebo prostě když jsem mělo zvednutou kapotu. Ale toho si člověk nevšimne, když zrovna nepotřebuje, nebo když není s onou součástkou nějaký problém no :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Prosinec 17, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2011 Dnes jsem kouknul na svůj motor a nic takového na plastovém boxu filtru nemám, AUM to má asi nějak jinak, ale nikde jsem ten zap. modul neviděl :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vagi Odesláno Prosinec 17, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2011 Možná někdo napíše, kde to AUM motor má. AGU to má takhle. Jinač po přilepení, zatvrdnutí cca 24h a odzkoušení jízdou (cca 20km) modul zatím drží, uvidíme, jak dlouho :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fester777 Odesláno Prosinec 20, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2011 jak nie ved tam tu drazku pekne vidim co mas na foto . osobne som to tam daval a islo to tazko ale dal som to tam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.