Přejít na obsah

Dveřní madla pogumovaná

Kajman

Doporučené příspěvky

Kajman: dik taky bych sel radsi do laku nez do folie, ale slusne nalepena folie vypada taky dobre. Jinak pridelany spatky je to sroubkama, ale po cca necelym roku pouzivani uz je slyset v jednech dverich pri nejakejch pisnickach ze to drnci - takze v lete az se me bude chtit tak prjde na radu odsroubovani list a podmaznu je nejakym tmelem at to tlumi vybrace. Ono co ve skodovce nedrnci ze :palec: Jak mi napsal nekdo kdo ma RSo, me sripe a drnci vsechno od zacatku :pivo:. Jinak Kajman, super predek, jak kdybych se dival na svoje auto :) jen xeny nemam a tvoej vypada ze jo. :)

Odkaz ke komentáři

Jak máš přesně přišroubované ty lišty? Docela by mě to zajímalo. Ne, že bych to řešil, ale nedokážu si to představit.

Jinak některé škodovky s tvrdým podvozkem jsou vážně chrastítka, bývalá manželka měla oktu jedničku v dieselu s trvdým podvozkem a v té se pomalu nedalo jezdit jak vše vrzalo.

Odkaz ke komentáři

Já jsem to uchycení lišt zkoumal, mám jeden nápad na podsvícení celé té lišty, ale zatím jsem do toho nešel právě z důvodu problematického zpětného uchycení.

Odkládací kapsy ve dveřích nebo vnitřní látkové výplně jsem třeba v pohodě oddělal - odřezal ty rozlisované plastové čepičky a nazpátek jsem to chytil tak, že dovnitř jsem povlepoval plastové hmoždinky prům. 6, a pak normálně 3,5 vruty s 6 podložkama. Drží to pevně, ale je tam na to taky dostatečná hloubka 16-30 mm.

U těch lišt tu hloubku odhaduju tak na 5-8 mm, což bude málo

Odkaz ke komentáři

No oddelani je na odvrtani, nesmis zajed hluboko, tim by sis snizil ten nalitek a pak bys mel malo mista prave pro sroubek. po odvrtani ti zustane jenom nalitek do kteryho sem zasrouboval maly vruty, kazdej sem opatril podlozkou a to ze dvou duvodu, jednak by hlavicka s tezi pokryla dirku a za druhy :lol: nemel sem tak kratky vruty aby mi nevylezly listou ven :) ale de to v pohode, kdyz ses trocha zrucnej. mel sem z toho strach ale jak sem zjistil ze to nekdo udelal tak sem sel do toho. To moje je jen kopie, nekdo to uz delal predemnou.

Odkaz ke komentáři
Já jsem to uchycení lišt zkoumal, mám jeden nápad na podsvícení celé té lišty, ale zatím jsem do toho nešel právě z důvodu problematického zpětného uchycení.

Odkládací kapsy ve dveřích nebo vnitřní látkové výplně jsem třeba v pohodě oddělal - odřezal ty rozlisované plastové čepičky a nazpátek jsem to chytil tak, že dovnitř jsem povlepoval plastové hmoždinky prům. 6, a pak normálně 3,5 vruty s 6 podložkama. Drží to pevně, ale je tam na to taky dostatečná hloubka 16-30 mm.

U těch lišt tu hloubku odhaduju tak na 5-8 mm, což bude málo

Odkud kam jdou šrouby? Podle toho co píšeš to chápu jako přes lištu do tapecu, ale to by byly vidět hlavy...

Odkaz ke komentáři

nene, šrouby jsou zevnitř tapeců do lišty, ale samozřejmě netrčí skrz do interiéru :-) - lišta (a taky vnitřní kapsy, vnitřní polstrování, mřížka repro) jsou uchycené v korpusu tapecírunku tak, že jsou na nich takové duté nálitky (jakoby trubičky) a ty jsou zastrčené do otvorů v korpusu a na konci rozlisované do šířky. Oddělení = odvrtání těch rozlisovaných konců.

No a zpátky monzáž šroubkama do těch zbytků nálitků...

Večer mrknu, jestli nemám foto, pak ti to bude jasné.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

čaute,

no jak tady čtu vaše postřehy a rady tak se mi do sundavání bočních lišt moc nechce. kurnik jsem myslel že to jen vycvaknu a nacvaknu a ono ne.

jak je to s ramečkem u radia, u kaslíku a u vypínače světel tam je to nacvakovací nebo musím hledat nejake šroubky??

ja bych chtěl dat všechny lišty do folie no ještě uvidím :smich:

Díky za radu

Odkaz ke komentáři
Já už Ti snad odpovím :)

Rámeček u radia je jen nacvaknutý, lišta u kastlíku je na šroubcích, musí se sundat kastlík, abys jí povolil, a lišta u vypínače na světla, stejně jako ten na druhé straně volantu, je podle mě na šroubcích, ale tou si nejsem 100% jistý.

DIKY MOC JDU TO VYZKOUŠET!!

A TY BOČNÍ LIŠTY MUSIM ODVRTAT JAK PSAL JEDEN KOLEGA!! NEJRADEJI BYCH TO VYZKOUŠEL POMALU POMALOUČKU ODDĚLÁVAT :D)

Odkaz ke komentáři

Ano dole jsou šroubky.

Pak musíš sundat krytky výškových repro, odšroubovat malý torx a vycvaknout celý horní kryt u kliky.

Pak vyháknout bovden a rozpojit svorkovnici pro repro a ovládání okýnek.

Vycvaknout ovládání okýnek u řidiče v madle.

Pak vycvaknout madla a postupně odcvakávat tapec.

Zde je postup:

vyplne.pdf

Upraveno uživatelem Dodo-Kolín
Odkaz ke komentáři

Díky moc,

takovy mazec kvuli blbé lišty, ale za tu změnu to stoji. Díky všem

Ano dole jsou šroubky.

Pak musíš sundat krytky výškových repro, odšroubovat malý torx a vycvaknout celý horní kryt u kliky.

Pak vyháknout bovden a rozpojit svorkovnici pro repro a ovládání okýnek.

Vycvaknout ovládání okýnek u řidiče v madle.

Pak vycvaknout madla a postupně odcvakávat tapec.

Zde je postup:

vyplne.pdf

Dodo diky moc,

nechci byt otravny ale ten planek v pdf je super!! mohl by jsi mi poslat i vyndani kasliku a spíneče světel at mužu odinstalovat ty lišty!!

Budu si jistější!! maš to u mě!!! :) :lol:

díky Bazy

Upraveno uživatelem Bazy
Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...