Guest jiricek86 Odesláno Květen 16, 2012 Sdílet Odesláno Květen 16, 2012 Zdravím všechny a mám na Vás dotaz.Byl jsem se svojí octavou 1,9Tdi 81kw na stk.Když mi dělali emise a točili motor na plný plyn,tak mi umřelo turbo.Chtěl jsem se zeptat jestli nevíte,zda se skutečně musí tak brutálně vytáčet motor při emisích.Než jsem jel na emise auto jezdilo naprosto v pohodě.Turbo mohlo být už načnuté,ale pořád se nemohu zbavit dojmu,že kdyby to tak nevytáčeli,mohl jsem s ním ještě v pohodě jezdit.Díky za odpovědi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Květen 16, 2012 Sdílet Odesláno Květen 16, 2012 delali prvne STK a pak emise nebo jak?? Uz jsem slysel o takovem postupu, ze nejdrive udelaj prohlidku a pak jiz pomerne studenej motor zacnou vytacet na max... Normalni to neni ze bouchlo, dle meho ti tece tryska a nafta shorela v turbu, bouchlo turbo na kusy nebo jen zacalo kourit?? Co se stalo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest jiricek86 Odesláno Květen 16, 2012 Sdílet Odesláno Květen 16, 2012 První dělali emise a jak to po druhé točili(srdce mi u toho krvácelo),tak z výfuku vylétl černý oblak,že tam v momentě nebylo vidět a na zemi byl koláč od sazí.Auto zdechlo a už se nepodařilo ho nastartovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 17, 2012 Sdílet Odesláno Květen 17, 2012 Tak ať to opraví, když ho zničili. Asi to není nic výjimečného protože, když jdu na emise tak mají docela strach bo mám hodně najeto a taky se ptají jestli mám měněné rozvody... Ona ta kontrola emisí je vůbec pěkná hovadina. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 17, 2012 Sdílet Odesláno Květen 17, 2012 Nemám s nafťákama zkušenosti a tak se zeptám, kolik vůbec točí na emisích u nafťáku? Vždy jsem jel s benzínem a točili to vždy na 3000 ot. a pokud to tak točí i u nafty, tak to je přece trochu přes polovinu otáček co motor zvládne ne? To by nebylo zase tak hrozný :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Květen 17, 2012 Sdílet Odesláno Květen 17, 2012 Je to hrozný. Oni to roztočí co to dá, na plný plyn, a několikrát za sebou, a musí to měření myslím třikrát po sobě vyhovovat limitům.A dokonce někde se podepisuje revers, kdyby se to při tom rozsypalo. Zajímalo by mě, který idiot tuto metodiku navrhnul. Proč to netočí třeba jen do 80% otáček, jestli je vůbez potřeba to tak točit. Docela by mě zajímalo, jestli i v zahraničí to takto týrají, má s tím někdo zkušenosti? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 17, 2012 Sdílet Odesláno Květen 17, 2012 Tak to je potom mazec, když to točí až do červenýho pole... :o , jinak jestli to netočí např. kvůli správnému spálení nafty... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Květen 17, 2012 Sdílet Odesláno Květen 17, 2012 První dělali emise a jak to po druhé točili(srdce mi u toho krvácelo),tak z výfuku vylétl černý oblak,že tam v momentě nebylo vidět a na zemi byl koláč od sazí.Auto zdechlo a už se nepodařilo ho nastartovat. tak pokud motor nezalil olej(plne valce) je velice podivne, ze nesel natocit, spise preskocil rozvod bych rekl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Květen 17, 2012 Sdílet Odesláno Květen 17, 2012 Točí to do pěti tisíc. Jinak mě říkal, když mě trochu cvakali hydra že pokud jim to neukáže žádný chyby na PC a pak se to rozsype, tak to jde na jejich hlavu. A pokud mu ukáže PC nějakou chybu tak pak chtěl po mě revers, že kdyby se to rozpadlo tak je to moje chyba... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Morgaine Odesláno Květen 17, 2012 Sdílet Odesláno Květen 17, 2012 Dávala jsem auto na emise dneska. Nic podepsat nechtěli, ani se nezajímali, kolik to má najeto. Doufám, že přežilo. Bohužel auto nemám, protože kvůli stk (a servisu celkově - žárovky, brzdy atd.) tam něco měnili a přišlo jim to buď večer nebo zítra. Technickou kontrolu by to snad mělo mít za sebou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Roman1173 Odesláno Květen 17, 2012 Sdílet Odesláno Květen 17, 2012 (upraveno) Nevím kolik snese diesel ale stačí mi když točej benzín jak magoři,jdu vždycky radši ven na cígo.No loni mi kolega doporučil maníka v Dubí co dělá emise a choval se k autu jako by bylo jeho.Žádný přetáčení motoru a podobně,prostě super.Jen nevýhoda že nedělá i stk. Upraveno Květen 17, 2012 uživatelem Roman1173 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 18, 2012 Sdílet Odesláno Květen 18, 2012 Roman 1173: copak benzín se taky točí naplno? Vždycky když jsem jel s autem na STK, tak to točili na 3000 ot., technik připojil k motoru kabel a díval se na monitor počítače, kde viděl otáčky, plynem nastavil otáčky na těch 3000, kde to tak podržel půl minuty až minutu a tím celé emise skončily ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Roman1173 Odesláno Květen 18, 2012 Sdílet Odesláno Květen 18, 2012 Tak to vysvětli pánum na STK a emisích v Užíně nebo Mstišově :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 18, 2012 Sdílet Odesláno Květen 18, 2012 Hold na každé STK je to jiný... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Květen 18, 2012 Sdílet Odesláno Květen 18, 2012 Nemám ve zvyku dělat podvody, ale kdyby mi někdo nabídl pro mojí oktávečku dát emisní známku za pětistovku bez toho pitomého trápení motoru, nebudu váhat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest jiricek86 Odesláno Květen 24, 2012 Sdílet Odesláno Květen 24, 2012 Rozvody nepřeskočily ani klínek na klikovce se nestřihl.Dodnes v servise nepřišli na to proč to auto zdechlo.Horší je,že se vyměnilo turbo,ale začaly potíže.Do 3000t otáček turbo netlačí a od 3000t zase tlačí zbytečně hodně.Už tam povyměňovali kde co,ale pořád ne na to přijít. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Květen 24, 2012 Sdílet Odesláno Květen 24, 2012 Rozvody nepřeskočily ani klínek na klikovce se nestřihl.Dodnes v servise nepřišli na to proč to auto zdechlo.Horší je,že se vyměnilo turbo,ale začaly potíže.Do 3000t otáček turbo netlačí a od 3000t zase tlačí zbytečně hodně.Už tam povyměňovali kde co,ale pořád ne na to přijít. a turbo je predpokladam repas ?????? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Květen 25, 2012 Sdílet Odesláno Květen 25, 2012 tdifun, nemuzu Ty poslat SZ, proc to nevim... tak se zeptam tady asi to proctes.. zajima me kolik u Tebe stoji PP764 trysky a kolik ojete, a ma to vubec cenu kupovat ojete? dik :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.