zdenda2.0 Odesláno Březen 4, 2012 Sdílet Odesláno Březen 4, 2012 Chystám se na výměnu startéru - po nastartování mi připadá, že pastorek se hned nezasune a je v záběru ještě cca vteřinu ve věnci setrváku - po tu jednu vteřinu se ozývá nelibý chrčivý zvuk a nerad bych aby to se mnou někde vydrbalo. Měnil už někdo startér? Nějaké rady, tipy, na co si dát pozor? díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Březen 4, 2012 Sdílet Odesláno Březen 4, 2012 Mě dělal to same, nechal jsem udělat repas cca 2500. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Březen 4, 2012 Sdílet Odesláno Březen 4, 2012 Ahoj, mrkni tady, jestli myslis toto... http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=11536 Stacilo rozebrat, vycistit a promazat.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Březen 4, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 4, 2012 :) Jako bych slyšel moji Octavii - totálně to samý - i ty stejný projevy, tedy když je motor studený tak to dělá, když zahřátý je to v klidu. Jde o to, že můžu mít nový zadarmo - tak proč to nevyměnit... Tak jak tak musí dolů tak chci jen vědět jestli je při montáži/demontáži někde nějaký zádrhel... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Březen 4, 2012 Sdílet Odesláno Březen 4, 2012 Výměna je fakt bez problémů, jen jsem trochu bojoval s jedním šroubem co drčí startér. Já taky jen měnil ložisko a startér jsem čistil a mazal, uhlíky byly ještě super, ale pokud bych měl nový za zadrmíko, tak je jasné že bych dal nový. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Tomáš92 Odesláno Srpen 13, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2012 Zdravím jestli vám to dělá takovíhle problémi tak bych stím něco začal dělat, protože se muže pokazit věnec a oprava bude dražší.jestli má někdo zájem tak bych se na něj mohl podívat kdyžtak pište na email: koudel.tom@seznam.cz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pentadius Odesláno Srpen 13, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2012 Mám tam startér z Felicie a bez problému ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OCTAVIA I 2.0 85kw Odesláno Říjen 5, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2014 Mám taky stejný problém na startéru u tohoto motoru, taky mi startér po nastartování zůstane chvíli ještě v záběru a zachrastí v tom, chtěl bych si to opravit svépomocí, stačí když ho rozeberu a promažu nebo ho musím dát na repas, když by stačilo jen to promazání tak co vše musím rozebrat a promazat ( která součástka je příčinou proč se po nastartovíní ihned nevrací) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 6, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2014 I mě to dělalo stejný zvuk, navíc mi pohasínaly budíky a startér se sotva převaloval .. pomohl tomu repas, mechanik říkal že prej byl starter max hodinu před smrtí :D .. šel do zkratu takže točil málo a navím měl takový odběr že pohasínala přístrojovka :) .. po repoasu točí jak blézen a i ty zvyky jsou pryč :) ... není nutné měnit startér stačí fakt jen repas .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OCTAVIA I 2.0 85kw Odesláno Říjen 6, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2014 Mě ale ten starter startuje perfektně, jen po nastartování to vydá takový zachrastění u studeného motoru víc u ohřátého skoro vůbec, dnes sem to několikrát zkoušel a možná je to normální zvuk startéru po nastartování, dělá vám to taky po nastartování takové menší zachrastění možná to ani není startér? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Říjen 8, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2014 Asi zustava viset pastorek v setrvacniku, nech opravit at to nedorasuje setrvacnik. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 8, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2014 asi to nebude kompletni repas .. ale když už bude starter venku tak neuškodí ho zkouknout a poopravit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Říjen 8, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2014 Když už bude vymontovaný tak určitě..?. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Říjen 8, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2014 Taky mě to zlobilo. Nejprve jsem ho rozebral, vyčistil a promazal, ale asi po půl roce to začalo znovu, takže opět rozborka a vyměnil jsem ložisko co takhle zlobí. Já ho kupoval v Elitu asi za 90,- Kč a od té doby, asi tak 6 let je klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OCTAVIA I 2.0 85kw Odesláno Listopad 1, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2014 Tak pořád mi to po nastartování zachrastí, teď sem startér vymontoval z auta ven a nemůžu ho rozebrat všechny šroubky jsou ůplně zrezlý a jak bych víc zabral tak je utrhám, raději ho nebudu rozebírat, napadlo mě nestačilo by pouze někudy nastříkat třeba konkor do nějakých ložisek a rozhejbat to, ale nevím kde je to potřeba prostříkat olejem aby už to po nastartování nedělalo ten chrastivý zvuk, poraďte prosím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.