Přejít na obsah

ztrácí se fridex, emulze na víčku od oleje

reddy

Doporučené příspěvky

již delší dobu pozoruji ztrátu fridexu, v létě to nebylo tak intenzivní, ale v zimě se to zhoršilo. po dnešním druhém dolití během týdne jsem se ze zvědavosti podíval na víčko od oleje na motoru. Na víčku byla bílá emulze, takže je to asi jasný, prasklý těsnění pod hlavou. nebo to může být ještě něco horšího??

Odkaz ke komentáři

V zimě je ta emulze normální. Spalováním benzínu vzniká vodní pára a ta se prostě kolem kroužků dostává do oleje. pokus se jezdí krátké trasy, tak se toho motor nezbaví a pak se to hromadí pod víčkem.

Ropáci tím netrpí, protože tam vznikají hlavně saze :D

Ikdyž jestli mizne chladící kapalina, tak je to asi přeci jen těsnění.

Odkaz ke komentáři

podívej se jestli ti neprolíná chladič (většinou dole v rozích), pokud je chladič v pořádku, tak to bude pravděpodobně těsnění pod hlavou. Jestli ti jde voda do oleje zjistíš např. tak, že na rozpálenou žehličku kápneš kapku oleje z měrky, pokud začne bublat, tak je v oleji voda, pokud to nic dělat nebude, tak je to ok a popř. ti jde voda jen do spalovaní :)

Odkaz ke komentáři

aha, to je ale pravda, že za poslední dva měsíce jsem s autem jezdil krátké vzdálenosti do 6 km, fridex se ztrácí už dýl, asi od výměny vodní pumpy při rozvodech. No, uvidím, budu to víc sledovat, kdyby fridex ubýval rychleji než je zdrávo, tak to budu řešit. Jinak výměnu těsnění asi nezvládnu sám v garáži, že??jsem průměrně zručnej, nějakej vercajk taky mám

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...