Přejít na obsah

Mřížka průduchu ventilace


Guest Honza SLX

Doporučené příspěvky

Guest Honza SLX

Hezký den všem,

po důkladném prozkoumání tohoto fóra všemi vyhledávacími hesly, která mě napadla, jsem se rozhodl založit nové téma - podobné jsem bohužel nenašel.

Mám svou O. necelý měsíc. Pár much to auto má, ale celkově vysoká spokojenost!

Kosmetická vada, která mě trochu žere, je vystižena fotkou níže. Mřížky průduchů ventilace nefungují 100%. Když nastavuji sklon lopatek kolečkem, jedna lopatka se neotáčí - takže zůstává v jiné poloze nebo ji musim ručně otočit samostatně (jde to lehce). Na každém ze 4 průduchů se takto jedna lopatka neotáčí :wallbash:

post-19427-0-08772000-1331277528_thumb.jpg

 

Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Dá se to nějak opravit na koleni, nebo je nutné kupovat nové díly?

 

Děkuji za vaše rady.

 

 

Honza

Odkaz ke komentáři
Guest Honza SLX

To zní velmi jednoduše a nadějně :pivo:Jediný dotaz... Jak to vycvaknu? Vypáčit opatrně šroubovákem okolo nebo je na to nějaký fígl pro jemnou prácičku? B)

Mám sice O1 ještě s tou starou přístrojovkou,ale princip ovládání ofuku je stejný.Mě se jednou stalo,že mi to vyskočilo-tak jsem to vytáhl rozebral spravil a nacvakl. :prcprc:

Odkaz ke komentáři

Je to vcelku jednoduchý, ale chce to grif a trochu trpělivosti a nervat to přes. Návod je zde: http://www.skodaoctavia.cz/clanek/demontaz-ofuku .

Jinak počítej s tím, že to nebude vyskočený, ale budou ulámaný vodící čepy lamel. Na vrakáčí určitě seženeš tyhle ofuky, stačí koupit i jen jakýkoliv boční, lamely jsou totiž stejný. Rozebrat ofuky a prasklé lamely vyměnit je otázka 15min.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Vitajte, dneska jsem demontoval mřížky kvůli přestříkání (ladím si interier do červena) a zjistil jsem, že mám taky na 4 lamelách olámaný vodící čepy. Zůstaly zaseklý v tom vodítku, tak jsem je chtěl přilepit, jenže lepidla, co mám doma na ten plast moc nechytají. Nahřál jsem teda špendlík a nad svíčkou (nahříval jsem při tom i tu lamelu) jsem ho zasunul do lamely místo vodítka a pak ho ucvakl na potřebnou délku. Pájkou jsem to ještě trošku poladil, ať to tam pořádně drží a funguje to. Tak jestli je někdo kutil nebo chudý student jako já, může to udělat stejně. Důležité je ale vrazit tam ten špendlík pod úhlem 90°, jinak bude lamela vyskakovat při otáčení. :D


Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...