Přejít na obsah

Medan OCTAVIA II RS

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

tak i já se podělím o moji krásku, konečně již dokončenou a hlavně opravenou po mém střetu cca. před 0,5 rokem se srnkou.

Menší popis:

rok výroby: 2007

najeto: 38 tis. km

výbava ze série: no snad vše co u RS jde :palec:

motor: 2,0 TFSI (160kW), je zde menší čip ..

soundgenerátor z Golfa GTI - pro lepší zvuk motoru :D

kola: 18" originál + 1,5cm podložky

úprava interiéru: série, ale chtěl bych zastavět mini notebook a propojit ho s navigací

úpravy exteriér : úprava nárazníku, denní svícení, maska, mračítka, křídlo, ... více viz. foto.

Více až bude čas, plánuje se audio atd... :D , ale zatím je čas proti mně.

post-192-1251963307_thumb.jpg

post-192-1251963317_thumb.jpg

post-192-1251963324_thumb.jpg

post-192-1251963331_thumb.jpg

post-192-1251963339_thumb.jpg

post-192-1251965008_thumb.jpg

post-192-1251965022_thumb.jpg

post-192-1251965031_thumb.jpg

post-192-1251965039_thumb.jpg

post-192-1251965047_thumb.jpg

post-192-1251965055_thumb.jpg

post-192-1251965074_thumb.jpg

post-192-1251965082_thumb.jpg

post-192-1251965096_thumb.jpg

post-192-1251965102_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nazdar, asi se tu behem chvilky objevi par lidi a budou ti psat ze stribrna je hnus ze lepsi je cerna, mracitka ze se nelibi, a zenithy ze jsou uz davno za zenithem. Musim rict me ta stribrna porad nejak drzi, mracitka se podle me k tvoji masce narame hodi a zenithy nejak neresim. Celkove se mi to auto hafo libi, hlavne ten tahokov v masce a dole, a ty mlhovky. K tem mlhovkam co to je ? A je to vubec schopne jeste plnit fci mlhovek ? Stejne tak ten SoundGenerator to je to co mas na te jedne fotce z motoroveho prostoru oznaceno cervene?

Odkaz ke komentáři
Nazdar, asi se tu behem chvilky objevi par lidi a budou ti psat ze stribrna je hnus ze lepsi je cerna, mracitka ze se nelibi, a zenithy ze jsou uz davno za zenithem. Musim rict me ta stribrna porad nejak drzi, mracitka se podle me k tvoji masce narame hodi a zenithy nejak neresim. Celkove se mi to auto hafo libi, hlavne ten tahokov v masce a dole, a ty mlhovky. K tem mlhovkam co to je ? A je to vubec schopne jeste plnit fci mlhovek ? Stejne tak ten SoundGenerator to je to co mas na te jedne fotce z motoroveho prostoru oznaceno cervene?

JJ původně jsem chtěl modrou metalízu, ale bohužel v době kdy jsem kupoval r.2007 svoji OC II RS mírně jetou, tak modrá byla drahá a bez výbavy :angry:, stříbrnou bernou jsem měl už fabii I RS, takže jsem si na ní zvyknul a i vzheldem k tomu, že to auto používám často, tak je ideální na údržnu a opravy :palec:

Jinak díky, že se líbí dlouho jsem váhal vybíral, atd... než jsem se rozhodnul jak předělat a hlavně jsem chtěl z části originál co nikdo nemá :D

V masce a v nárazníku je plast, který imituje včlí plástev, je to obdoba Golf GTI a teďka i nové RS po faceliftu v nárazníku.

Mlhovky už to nejsou, už je to jen denní svícení z LED diod s homologací. Mlhovky jsem měl na X autech a je pravda, že za mylhy jsem je vždy pouštěl, ale většinou mi pod dobrými xenony moc nepomohli, takže jsem se rozhodnul je vyměnit za denní svícení, které používám denně :D

Soundgenerátor je přesně na té červeně označené fotce, myslel jsem, že zůstanou popisy fotek, ale nezůstali, používá se u Golfa GTI a je to jen na doplnění zvukového efektu motoru, u Škodovky byl zamítnut vzhledem k hluku a k cenovým nákladům. Jedná se o trubku, kde rezonuje vzduch a vytváří se zvukový efekt, celkem příjemný zvuk pro tunera a okolí :D, trubka je napojena na trubku u chladiče vzduchu u turba, vše originál VW a vše jde dobře napojit s originál svorkami.

M.

Odkaz ke komentáři
..dobrá otázka - o něčem takovém už jsem uvažoval dříve, ale napadly mě jen led žárovky. Ale nebyl jsem si jisty, jestli to zas nebude dělat bordel na Maxíku.

Ahoj,

na Maxíku to dělá bordel, protože hlasí, že jsou rozbité mylhovky, to ale stačí vyřešit příslušným odporem. Jinak tyhle led světla mají svůj samostatný okruh.

Problém byl sehnat je za přijatelnou cenu a s průměrem 90mm.

Původně jsem chtěl tyto, ty jsou ale jen 70mm (nevypadalo by to dobře):

http://www.e-xenony.cz/vysoce-svitive-led/...ane-sj-288typ2-

A na konec jsme sehnal tyhle:

http://www.leddennisviceni.cz/index.php?to...24&cat=1056

M.

Odkaz ke komentáři

Moc hezká! Kdybych měl před FL RS nárazník, tak bych neváhal a ty denní bych vyřešil stejně, protože jak jsi psal, mlhovky zapínám jednou za rok, denní potřebuju denně. Maska i včelí plástve jsou super. Kde jsi koupil tak velká oka, u nás na burze jsem našel vždy jen tahokov s menšími oky.

Odkaz ke komentáři
Vypadá fakt moc exkluzivně.Palec nahoru

Ahoj,

mřížku jsem koupil tady: http://www.sportovniautodoplnky.cz/plastov...-94cm-x-28-3cm/

Na netu se dá najít mřížka s délkou 137cm, ale pozor je to špatný popis všude mají jen 94cm

Problém je v tom, že s tak velkými oky nikde není tak dlouhá, tak proto je v nárazníku dělená na dvě části.

M.

Odkaz ke komentáři
Moc hezká! Kdybych měl před FL RS nárazník, tak bych neváhal a ty denní bych vyřešil stejně, protože jak jsi psal, mlhovky zapínám jednou za rok, denní potřebuju denně. Maska i včelí plástve jsou super. Kde jsi koupil tak velká oka, u nás na burze jsem našel vždy jen tahokov s menšími oky.

Ahoj,

mřížku jsem koupil tady: http://www.sportovniautodoplnky.cz/plastov...-94cm-x-28-3cm/

Na netu se dá najít mřížka s délkou 137cm, ale pozor je to špatný popis všude mají jen 94cm

Problém je v tom, že s tak velkými oky nikde není tak dlouhá, tak proto je v nárazníku dělená na dvě části.

M.

Odkaz ke komentáři
takže nemáš mlhovky??? není to trochu škoda?

Nemám a není škoda, jak jsem psal výše a i někdo další, mlhovky zapínám 2x do roka a stejně většinou je důležitá jen ta zadní a naopak denní svícení používám denně a šetřím si tím ostatní žárovky včetně xenonů a samozřejmě je i menší odběr proudu.

M.

Odkaz ke komentáři
co maš ještě v planu nějaky upravy ??

No jestli bude někdy zase trochu času, tuhle úpravu jsem realizoval v 2 dnech, ale čas jsem na ní hledal 0,5 roku :lol: , tak bych chtěl:

1)Udělat audio nic závratného, ale chtělo by to basy (aktivní tuba, vyjímatelná) a trochu lepší repro.

2)Propojit mininotebook s audiem a když půjde, tak i s navigací video, aby šlo pouštět hudbu z něj a taky nějaký ten film pro dlouhé čekání. Notebook bude dělaný do kastlíku a vyjímatelný.

3)Stavitelný nebo pevný podvozek, zde nechci jí nijak extrémně nízko, takových – 35mm by stačilo (jen pružiny nechci), potřebuji, taky někam zajet a vydržet 6x do roka jízdu po D1.

4)Výměna kol, ale zatím mám tyto 2x jednu sadu na zimu a jednu na léto a když jsem jedno někde na cestě u Havlíčkova Brodu rozstřelil viz. obr., tak jsem jen vyměnil ze zimní sady a sehnal jsem za 2 měsíce skoro nové za 1600Kč :lol:.

5)Přestavba sání, už jsem zkoušel přímé sání, taky viz. obr (testoval jsem na víku z audi ), ale chci udělat něco jako další obr. sání od KaN, jen nechci za něj dávat 10 000Kč, trubky a filtr mám již připravené.

M.

post-192-1252830404_thumb.jpg

post-192-1252830431_thumb.jpg

post-192-1252830439_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Kde jsi koupil tu mřížku? Docela se mi líbí, určitě je hezčí než ten tahokov, co teď mám.

Ahoj,

Na netu je skoro všude a dá se najít mřížka s délkou 137cm, ale pozor je to špatný popis všude mají jen 94cm

Problém je v tom, že s tak velkými oky nikde není tak dlouhá, tak proto musí být v nárazníku dělená na dvě části = musí se koupit dvě.

M.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...