Přejít na obsah

1.8T AGU - motor škube + spotřeba

Doporučené příspěvky

Zdravim všechny tady na fóru,

před pár týdny jsem koupil O1 1.8T AGU.. R.v. 1999 a najeto 75000km.. Jezdila s tim ženská a dost málo;) Přechod z Audi A6 2.5TDI byl téměř ve všech směrech k lepšímu:) Ten hrůzostrašnej zvuk dieslovýho motoru je nyní nahrazen tichounkým vrčením, auto je hned ohřátý, není zde ta šílená turbo díra kdy nebylo možné se s autem pohnout až cca do 1600 otáček a auto taky neváží milión tun. Podvozek je samozřejmě horší, komfort a audiosystém taky neni to co v Audi. Ale celkově jsem moc spokojenej. Hned po koupi jsem auto hodil ke svýmu machanikovi. Udělal rozvody + kompletní servis (oleje, filtry..), vyměnil jedno ložisko, prasklou pružinu, vyčistil škrtící klapku a nějaký další věci. Odpípnul mi servis a žádný další závady nenašel. Každopádně teď k mýmu problému.. Nejsem žádnej technik, takže to budu popisovat jako běžnej uživatel;)

Když jedu cca na čtvrtinu až polovinu plynu a najednou plyn pustím, auto sebou párkrát škubne. Vypozoroval jsem, že škubne dvakrát trochu a potřetí víc. Je jedno na jakou jedu rychlost. A dělá to i při přidávání. Jedu bez plynu se zařazenou rychlostí, šlápnu na plyn (trochu agresivněji) a auto zase škubne a pak už fičí. Ale při řazení to nedělá. Jak sešlápnu spojku, při pouštění plynu, je vše ok. Celej problém zatím eliminuju plynulou prací s plynem. Když ho pozvolna pouštím i na něj zvolna šlapu, auto jede plynule.

Nevím jestli to s tím může souviset, ale na můj vkus je i celkem vysoká spotřeba. Tady na fóru jsem četl, že s tímhle motorem je průměr tak 8,5. Já se nedostanu pod deset. A to se snažím jezdit fakt v klidu (cca 70% ve městě). A když stojím na křižovatce na neutrál, tak počítač ukazuje cca 9 litrů.

A ještě poslední dotaz. Nebo spíš anketní otázka:D Mám to čipnout nebo ne?? Líbí se mi varianta firmy MotorDesign na 148kW a 295Nm. Dostává pak motor o hodně větší nálož?? Chvíli jsem měl VW Jetta a po čipu od DieselPower auto jezdilo naprosto božsky.

Předem díky za rady a tipy.

Odkaz ke komentáři

To co popisuješ s tím plynem, tak to dělá i mě. Ze začátku jsem s toho byl taky trochu rozčarovaný, ale tak nějak jsem se s tím naučil jezdit. Moc bych za to nedal, že to tak AGU mají :-) A nebo je něco v háji a čeká to , až se to projeví v plné parádě :-D. Je to jakoby jistá setrvačnost při puštění plynu a jakoby mírné zpoždění při razantním sešlápnutí plynu. Projeví se to specifickým rázem. Je to tak? Já to vůbec neřeším. Chce to trochu citlivější práci s nohama a je to OK.

Co se týče spotřeby, tak podle toho co píšeš to sedí. Město je pro tento motor a celkově benzíny zabiják. Hold v tomhle TDI nikdy nedožene :-). Co spotřeba při normální jízdě na delší trasu? Měl by si se v pohodě vejít do nějakých 8L.

Jinak pokud ho necháš chipnout, tak si piš, že je ten rozdíl markantní. O hodně větší nálož dostává jen pokud mu nálož dáváš ty sám ;)

Odkaz ke komentáři

tak nech poradia aj iny, ale to co popisujete mi pripada ako na odchadzajucu spojku. Dava mi to zmysel preto, ked rychlejsie pridate ,zvysite krutiaci moment, ktory dosluhujuca spojka nevie preniest a auto akoby cukne. -Kontrolna otazka - nestane sa vtedy,ze vam pri cuknuti viac vyletia otacky na budikach????

Ak nie, tak problem moze byt aj v potenciometri skrtiacej klapky, ze je potenciometer uz vysuchany a zle chyta kontakty a zle otvara klapku. - To by chcelo zase dat na VAG diagnostiku - ci nevyhadzuje nieco s klapkou

Zatial ma nic ine nenapada.

Odkaz ke komentáři

Tak u mě bych se prokluzující spojce nedivil :-). Připravuji se na výměnu, ale zatím se drží a neprokluzuje. Taky mě spojka napadá. Něco už má za sebou. Klapka by měla být taky OK. Při kontrole přes VAG se otvírá a zavírá pěkně plynule. Ještě mě napadá diferenciál, ale chtělo by to abych to mohl srovnat s nějakým jiným AGU. Možná to tak má být :). A nebo taky ne :blink:

Odkaz ke komentáři

Je to jakoby jistá setrvačnost při puštění plynu a jakoby mírné zpoždění při razantním sešlápnutí plynu. Projeví se to specifickým rázem. Je to tak?

Jojo.. to je přesně ono. Taky mě nejdřív napadlo, jestli to neni tim "mechanickým plynem". Zatim jsem jezdil jen s autama s "elektronickým". Ale spojka by to mohla bejt taky :( Přeci jen s tim jezdila ženská :D

Nestane sa vtedy,ze vam pri cuknuti viac vyletia otacky na budikach????

Nene.. otáčky se vůbec nehnou. Jen to tak trochu kopne. Taky mi to připadá jako taková setrvačnost motoru..jak psal Kobrik.

Dneska jsem celej den jezdil s lehkou nohou a prakticky jsem ten problém eliminoval...musim na plyn lehce šlapat a taky ho pozvolna pouštět. Holt se naučim jezdit jak řidič slečny Daisy :D A ten chip asi pořešim.. Když už mám jezdit za 10, tak ať to aspoň lítá :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Tak to "kopání motoru" je prý nejspíš způsobený špatným/starým silentblokem motoru. Poradilo mi to už pár lidí a přijde mi to i logický..jestli je teda jeho úloha zabraňovat prudkým rázům motoru:) Ale jsou tam prej dva a neni to úplně zadarmo, tak to zatím neřeším.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Tak všechny problémy s autem jsem téměř vyřešil:) Koupil jsem si kabel na diagnostiku (za 150,- na aukru:D) a vyhodilo mi to chybu "00561 prizpusobeni smesi". Vygooglil jsem na forech ze to bude buď hadice nebo lambda sonda. Hadice byla jedna děravá a lambda sondu jsem koupil novou. Tím se vyřešilo občasné chcípání po startu, neustálené otáčky a "oklepávání se" auta na volnoběh. Cukání při sešlápnutí a pouštění plynu jsem identifikoval na silentblok motoru, kterej jedu vyměnit 16. Rovnou si tam nechám hodit budík na tlak turba a možná i blowoff ventil. Nechal jsem tam hodit nový kotouče a desky. Teď už jen ten HP Sporting podvozek a čip...

Odkaz ke komentáři

byl bych v klidu, mám taky AGU (tudíž lanko plyn) a když například na dvojku zrychluju a najednou pustim plyn, tak to škubne, ale je to tim lankem, prostě je to citlivý palec.gif

samozřejmě to taky může být do jistě míry ovlivněno silentblokem....

jinak spotřeba ráno v koloně po Praze prostě 10 a kdo mi tvrdí že jezdí za 7 po městě tak kecá, nebo bydlí někde na dědině kde potká akorát tak Frantu na babetě....

Upraveno uživatelem Radek20VT
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

byl bych v klidu, mám taky AGU (tudíž lanko plyn) a když například na dvojku zrychluju a najednou pustim plyn, tak to škubne, ale je to tim lankem, prostě je to citlivý palec.gif

samozřejmě to taky může být do jistě míry ovlivněno silentblokem....

jinak spotřeba ráno v koloně po Praze prostě 10 a kdo mi tvrdí že jezdí za 7 po městě tak kecá, nebo bydlí někde na dědině kde potká akorát tak Frantu na babetě....

Já jezdím i pod 7l, ale to jezdím z kopce z Letňan dolu do Karlína v šest ráno kdy nic nejede, naopak cesta směrem nahoru ve tři odpoledne je 9-11 podle toho jestli to letim 80 nebo 150 :D Každopádně já mám AUQ a tohle cukání co popisujete pozoruju taky, taky mě to trochu rozčiluje, ale je pravda že když člověk s tim plynem zachází s citem, tak to necuká :) Holt si musím jako novopečený škodovkář zvyknout :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Já jezdím i pod 7l, ale to jezdím z kopce z Letňan dolu do Karlína v šest ráno kdy nic nejede, naopak cesta směrem nahoru ve tři odpoledne je 9-11 podle toho jestli to letim 80 nebo 150 :D Každopádně já mám AUQ a tohle cukání co popisujete pozoruju taky, taky mě to trochu rozčiluje, ale je pravda že když člověk s tim plynem zachází s citem, tak to necuká :) Holt si musím jako novopečený škodovkář zvyknout :lool:

Já teda musím říct, že mám tež motor AUQ a dělá mi to samé s plynem,je to citlivost lanka přesně jak píšete. Ale jinak už se chystám podívat na ty silentbloky protože chci mít jistotu že je vše v porádku. Jinak jezdím do práce (smíchov - Uhříněves) a jezdím i za 6,4 l to byla zatím moje nejmenší spotřeba :rolleyes: káždopádně dneska jsem počítala spotřebu při běžným ježdění tak se to pohybuje okolo 7-8 litru.. Já mám asi jiný problem ale ted nevim zda by to mohlo byt turbem nebo prasklou hadickou a nebo jestli je to normalní (ale o tom dost pochybuju) když zaradim za 5 a seslapnu plyn po delší době jízdy tak auto na plyn zareaguje zhruba po 1 vterine (ne okamžitě), stalo se mi to teda jednou, ale i tak jsem z toho byla dost mimo.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj, mám motor AGU a díky bohu jezdím průměr za 6,2. Je to o citu. jinak pokud razantně šlápnu, nebo pustím plyn tak mi to taky zaškube. vypadá to skutečně na to lanko. Jezdím převážně mimo město a motor je bombovej. Na to že je to rok 99 tak nadrbe i novejm autům. Obsah ničím nenahradíš :loool: .

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
Guest josefkurfirt

A stává se vám,že při jízdě na jakoukoliv zařazenou rychlost bez plynu je spotřeba někde okolo 4-6l/100km?Neměla by být vždy 0 spotřeba?

Mě to dělá jen když mam zařazenej kvalt a motor se dostane pod cca 1500 otáček, dokud se drží nad tak to nulu ukazuje, a je to i cítit když naskočí čísla na displeji že to začíná brát benzín.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...