Přejít na obsah

startér

Doporučené příspěvky

Chystám se na výměnu startéru - po nastartování mi připadá, že pastorek se hned nezasune a je v záběru ještě cca vteřinu ve věnci setrváku - po tu jednu vteřinu se ozývá nelibý chrčivý zvuk a nerad bych aby to se mnou někde vydrbalo. Měnil už někdo startér? Nějaké rady, tipy, na co si dát pozor?

díky

Odkaz ke komentáři

:) Jako bych slyšel moji Octavii - totálně to samý - i ty stejný projevy, tedy když je motor studený tak to dělá, když zahřátý je to v klidu.

Jde o to, že můžu mít nový zadarmo - tak proč to nevyměnit... Tak jak tak musí dolů tak chci jen vědět jestli je při montáži/demontáži někde nějaký zádrhel...

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
Guest Tomáš92

Zdravím jestli vám to dělá takovíhle problémi tak bych stím něco začal dělat, protože se muže pokazit věnec a oprava bude dražší.jestli má někdo zájem tak bych se na něj mohl podívat kdyžtak pište na email: koudel.tom@seznam.cz

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Mám taky stejný problém na startéru u tohoto motoru, taky mi startér po nastartování zůstane chvíli ještě v záběru a zachrastí v tom, chtěl bych si to opravit svépomocí, stačí když ho rozeberu a promažu nebo ho musím dát na repas, když by stačilo jen to promazání tak co vše musím rozebrat a promazat ( která součástka je příčinou proč se po nastartovíní ihned nevrací)

Odkaz ke komentáři

I mě to dělalo stejný zvuk, navíc mi pohasínaly budíky a startér se sotva převaloval .. pomohl tomu repas, mechanik říkal že prej byl starter max hodinu před smrtí :D .. šel do zkratu takže točil málo a navím měl takový odběr že pohasínala přístrojovka :) .. po repoasu točí jak blézen a i ty zvyky jsou pryč :) ... není nutné měnit startér stačí fakt jen repas ..

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak pořád mi to po nastartování zachrastí, teď sem startér vymontoval z auta ven a nemůžu ho rozebrat všechny šroubky jsou ůplně zrezlý a jak bych víc zabral tak je utrhám, raději ho nebudu rozebírat, napadlo mě nestačilo by pouze někudy nastříkat třeba konkor do nějakých ložisek a rozhejbat to, ale nevím kde je to potřeba prostříkat olejem aby už to po nastartování nedělalo ten chrastivý zvuk, poraďte prosím.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Podíval bych se pod auto na kabeláž snímače oleje . Resp. objednal si svorkovnici s pinama ,  tu co tam je ustřihl a dál nové piny . Jo a kontrola jestli se netře o poloosu . 
    • Zdravím, mám tady takový záhadný problém. Z ničeho nic náhodně začne blikat displej climatronicu, po chvíli se k tomu přidá kontrolka airbagu, která se rozsvítí a "pulzuje" ve stejném rytmu jako climatronic a občas k tomu na maxidotu vyskočí "snímač oleje do dílny". A teď se k tomu přidá i to, že pokud je to auto v téhle " chybě" tak nejde nastartovat, prostě jen točí a nechytne, musím třeba 2x 3x vypnout zapalování a zase zapnout aby chytlo. Tato chyba se objevuje absolutně náhodně a neobjevil jsem žádný spouštěč toho. Jinak auto jezdí absolutně bez problémů a vše funguje. Na odkazu video jak bliká climatronic.Díky za každou radu.https://drive.google.com/file/d/1LCbdYU5Kk29SsHvF5B61BJq0NzYHi9sQ/view?usp=drivesdk
    • Ahoj Jen to trochu oživím,  nechal jsem dodělávat tažné v autorizáku kde se mě technik ptal co s tím budu tahat a když jsem řekl že jen příležitostně klasickou vlečku na bordel a tak, tak mi řekl že chlazení a altík řešit nemusím, pokud bych chtěl tahat karavan tak potom už ano. nechal jsem montovat oddělávací tažné za cenu 15k s daní a bylo do na OIII combi Fl 2018
  • Vytvořit...