Meverick Odesláno Květen 11, 2012 Sdílet Odesláno Květen 11, 2012 (upraveno) Ahoj lidi, dovolte mi abych Vám představil své autíčko , respektivně autíčka. Moje první auto byla Felicia 1.6 55kW GLX, vzhledem k tomu že jsem se zajímal dost o úpravy vozů tak jsem se rozhodl že si feldu "vytuním". V takovémhle stavu jsem si jí přivezl domů za pěknou částku 5000. Chudinka byla dost zubožená po tvrdé práci služebního vozu v JZD..... Omlouvám se za kvalitu Fotek. Během 4 roků průběžné práce jsem se dostal až do tohoto stádia. Přidal jsem se také do FK a sjezdil pár srazů :). Bohužel jsem měl pak nehodu a Feldu sem vyhodnotil už jako neopravitelnou.Ztrátu jsem oplakal, ale život jde dál a řekl sem si že bych mohl pořídit něco většího.Po dvou měsících bez auta , když už jsem pomalu dostával absťák jsem si konečně vybral následkyni Feldy a to Octavii 1.6 75kW.Jel jsem si pro ní až do Šumperka což je cca 200 km od mého bydliště.Říkal jsem si , že jsem si vylepšování a uprav užil na feldě dost, ale stejnak mi to nedalo a pustil jsem se do úpravy Octaviuse :). Nejprve sem namontoval rádio co jsem měl ve feldě,pak přišli na řadu nová alukola DOTZ Mugello Dark, ofuky oken , nové manžety řadící páky a ruční brzdy, gumové koberce,vana do kufru,diademové žárovky do blinkrů, nové blinkry,udělal jsem si plato ze dřeva do kterého příjdou ovály Axton 6"x 9" 200 Wrms/300Wmax, dále jsem natřel brzdiče na bílo , protože zrezlý buben nevypadal moc vábně a hlavně proběhl důkladný úklid :) .. a postupem času se chystá spousta dalších úprav :) Tady jsou nějaké fotky: Toto je zhruba týden po koupi , auto jsem kupoval 8.2.2012: První mytí : Pak jsem si udělal velikou radost když mi konečně přišla nová kola a nasadil jsem ofuky :): Vzhledem k tomu, že přední brzdové třmeny byly červené a zadní bubny orezlé tak jsem se rozhodl, že je natřu do barvy auta a kámoš mě ukecal do lišty na dveře : 30.5.2012 Ahoj lidi, rozhodl sem se ,že to tu trochu oživím :). Konečně sem měl nějaký volný čas a tak jsem ho využil a vytunil jsem trochu muziku :)Začal jsem v pondělí a zkončil dnes :). Tady je pár fotek :). Není to přesně krok po kroku ,byl sem tak zabranej do práce až jsem zapoměl fotit :) Technický specifikace : Přední dveře :Vibraflex 25, páska s vláknem,MDF redukce, komponentní reproduktory Kicx ICQ6.2 125rms/250max Plato: dřevotříska,flock, 2x čokoláda , reproduktory Axton 369 200rms/300max Na montáž padlo cca 18m kabelu (původně jsem měl 15m a ještě jsem 6m přikupoval)samozřejmě mi něco ještě zbylo . Výsledek: hraje to uplně suprově , řikám si že už ani nebudu kupovat basák do kufru :) 2.7.2012 Ahoj lidi tak to tu trochu zaktualizuju :). Jako další krok ve vylepšování vozu jsem chtěl udělat černou matnou folii na střechu. Nejprve sem si řikal že si jí nechám nalepit od profíků. Zeptal jsem se v první firmě a tam si řekli 4000 , to se mi nějak nezdálo a tak jsem se optal jinde a tam mi řekli 1500 . Nevím jak je to možný že tam je takovej rozdíl ale to už není můj problém. Nakonec sem se rozhodl že si to nalepím sám a tím snížím náklady pouze na materiál takže konečná cena 984 Kč a cca 4 hodiny práce. Moc sem nefotil protže jsem to dělali ve dvou a na focení nebyl čas. :) tady jsou fotky ze začátku a pak finální podoba. První fotečka je takové připomenutí minulosti vozidlu, když bylo ještě ve službách POLICIE. 3.7.2012 Tak mi to nedalo a pohral sem si s maskou :) Upraveno Červenec 19, 2012 uživatelem Meverick 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Květen 12, 2012 Sdílet Odesláno Květen 12, 2012 Tak tě vítám v clubu. Koukej sem nasypat nějaký fotečky, podle popisu to vypadá na pěknej kousek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Květen 13, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 13, 2012 Ahoj děkuji :) .. už sem tam nějaké nasypal ale ještě to není vše , ještě jich pár přibude :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mazliik Odesláno Květen 13, 2012 Sdílet Odesláno Květen 13, 2012 vitej a preju spoustu kilometru bez nehod ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Květen 13, 2012 Sdílet Odesláno Květen 13, 2012 Vítej octa opravdu pěkná starej se oni a ona ti to vrátí ze spousty kilometry :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 13, 2012 Sdílet Odesláno Květen 13, 2012 Vítej, octa je pěkná tak se o ni dát hezky starej a uvidíš, že ti potom bude sloužit hoodně dlouho :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Květen 13, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 13, 2012 Děkuji za přivítání :)... jj postarám se o ní .. bude jen vzkvétat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Květen 13, 2012 Sdílet Odesláno Květen 13, 2012 Taky te zde vitam a preji mnoho kilometru bez poruch :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel14 Odesláno Červen 3, 2012 Sdílet Odesláno Červen 3, 2012 Zdravím dalšího "zběha" k octavii :) Hele je těch 20kW oproti feldě znát nebo to zabíjí 200-300kg navíc oproti feldě? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Červen 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 3, 2012 Zdravím dalšího "zběha" k octavii :) Hele je těch 20kW oproti feldě znát nebo to zabíjí 200-300kg navíc oproti feldě? Ahoj. no trochu jo .. já sem si to počital a je tam myslím rozdíl 3kg na koně. Odpich to má ale o proti feldě mi to příjde línější, ale né o moc. Ta felda byla dost živá , přecejenom to byl na to auto silnej motor.U ty octavky mi to příjde takový optimální , když to člověk nehoni tak to jede za 6 až 7 litrů ,těch 90 Km/h ,ale jakmile se na to šlape tak spotřeba rapidně stoupá. Jinak svezení to je suprový :). Mě se líbí že stim jedu 140 a vůbec mi to nepříjde . Ve feldě sem jel tak 120 a přišlo mi to jako obrovská rychlost :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Červenec 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 3, 2012 Aktualizováno :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maxim Odesláno Červenec 3, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 3, 2012 Ahoj, na kolik tě vyšla ta černá střecha. Díky moc:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červenec 3, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 3, 2012 (upraveno) Ma to tam napsany. :lool: :lool: Nemas zac. Upraveno Červenec 3, 2012 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lumen1.8 Odesláno Červenec 3, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 3, 2012 Střechu už mám taky za sebou. Musím přiznat, že ve dvou je to pěkná pakárna. Až přestane pršet, tak dodělám sloupky, masku a lišty. Nemáš nákres na to parádní plato? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Červenec 3, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 3, 2012 (upraveno) Ahoj, na kolik tě vyšla ta černá střecha. Díky moc:) Ahoj no folie černá matná 152cm x 200cm stála 860 + jsem si koupil za 164 kč profi stěrku ... takže nějakejch 1024 Kč + 150 pošta. Jinak jestli chceš jen střechu tak by ti měla stačit folie 152 x 180 a ta je cca 0 2 stovky levnější. Kupoval jsem to přez net u firmy www.carbon3d.cz. Střechu už mám taky za sebou. Musím přiznat, že ve dvou je to pěkná pakárna. Až přestane pršet, tak dodělám sloupky, masku a lišty. Nemáš nákres na to parádní plato? Ahoj,Do jaké barvy to budeš dávat? Jsem zvědavej na ty sloupky , pak kdyžtak pošli nějaké foto :). Nákres bohužel nemám udělal jsem si jen skicu a doměřoval jsem to až při výrobě .. vycházel jsem z rozměrů původního plata. Jinak je to lamino 18mm silné . Jedinou vadu co to má tak je to moc těžké musím vymyslet nějaký lepší upnutí plastů. Napadá mě odvrtat původní vrut na kterym je hlinikové učko a je to přidělané plastovou matičkou a dát tam pořádný šroub a asi udělat nějakou hrazdu z jedné strany nadruhou aby se plato mělo o co opřít a neprohýbalo plasty . Můžu ti napsat zhruba postup: 1)na lamino jsem přiložil původní plato a obkreslil ho. 2)změřil jsem si vzdálenost mezi plasty (je to trochu pod uhlem) a přenesl sem ji na lamino. je potřeba si tam nechat nějakou vůli pokud na to budeš dávat flock nebo látku , cca tak 3 - 4 mm z každé strany. 3) vyříznul jsem obdelník v naměřené šířce, a naměřil jsem si vzdálenost pantů v plastech od sedaček a vyřízl jsem z každé strany 2 zuby. 4) rádius blíž k pátým dveřím je dělanej spíš od oka , obkreslil jsem rádius původního plata a vyřízl podle toho. 5)otvory na repro a na kabely jsem už doměřil pomocí metru , aby byly symetrické nyrýsoval jsem si pár bodů a poté je spojil tužkou a vyřízl přímočarkou. Flockování jsem už nechal na profíkách. Upraveno Červenec 3, 2012 uživatelem Meverick 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepééé Odesláno Červenec 4, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2012 Zdravíím, moc pěkně si počínáš, ta bílá auta maj něco do sebe :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Červenec 4, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 4, 2012 Ahoj, děkuji :). Ta bílá barva je super :) až teda na to , že je na ní vše vidět :). Dnes mi kámoš přiveze anténu (ploutvičku) a chtěl bych ještě nechat udělat folie na okna.Na ty si sám netroufnu. Pak přijde na řadu interiér :). Zatím je bez uprav krom toho plata a koupil jsem potah na volant a vyměnil manžety ruční a řadící páky. Přemýšlím o RS sedačkách :). Ale to až časem :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lumen1.8 Odesláno Červenec 4, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2012 Fólii mám černej carbon. To plato vypadá fakt super, ale jak píšeš, je to dost těžký. Jinak díky za návod. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
surfman Odesláno Červenec 4, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2012 moc pěknej pokrok, je vidět, že o ni pečuješ a věnuješ se jí...jen tak dál, těším se na další fotky prací a výsledků 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Červenec 4, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 4, 2012 (upraveno) Fólii mám černej carbon. To plato vypadá fakt super, ale jak píšeš, je to dost těžký. Jinak díky za návod. Dnes jsem dával novou anténu a kámoš se mi opřel o plato a urval se ten vrut co drží ten plast. tak jsem urazil i ten druhej provrtal díru a dal tam šroub. Zítra kdyžtak přihodím fotky. Ty šrouby by to měly bez problému udržet :). moc pěknej pokrok, je vidět, že o ni pečuješ a věnuješ se jí...jen tak dál, těším se na další fotky prací a výsledků Ahoj, děkuji :) jj další fotky určitě budou, protože je furt co upravovat :) v blízké budoucnosti bych chtěl nechat udělat folie na okna :). Jinak v sobotu se chystám na sraz jmenuje se Pohofets , je to sraz škodovek a je to kousek za Hradcem Králové. Dorazí někdo? Upraveno Červenec 4, 2012 uživatelem Meverick 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Červenec 18, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 18, 2012 Ahoj lidi tak jsem si koupil ploutvičku na auto :).Bohužel to mělo háček jednak jsem měl zprasenej kabel za rádiem a od ploutvičky byl jinej konektor než u anténího kabelu. Vyrazil jsem tedy pro redukci. V prvním obchodě mě poslali do obchodu s anténama(na televizi) ... tam mě poslali do Píst u Nymburka, kde je specializovaný obchod na vysílačky ,autorádia a vše co k tomu patří... když jsem tam přijel první reakce byla" Na tohle nemůžete nikdy nic chytit :)". Tak sem si říkal no hezký ... nicméně nechal jsem si opravit anténí kabel u rádia , pán mi tam přidal i napájení na anténí zesilovač a zapojili jsme anténu přes redukci... no bohužel to opravdu nehrálo . Tak jsme ploutvičku odpojili a napojili origo anténu .. během chvíle jsme naladili minimálně 25 stanic. Výsledek ploutvička leží ve skříni a na střeše je opět origo anténa. Takže místo 150kč za redukci jsem tam nechal 1200 . Můžu říct že to za to stálo, nemůžu si na nic stěžovat a jsem nadmíru spokojenej. Pán v obchodě byl velice vstřícnej a bylo vidět že tomu vážně rozumí mohu jedině doporučit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Červenec 18, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 18, 2012 Tady je je ještě slibovaná fotka uchycení plastů kuli těžkému platu . Origo vruty jsem urazil a odvrtal je a nahradil šrouby. Dále jsem pořídil nové znaky . Přední sem musel sundat kvuli folii a zadní byl vyšisovanej. Nalepil jsem také klubovou samolepku :). . A jedna fotka nové origo antény. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Červenec 18, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 18, 2012 (upraveno) Tady je ještě pár aktuálních fotek , až na tu anténu. Omlouvám se za kvalitu byla to jen taková rychlovka :) Upraveno Červenec 19, 2012 uživatelem Meverick 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RudisTDic Odesláno Červenec 18, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2012 Střecha pěkná,ale ta zohýbaná lišta na kráse moc nepřidá :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Červenec 18, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 18, 2012 Dík :) JJ to máš pravdu .. byl jsem se ptát kolik stojí nová .. a já bych potřeboval i tu boční k přednímu oknu a vyšlo by to něco přez 2000 za všechny 4 tak vymejšlím jak to sehnat levnějc .. protže 2000 za pár plastů mi příjde dost . :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RudisTDic Odesláno Červenec 18, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2012 Dík :) JJ to máš pravdu .. byl jsem se ptát kolik stojí nová .. a já bych potřeboval i tu boční k přednímu oknu a vyšlo by to něco přez 2000 za všechny 4 tak vymejšlím jak to sehnat levnějc .. protže 2000 za pár plastů mi příjde dost . :) Jojo,,já jé sháněl taky na zelenou,měl jsem je total vyšisovaný a ikdyž mi kámoš ve škodovce udělal cenu tak to byly necelý 2000kč,,takže jsem to jen načernil a ok..ale to křivý asi nezačerníš :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Červenec 18, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 18, 2012 (upraveno) To bohužel ne :D .. potřeboval bych nějakou rovnací procedůru :D .. jj asi mi nic jinýho nezbyde než koupit nové. Upraveno Červenec 18, 2012 uživatelem Meverick 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Srpen 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 24, 2012 Ahoj lidi , sraz se pomalu blíží tak už žačínám s přípravama :). Auto jsem důkladně umyl a vyleštil, oživil jsem plasty, gumy a atk podobně. zjistil jsem že nemám ještě žádnou pěknou fotku , tak sem jich včera pár nafotil a tady je výsledek .Bohužel jsem to fotil už navečir tak ta bíla je spíš do žluta :) Ps: berte to s rezervou nejsem žádnej fotograf :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Srpen 24, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 24, 2012 Měl bych dotaz , jak jsem psal na začátku tématu, že auto bylo ve službách policie tak bylo přestavěno a servisováno firmou MTX . V technickém průkazu mam přestavba z5 na osobní automobil tzn , sundali majáky,vysílačku atd. A mám dotaz takovej, policejní Octavie 1 se nechávaly zvyšovat? Já jen že se mi zdá ,že je to auto strašně vysoko. Když jsem to řikal mechanikovi ,ke kterému jezdím tak se na to koukal a řikal mi, že tam jsou nějaký jiný pružiny který sou delší a maj vetší pevnost . Prej pružiny pro jizdu, ne jen po silnici. Nevíte někdo náhodou o kolik delší pružiny se tam dávali? Furt mám chuť koupit kratší a posadit to dolu ,ale na druhou stranu si řikám ,že by to byla škoda když tam sou nějaký lepší. Dík za odpověď a za radu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Meverick Odesláno Březen 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 8, 2013 (upraveno) Ahoj lidi, sem tu dlouho nebyl a abych řekl pravdu nebyl ani čas na auto. Nicméně sem se dotoho minulý měsíc pustil. Vzhledem k tomu, že auto sem koupil a bylo předtím bourané tak si ten kdo ho narychlo poševcoval a prodal nedal už práci se světlama a i když ma autíčko přípravu na mlhovky tak tam bylo levé světlo bez mlhovky a v pravém byla vyhnilá a jen zastříklá na stříbrno, tak sem se rozhodl že pořídím nějaký starší světla s mlhovkama. najivně sem si myslel že když koupím obě za 1800 tak , že budou ok. Bohužel tomu tak nebylo. Levé bylo v pohodě, ale pravé mělo urvanej držák korpusu tak mi nezbylo nic jiného než levé jen vyměnit a pravé sem rozebral a mlhovku sem implantoval do světla které sem tam měl. Naštěstí se mi to povedlo takže se můžu pochlubit funkčníma předníma mlhovkama. Pár fotek: Moc sem toho nenafotil pak ještě přihodim fotku jak hezky svítěj :) Taky sem najel od koupě 15 000 km tak sem byl v servisu. Takže autíčko má novej olej v motoru a v převodovce, nové destičky a kotouče a zadní přídavnou pružinu na tlumiči(doraz). Co je v plánu? Furt koukám na nějakej interier ale ještě nevím jak to provedu a sloupky dveří pujdou do černé matné:), ale to až bude lepší počasí Upraveno Březen 8, 2013 uživatelem Meverick 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.