Přejít na obsah

Neználkův Tuareg EMANUEL

Neználek

Doporučené příspěvky

Tak první část na nedělní opravu je doma ,Roman mi zajistil ten olej do serva i když ho v nabídce ve svem e-shopu nemá tak mi ho nejen zajistil ale i dovezl do Havířova a to za cenu hluboko pod cenou ostatních prodejců.Romane dík :palec: Ve středu by mělo přijít servo z Polska to mi zajišťuje Badys :palec: ,Bade taky dík za čas a ochotu a zrovna přišlo info že mi to servo veze k Hornbchu.Třetím v řadě je Maroš ten velkou měrou zajistí vlastní vyměnu a i dílnu kde se s Emánkem vejdeme a tím se schováme před tím Nečasem :o :smich: :smich: co je venku(jde o nečas jako sníh ,zima a pod) Maroší dík a dalším v řadě je Cosby v případě že ta dílna neklapne tak nám nabídl azyl u sebe v servise,Michale dík :palec:

post-48-0-11392100-1357655380_thumb.jpg

post-48-0-36662600-1357655391_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

I tak si myslím, že by to neměl být problém.

Nerozumím tomu moc, ale jen co si pamatuju, když mi fotr půjčil(byl se mnou samozřejmě v kabině) 40t Volvo do terénu, tak když jsem s tím jel do svahu, zapnul mi tam něco a že nesmím moc otáčet, jinak by se mohlo něco vysrat. Bylo t něco, abych se tím bordelem prodral nahoru, ale nesvědčí tomu zatáčení. Ale jak jsem psal, nevím o co šlo.

Tenhle krám to byl http://autoline-eu.cz/sf/stavebni-stroje-kloubovy-dumper-VOLVO-A-40-D-13011106071591120900.html

Odkaz ke komentáři

I tak si myslím, že by to neměl být problém.

Nerozumím tomu moc, ale jen co si pamatuju, když mi fotr půjčil(byl se mnou samozřejmě v kabině) 40t Volvo do terénu, tak když jsem s tím jel do svahu, zapnul mi tam něco a že nesmím moc otáčet, jinak by se mohlo něco vysrat. Bylo t něco, abych se tím bordelem prodral nahoru, ale nesvědčí tomu zatáčení. Ale jak jsem psal, nevím o co šlo.

Tenhle krám to byl http://autoline-eu.cz/sf/stavebni-stroje-kloubovy-dumper-VOLVO-A-40-D-13011106071591120900.html

Odkaz ke komentáři

Jo, krosí se s tím moc hezky. Metrový díry to žehlí jako by tam nebyly. Je to na nějakejch plynovejch měchách. Jezdil jsem s tím po haldách. Docela mazec, když jedeš nahoru a vlastně v sedačce prakticky ležíš, když jedeš dolů, tak nesedíš, ale stojíš :D Chvílema mi stříkalo do gatí, ale fotr vždy jen, že to je v pohodě, ať se nebojím.

Už jako malej jsem s ním chodil o víkendech do práce a sklápěl jsem fůry, tehdá ještě Rekultivace jezdily s T200 http://bagry.cz/clanky/job_reporty/tezba_v_kamenolomu_orechov_u_velkeho_mezirici/to_je_on_dumper_t200_s_motorem_tatra . Poslední fůra před svačinou a poslední před koncem šichty byly MOJE! Řadit jsem neuměl a šlo to tak těžko, že jsem s tím nehnul, tak mi řadil fotr, ale plyn a brzdu jsem obsluhoval a točil volantem. A já tomu vždycky zatopil a přes ty díry jsem to pálil tak, že se fotr občas praštil hlavou do stropu. A vždycky říkal "Starý, uber páry" Ty Volva dostali až v devadesátých letech. Bylo to fajn, projel jsem se i s podobnou mrchou od Caterpilaru a taky Komatsu. Vyzkoušel jsem si nakládat tyhle mrchy velkým pásovým bagrem, lžíce tuším m3, stačilo asi 8 lžic a Volvo bylo plné.

Odkaz ke komentáři

No vida, to jsem netušil, že tady bude i někdo jinej, kdo to vůbec viděl jak to vypadá :D

To byl hroznej kostitřas oproti těm Volvům. Však taky měl fotr páteř pěkně v prdeli. Si pamatuju jak jako třicátník měl problémy s páteří. Jak počátkem 90 let přesedlal na ty moderní mašiny, tak problémy časem zmizely. Já jsem vždycky seděl na pravé straně kabiny u bufíku vedle pák na sklápění. A sklápěl jsem samozřejmě já :D Hlavu jsem měl vždycky pěkně omlácenou jak to házelo na těch dírách.

Fotr v Rekultivacích dělal 44 roků a pak ho před důchodem vyhodili, tak je teď v předčasném důchodu. Byl v té poslední vlně, když vyhodili posledních 80 původních lidí.

Odkaz ke komentáři

TomasB: u toho Volvo-dempru ti tatík asi zapnul uzávěrky diferenciálu. To se pak kola točí stejně a když zatočíš, můžou se vlivem namáhání rozlousknout diferenciálový klece a celý to jde do háje. U tereňáků je to stejný. Jinak takový stroje jsou zajímavý. Ten starej demr s motorem Tatra jsem ani neznal, díky za rozšíření obzorů :palec:

Neználek: jak pokračuje výměna serva? Na to kravení na parkovišti je dobrý si pamatovat, že nikdy netočit plnej rejd. Člověk pak má tendenci volantem víc a víc zatáčet a to servo tím neskutečně trpí a odpálí se. ;)

Odkaz ke komentáři

Tak až pojedeš tak písni a dáme někde kafičko a pokecáme.

Neználku, písni mi mobil do SZ.

TomasB: u toho Volvo-dempru ti tatík asi zapnul uzávěrky diferenciálu. To se pak kola točí stejně a když zatočíš, můžou se vlivem namáhání rozlousknout diferenciálový klece a celý to jde do háje. U tereňáků je to stejný. Jinak takový stroje jsou zajímavý. Ten starej demr s motorem Tatra jsem ani neznal, díky za rozšíření obzorů :palec:

Neználek: jak pokračuje výměna serva? Na to kravení na parkovišti je dobrý si pamatovat, že nikdy netočit plnej rejd. Člověk pak má tendenci volantem víc a víc zatáčet a to servo tím neskutečně trpí a odpálí se. ;)

JJ, to bude ono. Když je to zaplé nezmí se moc točit do strany. Taky jsem s tím jel kopec, že jsem měl strach, že to Volvo sjede dolů jak po sjezdovce. Jak jsou nasypané haldy, takové ty kopce, tak na to jsem jel nahoru, tam jsem se otočil a zase dolů.

Odkaz ke komentáři

Tak a máme hotovo :D ,Maroš zase předvedl že opravdu své profesi rozumí :palec: :palec: celkem to trvalo asi od 9.00hodin do 13.00hodin ;) .A bylo třeba odstrojit skoro půl motoru,a místa tak na jednu ruku :o ,ale Maroš to poskládal jako rubikovu kostku :wallbash::huh: .Maroši díky :) .Tak že Emánek už pěkně zatáčí a vrní,na oplátku jsme mu pomohli zatáhnout jedno autko do garáže kterou dva dny blokoval Turek :smich: :smich: :o .Dám tu nějakou fotku ale moc toho vidět není a to se ještě někteří bránili ať není poznat kdo to je.

post-48-0-08783900-1358092206_thumb.jpg

post-48-0-86613700-1358092217_thumb.jpg

post-48-0-82666300-1358092229_thumb.jpg

post-48-0-67896300-1358092244_thumb.jpg

post-48-0-38098500-1358092255_thumb.jpg

post-48-0-77020800-1358092272_thumb.jpg

post-48-0-34134600-1358092289_thumb.jpg

post-48-0-36011200-1358092307_thumb.jpg

post-48-0-40898200-1358092318_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...