pointfrost Odesláno Září 6, 2009 Sdílet Odesláno Září 6, 2009 Je to pálka ale řekl sem si že koupim Powerflexy. Někdo dává z TTčka, s těma je to jak ? A jaké vyměnovat? Bral bych číslo 1, 2, 4 (po párech) viz obrázek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Září 6, 2009 Sdílet Odesláno Září 6, 2009 No co vím tak na starém foru se o tom dost debatilo a ty powervlexy jsou zbytečně předražený silenbloky s TT tě vyjdou levněji a udělají uplně stejnou službu kamarád to má na autě a je to neskutečný rozdíl oproti serii 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milan II Odesláno Září 6, 2009 Sdílet Odesláno Září 6, 2009 Mám Powerflex, ale dnes bych se asi klonil k silentblokům z Audi TT. Mají zrovna tak plný střed gumy okolo rozpěrné trubky, jako flexy. Dnes je kurz eura méně, než když jsem flexy já kupoval. Flexy se dají koupit za 2200,- sada. Což je v průměru 550,- za ks... Koukám do Etky a zadní silbl. ramene z TT stojí 590,- a přední silbl. ramene stojí 540,- TT silentbloky mají tu výhodu, že se dají koupit na každém rohu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomáš Odesláno Září 6, 2009 Sdílet Odesláno Září 6, 2009 Mám objednaný Powerflex a během tohoto týdne snad konečně dorazí, už je to přes měsíc... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tholis Odesláno Září 7, 2009 Sdílet Odesláno Září 7, 2009 Mám powerflex a mají dost, autem nijak nekravím a jsou rozjeté, kupoval je předchozí majitel, který autu dával za uši, dýl jak rok a půl by tam být neměli..Znovu je přizovat nebudu, zkusím TT. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Září 7, 2009 Sdílet Odesláno Září 7, 2009 Milan II: daj prosim Ta ETka cisla tych silentblokov, lahsie sa budu zhanat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Září 7, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 7, 2009 (upraveno) To je zajímavé že Audi TT má všechny ty silentbloky (LŮŽKO GUMA-KOV) stejné jako my Jo no to je otázka, všechny ? A z jakého roku výroby ? A které tedy vyměnit ? Audi TT rv.: 1999 - 2002 --------------------- zadní na ramenu: 1J0 407 181 (480kč) přední na ramenu: 357 407 182 (380kč) AUdi TT rv.: 2003 - 2006 --------------------- zadní na ramenu: 8N0 407 181 B (490kč) přední na ramenu: 8N0 407 182 A (450kč) Od roku 2007 nahorů maj TTčka úplně jiné uložení ramene. Octavia 2001 Audi TT 2006 Upraveno Září 7, 2009 uživatelem pointfrost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Září 7, 2009 Sdílet Odesláno Září 7, 2009 taky o tom zacinam premyslet, ale ted jsem z toho jelen... jaky jsou teda ty spravny, co pasujou do Octy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Září 7, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 7, 2009 Někde jsem se dočetl že někdo narazil na staré a ty byly zachvilku nasračku pač asi nebyly plné. Takže podle mě to bude chtít prostě říct dejte mi ty plné, což budou asi ty nad 2003+ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Září 7, 2009 Sdílet Odesláno Září 7, 2009 A nebo jeste varianta plne od JK Revys nebo jak se ted jmenuje, ale je to www.silentbloky.cz taky dela varintu plnych, mam je a v pohode. Ale lepsi mu zavolat, rict ze chces zadni do prednich ramenou plny na oktu a on uz bude vedet. Jinak dela i spesl na objednavku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Září 7, 2009 Sdílet Odesláno Září 7, 2009 neni v tom doufám rozdíl jestli jsou do nafty nebo benzínu? Já mám furt seriovky a ted mi odešly páč slyšim stašný rachoty 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Září 8, 2009 Sdílet Odesláno Září 8, 2009 AUdi TT rv.: 2003 - 2006--------------------- zadní na ramenu: 8N0 407 181 B (490kč) přední na ramenu: 8N0 407 182 A (450kč) Ještě na O1 jsem bral (myslím) tyhle, klasicky přes SH od člena SEBO, normálně mu napiště, že chcete plné silentbloky z ATT na O1, dá vám i na výběr z několika výrobců. Měnit minimálně tyto dva (tj. poz. 3 a 4 na obrázku) + zvažte podle stavu nápravy, jestli zrovna neudělat i další věci - např. spodní čepy ramen (poz. 11), čepy řízení, atd. bude totiž potřeba dělat gometrii, takže abyste nemuseli za pártýdnů/měsíců podruhé. Taky se dají při tom spáchat gumy/kosti stabilizátoru - ale ty se dají vměnit prakticky kdykoli bez geo, takže nunost to není. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Září 8, 2009 Sdílet Odesláno Září 8, 2009 Ještě na O1 jsem bral (myslím) tyhle, klasicky přes SH od člena SEBO, normálně mu napiště, že chcete plné silentbloky z ATT na O1, dá vám i na výběr z několika výrobců. Měnit minimálně tyto dva (tj. poz. 3 a 4 na obrázku) + zvažte podle stavu nápravy, jestli zrovna neudělat i další věci - např. spodní čepy ramen (poz. 11), čepy řízení, atd. bude totiž potřeba dělat gometrii, takže abyste nemuseli za pártýdnů/měsíců podruhé. Taky se dají při tom spáchat gumy/kosti stabilizátoru - ale ty se dají vměnit prakticky kdykoli bez geo, takže nunost to není. Jj přesně takhle to chci udělat já 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest xphone38 Odesláno Září 23, 2009 Sdílet Odesláno Září 23, 2009 Ahoj, je tu nekdo kdo ma na predni naprave silentbloky Powerflex nebo puky z ATT a zacali mu hazet kotouce OI 280mm? Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Září 23, 2009 Sdílet Odesláno Září 23, 2009 No ja nemam ani powerflex ani z TT ale mam nejake vyrobene gdo vy gde, ale jsou delane na tom samem principu jak ty z TT npr., takze jsou plne, a take mnel problem s kotoucama - ted nevym jestly je to tim, jelikoz jsem na ty stare (original kotouce???) vubec nedaval pozor, prehrival jsem je minimum 2 krat do mesica, nevyhibal jsem se kaluzam, jezdil pres potoky, hlubokou vodou a to vse se zahratima a nigdy problem s nima, pak jak jsem namontoval ty plne seleny tak to zacalo hazet (ne presne v tu dobu ale nejak po jejih montazi), a nepomohlo ani stocit kotouce takze jsem musel kupovat nove. Jestly je to tima selenama nevym ale jelikoz ih uz mam rozbite (coz se kazdy divi jak jsem dokazal roztrhat plne seleny) tak asi brzo pujdou original od TRW (no tak doufam ze jsou to original, jsou totiz koupene u vas v Cesku ). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Říjen 14, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2009 myslite,ze kdyz jsou spatny silenbloky, ze to muze mit vliv na brzdeni ( vibrace volantem )? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pirate tdi Odesláno Říjen 21, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2009 Mam len jeden dotaz. Tie z TT ako pisete podla tych cisel su montovane do Beetlov, Golf IV , Polo, Bora, Octavia. Mylne sa tu konzultuje tema z TT kedze podla cisla 1J0 407 181 je to klasicky silentblock montovany aj do inych modelov VW group coz je aj klasicka octavia.Bohuzial neda sa z etky skopirovat obraz kde to je vypisane sem na forum ale dokazem to poslat mailom kde si kazdy moze prezriet do akych modelov sa dane cislo silentblocku montovalo. Pripadne kto ma etku nech si dane cislo pozre cez funkciu ctrl+c prepnut na ATP vyhladavanie a tam vam to vypise. momentalna cena je 14,54€ na slovensku za kus 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TGM1917 Odesláno Říjen 21, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2009 myslite,ze kdyz jsou spatny silenbloky, ze to muze mit vliv na brzdeni ( vibrace volantem )? Nevím, odborník nejsem. Ale minulý týden jsem měnil gumy na stabilizační tyči a světe div se, volant se při brždění netřepe. Už jsem měl připraveny drobné na kotouče Ty nový gumy jsou fajn, docela bych šel do výměny zbytku, i když je přední náprava v cajku. Pěkně se dají teď zatáčky řezat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Říjen 24, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2009 Mam jeden dotaz. Na zadni naprave jsou nejake gumove dily krome stelentbloku? Nejak my ta zadni naprava neni jako driv, jsou citet takove pricne nerovnosti jako by se trhal podvozek, proste je to nejake tvrde a nepohicuje kazdou prdel na ceste jako drive. Zadni napravu my zkontroval jeden z nejlepsih mehaniku tady u nas na nenasel zadne problemy v selenblocih a ani v naprave (meril neco tam jestly neni gde poskozena, ohnuta nebo podobne). Rikal je je vse OK. Ale ja furt mam ten pocit ze tam neco neni v poradku. Takze co by tam krome pruzyn a tlumicu mohlo odejit? Jsou tam nejake dorazy, popripadne neco jako gumova myska jako u prednih tlumicu? Dik za kazou odpoved. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukaRS Odesláno Listopad 4, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2009 mezi pružinou a nápravou je gumová miska 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Listopad 4, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2009 Aha dik. A jak lze poznat ze jsou zadny v prdlajzu? Napriklad, v zime na snehu gdyz zatahnu rucni brzdu za jizdy (jako by drift ) tak je citet ze ta zadni naprava jako by odbouhne nebo se jako posune dozadu a pak se vrati - je to takovej par mm posun ale je to pekne citet. Z venku jsou trohu popraskany ty zadni ale ze vnitr jsou OK. A ta myska muze delat takove otresi (hlavne na pricnih nerovnostech nebo popraskanem/nekvalitnim asfaltu) - mne z toho rezonuje skoro celej kufr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alibaba Odesláno Listopad 5, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2009 ...... Jsou tam nejake dorazy, popripadne neco jako gumova myska jako u prednih tlumicu? Dik za kazou odpoved. Dorazy jsou na tlumičích (žlutohnědá harmonika), stačí se sehnout pod blatník. Pokud by tlumiče nebyly vpoho je to první co odchází, takže jestli budou prasklý nebo potrhaný, je problém s tlumičema.... nebo jsou tam příliš vousatý dorazy. Každopádně, jestli zadek kope, vidím to na tlumící jednotku spíš, než na cokoli jiného. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Listopad 6, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2009 Tak to jsi mne potesil ale stejne dik za odpoved. Tlumice to asy nebudou jelikoz auto ne plave, a klasicky test zahoupnauti zadku (udela jenom jeden hod nahoru dolu a je to - tzn. se nehoupe - ted jsem to blbe napsal ale to urcite phopite) delam kazdej mesic a vzdy je to OK. Je pravda ze jsem ih netestoval to tady ani nemam gde udelat - neni takovej servys kterej muze precizne otestovat na kolik procent jsou. P.S. Ne ze klope - nehova se divne na nerovnosteh tam tlumi dobre ale jsou citet pouze v interieru ty razy neco jako bych mnel tvrde stare pneu nahusteni na 3,5 misto 2,3 bar-u proste to otrasa se celym kufrem ale jak jsou vetsy nerovnosti tak je to vice-mene OK (na to ze tom ma vzadu vse z prvovyroby a najeto 194.000km). Jo a to nejlepsi ze vseho, predni seleny jsem dal na auto pred dva dni a najel cca 350km a uz ih mam v prdely. A to jsem si myslel ze u vas v cesku neprodavaji tak spatne dily. Uz jsem z toho nasranej a pocitam s tim ze uz ih nebudu menit vubec. Snad s tim neposeru neco jineho na predni naprave. Jo a jsou to TRW original. Musim jeste overit gde jsou zakopupene abyste vedely. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Listopad 6, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2009 (upraveno) SM: ja jsem taky rukou zhoupnul tlumice a vypadalo to, ze jsou OK. Pak mi to ukazal technik na zdvizi a rekl, ze jsou zraly na vymenu. Byt tebou, tak bych si je nechal pro klid duse aspon nekde promerit :( Upraveno Listopad 6, 2009 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Listopad 6, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2009 Jo jasne ale gde? Jak jsem rek tady takovej servis neni gde to zmeri takze mam smulu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
burek Odesláno Listopad 7, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2009 mam TT a jsem moc spokojeny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.