Přejít na obsah

Odstranění katalyzátoru

Doporučené příspěvky

Guest chipmann

nic nevybouchávej pokud do vnitř nenavaříš trubkubude to mít hroznej zvuk kat dej pryč místo něj trubku a ze zadním tlumičem nic nedělej stejně je průchozí a bude to ok co se týká zvuku uvidíš sám turbo je krásně slyšet a hluk v autě není vůbec :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

nic nevybouchávej pokud do vnitř nenavaříš trubkubude to mít hroznej zvuk kat dej pryč místo něj trubku a ze zadním tlumičem nic nedělej stejně je průchozí a bude to ok co se týká zvuku uvidíš sám turbo je krásně slyšet a hluk v autě není vůbec :palec:

Vím že je to trochu mimo téma ale jeden známej co opravuje škodovky,říkal že odstranění katalyzátoru se zvedne trochu výkon,auto prý bude mít lepší zátah, je to pravda???

Odkaz ke komentáři

Přesně tak sem octavku koupil. Kat pryč, jelo to jako prase, takže sem hned poznal, že je to chipnutý. Dlouhodobá spotřeba na nádrž byla 4,8 ale real 6. Takže šla znovu na chip. Tam mi kamoš řekl, že to dělalo nějaké hrozné prase, protože to dýmilo jak kdyby někdo pálil gumy v kamnech. Po přechipování se spotřeba na počítači upravila na 5,2 a reál nějakejch 5,4. Takže paráda, nekouří, jede krásně. Emisemi prošla taky, ale mám tam známýho, ten mi řekl, že to bylo tak tak. Prostě hrana.... Ale stejně by mě pustil. Jen by mě zajímalo, jestli to má nějaký význam. Kdyby nebyl už pryč, tak bych ho stejně nikdy ven nedával. Jestli to přidá 1kW??? Zanedbatelný... To už je lepší ten chip. Jiná liga je ta, když to někdo nechá nakopat jak hovado na sprinty, to už pak musí jít pryč, ale na běžný provoz asi ne...

Odkaz ke komentáři

To vám pak projde emisema? :blink:

Myslím,že přítomnost katalyzátoru pro měření emisí vznětového motoru nemá vliv na výsledek.

Oxidační katalyzátor používaný pro vznětové motory snižuje obsah oxidu uhelnatého (CO) a nespálených uhlovodíků (HC).Pro snížení obsahu pevných částic,tedy kouřivosti nemá nemá velký význam.Při měření emisí naftových se provádí vizuální kontrola a právě měření kouřivosti metodou volné akcelerace a na tu zmíněný dvoucestný katalyzátor nemá zásadní vliv.

Kouřivost(obsah pevných částic neboli sazí) snižuje filtr pevných částic (DPF).

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...
Guest Učedník

Mám Octu I r.v. 1998, AGR 66 kW, najeto 200 000 km. Má tenhle motor filtr pevných částic nebo ne? Hodně špatně mi táhne odspodu, skoro se nemohu rozjet. Zajímavé, že pokud je motor studený, tak jde odspodu dobře, ale jak se trochu zahřeje, tak se v nízkých otáčkách úplně dusí. Jde až od 2000 ot., když se roztočí turbo. Potom ve vysokých ot. jde velmi dobře. Vytáčí se ochotně do 4000. Diagnostika nic neukázala, žádná závada není nahraná. Ale servisman mi řekl, že možná pomůže odstranit katalyzátor. Filtr pevných částic by myslím pomohl, ale katalyzátor? Děkuji

Odkaz ke komentáři

Já mám katalizátor sice na autě, ale vzhledem k tomu, že vejfuk asi není přidělanej k tomu motoru vepředu, ale nějakýmu parnímu to dělá pěkný prasátka od cca 3tis. otáček vejš, tak si myslím, že kat bude asi více méně mrtvej, je lepší ho tam pak nechat nebo uříznout?

A ještě otázka mimo, mohlo by to hulit kvůli špatnýmu vzduchovýmu filtru? (prostě moc nafty na málo vzduchu a pak nedokonalý spalování)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...