lumi Odesláno Prosinec 23, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 adoks : a do coho by si chcel ist? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Prosinec 23, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 Dírované jsou vždy a od každého výrobce slyšet a to jenom proto, že máme špatné odhlučnění od kol ( stejné Zimmermany co má kámoš v O2 jsou v A4 tiché jak pěna ). Na větší ticho a stejný účinek jsou drážkované a měkčí desky se taky tolik nehlučí jako tvrdé keramiky ( jen se rychleji sjíždějí a více špiní ). Ale já nejsem závodník, tak mi stačí plné chlazené. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adoks Odesláno Prosinec 23, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 (upraveno) lumi: je fakt, že po nějaké době jsem si na to zvykl, a dostatečně zesílené rádio to taky řeší :lool: . Ty bremba jsem chtěl kvůli věčí odolnosti, čištění desek ( lepší za mokra atd.) Mají povrchovou úpravu tudíž snad nebudou tak rezivět. Obyč kotouče taky nastříkáš, ale práce navíc. Jako závodník nejezdím a za mokra jsou dobrý. Jen strašně dlouho trvalo, než si sedly desky ( brembo ). Dnes bych zkusil ATE POWER DISC. které mají sice také drážky, ale jiné a mají vyšší tepelnou odolnost. Dost se tady toho na foru řešilo, ale pokud nezkusíš, nevíš B) Upraveno Prosinec 23, 2012 uživatelem Adoks 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Prosinec 23, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 to je fakt. pokial nevyskusas nevies :( ja by som chcel ist do ATE tiez ale este nie som rozhodnuty na isto. co sa tyka dosiek tak ATE ceramic by mali byt fajn. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adoks Odesláno Prosinec 23, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 ATE kotouče + keramické desky se tu také řešily a prej dobrý :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Prosinec 23, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 hej sak prave to ze vraj dobre :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seda Odesláno Prosinec 23, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2012 já používám ATE power disk + keramický desky :) vůbec to nešpiní kla nic.Brzděj velmi dobře pokuď se dobře zajedou cca 200km by se měli zajížeť :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Prosinec 24, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2012 a ako ich treba zabehnut?? este som nikdy brzdy nemenil tak preto take otazky :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Prosinec 24, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2012 No většinou je prvních cca 200km šetříš lehká noha na pedálu a po ujetí této hodnoty je pořádně párkrát probrzdíš třeba z 200 na 80km/h. Prostě nouzové brzdění. Koukám, že všichni propagují Ate power disk i když je na netu odborná diskuze design Vs účinost takto vyfrézované drážky samozřejmě ve prospěch design, účinnost zůstala stejná. Bohužel pravý opak je to u produktu Brembo Max. mluvím z vlastní zkušenosti měl jsem Ate Power disk, teď mám Brembo Max a pokud bych teď měnil tak bych šel do děrovaných Zimmermannů. ;) Co se týká destiček je lepší použít měkčí než keramiku, protože brzdí lépe, ale na druhou strunu špiní. Za mě je nejlepší použití originálních destiček. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Prosinec 24, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2012 vdaka za navod :) original brzdy su tiez fajn nemozem sa stazovat. a original dosky su co zac?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Prosinec 24, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2012 Originál desky a kotouče jsou jake pak ?! No jasně že ate :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Prosinec 24, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2012 No nechci se hádat, ale dosti se povídalo o TRW. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bifi_ul Odesláno Únor 7, 2013 Sdílet Odesláno Únor 7, 2013 original prvovyroba jsou TRW....a jsou levnejsi nez ATE 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vita_S Odesláno Březen 15, 2013 Sdílet Odesláno Březen 15, 2013 1)Taky potřebuju měnit kotouče,přečetl jsem kde co, už jsem byl rozhodnutý pro Brembo MAX, ale někdo říká že jsou hlučné a někdo zas že ne, ale že brzdí líp, tak ted trochu nevím... Je tu někdo, kdo je má a je s něma spokojenej natolik (i s tím hlukem), aby si je dal znovu? Desky Textar nebo Brembo? Jinak dozadu jsem chtěl dát obyč Brembo + Brembo desky k tomu... 2) Už poněkolikáte čtu, že prvovýroba je ATE nebo TRW... mám tam zatím asi origo, ale zvlnily se, proto měním. Kdybych nakonec upustil od Brembo Max, tak by tedy mělo být jedno jestli vezmu rovné ATE nebo "orignál", ne? Dokud se to nezvlnilo tak jsem s tím byl celkem spokojený, ale asi už na to měly nárok, vpředu 19,3 mm a vzadu 8,5 mm... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Březen 16, 2013 Sdílet Odesláno Březen 16, 2013 No já mám na přední nápravě Brembo Max s originál škoda destičkami. Na zadku mám Zimmermany (obyč) a také s original destičkami. Najeto na této konfiguraci mám cca 25 tis a vše v naprosté pohodě. Brzdění je intenzivnější a dokonce bych řekl, že skoro nerozeznává sucho od mokra. Hluk je malinko vyšší, ale není to nic extra protivného spíš se to jeví jako hukot pneu. ;) Pokud bych dnes měl volit znovu tak bych si Brembo Max vzal klidně znovu, nebo bych šel do děrovaných Zimmermanů. Nic jiného bych ze svých zkušeností nevolil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vita_S Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 Díky za postřeh, už jsem byl rozhodnutý pro kombinaci Brembo Max + Textar, jenže chci natřít třmeny na žluto a začínám mít obavy, abych to pak vůbec ještě někdy umyl... tak přemýšlím nad variantou ATE ceramic + Brembo MAX :-D to asi nikdo nezkoušel,že? Jen na cc jsem je teda ani nenašel v nabídce pro kotouč 280, zkusím se ještě zeptat šéfa jELDY co on na to. Jinak našel jsem zajímavý článek na elit.cz. Jestli je to pravda, tak směs destiček pro ATE, BOSCH, TRW z prvovýroby je stejná jako má Textar, ale aftermarket teda už můžou mít směs jinou... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 Jsem na vážkách co koupit za jestli komplet sadu od jendy RS nový nebo to vzít bez desek a kotoučů a místo toho koupit kotouče děrovaný a desky ale vyjdou o litr dráž :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 No povídat se může ale mel jsem tu dost aut kde jsem měnil ještě originál desky a pokaždé to bylo ate on i celý systém pochází od ate 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 jj to vím, jde mi o zlepšení brzdného účinku a výdrže při delším brždění. A měl jsem děrovaný zimmermany a k tomu ferrodo racing desky a max spokojenost, tak proto váhám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 Já měl také feroda ale na me byly dost tvrdy a piskaly takze jsem zvolil prave ty ceramiky uz kvuli omezeni spineni kol 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 to jsem právě taky počítal, že bych dal Takže mám prostě dilema a nevím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adoks Odesláno Březen 24, 2013 Sdílet Odesláno Březen 24, 2013 Vita_S: Žlutá barva na třmenech je v poho mám Brembo MAX + desky Brembo a žlutý třmeny Desky špiní víc než dost, sle stačí trochu při mytí wapkou nastříkat odstraňovačem na brzdný prach a třemy jako nové :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vita_S Odesláno Březen 24, 2013 Sdílet Odesláno Březen 24, 2013 OK, díky :-) A kterou máš? Já koupil ten set od Motipu http://www.motipdupli.cz/dep/183-sada-na-brzdova-prasatka/ Byla na Aukru asi za 350,- i s poštou... hodně lidí teda doporučovalo Hammerite, ale tohle by snad mohlo být dobrý. Jinak otázka do placu, měníte někdo s deskami a kotouči pro jistotu i toto? =0&brands[16]=0&sort=cena_dph&order=desc"]Sada vodicich pouzder Nebo to vyměnit jen kdyby to mělo vůli? Je to mezi třmenem a čepy po kterých třmen chodí. Nebo jen namazat? Mám tam vazelínu do vysoké teploty, můžu to použít? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Březen 25, 2013 Sdílet Odesláno Březen 25, 2013 Přesně tento set od MOTIPu jsem použil také a zatím jsem s ním spokojen jen mám červenou barvu. Co se týká pouzder tak ty nechávám při každé výměně destiček, pouze mazat ložiskovou vazelínou. Vydrží větší teploty a je mazavější. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Swed Odesláno Březen 25, 2013 Sdílet Odesláno Březen 25, 2013 Resim taky dilema. Vzadu mam kotouce 260x12. Chci dat ATE Power Disc ale dle popisu je tento disc 258 nekde dokonce pisou ze 256x12. Číslo dílu je stejnejako original tudiz predpokladam ze to je "adekvatni" nahrada za original 260 a jak v AutoKelly tak v CC mi tvrdili ze je to OK a ze to bude pasovat. Nemate s timto nekdo zkusenost? Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adoks Odesláno Březen 25, 2013 Sdílet Odesláno Březen 25, 2013 No já natíral Alkytonem což by měla být náhrada za hammerlite a drží fest. A vodící pouzdra jsem jen očistil a znovu namazal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Březen 25, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 25, 2013 Swed: mám zkušenost :-)... a pasují v pohodě jak 256, tak 258 :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Swed Odesláno Březen 26, 2013 Sdílet Odesláno Březen 26, 2013 (upraveno) Super Díky. Jinak stačilo se taky podívat na www.ate.de Tam to je černé na bílém Upraveno Březen 26, 2013 uživatelem Swed 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vita_S Odesláno Březen 27, 2013 Sdílet Odesláno Březen 27, 2013 Kdo přemýšlí nad novými kotouči, v cc (kde jinde že) mají ted akci na Brembo Max a Textar Jednou se mi aspon vyplatilo to že jsem se nemohl rozhodnout co vzít :lool: P.S. Sám velký jELDA je prý nemocný, psal jsem mail a odepsal kolega... stačí udělat objednávku a do poznámky napsat že jste z OC, však to znáte 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Březen 27, 2013 Sdílet Odesláno Březen 27, 2013 Fakt?? to já tam nikdy nepsal už tak díky tomu co beru mám na to slevu, a ještě k tomu další? No ale halvní dotaz zní jsou třmeny z OI RS čili na 312 stejný jak na OII RS 312 můžu je mít za symboliku zrepasovaný, jen dokoupit kotouče a ty plechy a podle etky se to liší jen v tom písmenu pro co je to určený čili, J, Z, K, ale jinak číslo je stejný a na pohled jsou stejný taky, a desky maj to stejný číslo taky jen jak jsem psal je tam J místo Z takže se ptám jde to??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.