Přejít na obsah

Porucha turba na emisích

Guest jiricek86

Doporučené příspěvky

Guest jiricek86

Zdravím všechny a mám na Vás dotaz.Byl jsem se svojí octavou 1,9Tdi 81kw na stk.Když mi dělali emise a točili motor na plný plyn,tak mi umřelo turbo.Chtěl jsem se zeptat jestli nevíte,zda se skutečně musí tak brutálně vytáčet motor při emisích.Než jsem jel na emise auto jezdilo naprosto v pohodě.Turbo mohlo být už načnuté,ale pořád se nemohu zbavit dojmu,že kdyby to tak nevytáčeli,mohl jsem s ním ještě v pohodě jezdit.Díky za odpovědi

Odkaz ke komentáři

delali prvne STK a pak emise nebo jak?? Uz jsem slysel o takovem postupu, ze nejdrive udelaj prohlidku a pak jiz pomerne studenej motor zacnou vytacet na max... Normalni to neni ze bouchlo, dle meho ti tece tryska a nafta shorela v turbu, bouchlo turbo na kusy nebo jen zacalo kourit?? Co se stalo?

Odkaz ke komentáři
Guest jiricek86

První dělali emise a jak to po druhé točili(srdce mi u toho krvácelo),tak z výfuku vylétl černý oblak,že tam v momentě nebylo vidět a na zemi byl koláč od sazí.Auto zdechlo a už se nepodařilo ho nastartovat.

Odkaz ke komentáři

Nemám s nafťákama zkušenosti a tak se zeptám, kolik vůbec točí na emisích u nafťáku? Vždy jsem jel s benzínem a točili to vždy na 3000 ot. a pokud to tak točí i u nafty, tak to je přece trochu přes polovinu otáček co motor zvládne ne? To by nebylo zase tak hrozný :)

Odkaz ke komentáři

Je to hrozný.

Oni to roztočí co to dá, na plný plyn, a několikrát za sebou, a musí to měření myslím třikrát po sobě vyhovovat limitům.A dokonce někde se podepisuje revers, kdyby se to při tom rozsypalo.

Zajímalo by mě, který idiot tuto metodiku navrhnul. Proč to netočí třeba jen do 80% otáček, jestli je vůbez potřeba to tak točit.

Docela by mě zajímalo, jestli i v zahraničí to takto týrají, má s tím někdo zkušenosti?

Odkaz ke komentáři

První dělali emise a jak to po druhé točili(srdce mi u toho krvácelo),tak z výfuku vylétl černý oblak,že tam v momentě nebylo vidět a na zemi byl koláč od sazí.Auto zdechlo a už se nepodařilo ho nastartovat.

tak pokud motor nezalil olej(plne valce) je velice podivne, ze nesel natocit, spise preskocil rozvod bych rekl.

Odkaz ke komentáři

Dávala jsem auto na emise dneska. Nic podepsat nechtěli, ani se nezajímali, kolik to má najeto. Doufám, že přežilo. Bohužel auto nemám, protože kvůli stk (a servisu celkově - žárovky, brzdy atd.) tam něco měnili a přišlo jim to buď večer nebo zítra. Technickou kontrolu by to snad mělo mít za sebou.

Odkaz ke komentáři

Nevím kolik snese diesel ale stačí mi když točej benzín jak magoři,jdu vždycky radši ven na cígo.No loni mi kolega doporučil maníka v Dubí co dělá emise a choval se k autu jako by bylo jeho.Žádný přetáčení motoru a podobně,prostě super.Jen nevýhoda že nedělá i stk.

Upraveno uživatelem Roman1173
Odkaz ke komentáři

Roman 1173: copak benzín se taky točí naplno? Vždycky když jsem jel s autem na STK, tak to točili na 3000 ot., technik připojil k motoru kabel a díval se na monitor počítače, kde viděl otáčky, plynem nastavil otáčky na těch 3000, kde to tak podržel půl minuty až minutu a tím celé emise skončily ;)

Odkaz ke komentáři
Guest jiricek86

Rozvody nepřeskočily ani klínek na klikovce se nestřihl.Dodnes v servise nepřišli na to proč to auto zdechlo.Horší je,že se vyměnilo turbo,ale začaly potíže.Do 3000t otáček turbo netlačí a od 3000t zase tlačí zbytečně hodně.Už tam povyměňovali kde co,ale pořád ne na to přijít.

Odkaz ke komentáři

Rozvody nepřeskočily ani klínek na klikovce se nestřihl.Dodnes v servise nepřišli na to proč to auto zdechlo.Horší je,že se vyměnilo turbo,ale začaly potíže.Do 3000t otáček turbo netlačí a od 3000t zase tlačí zbytečně hodně.Už tam povyměňovali kde co,ale pořád ne na to přijít.

a turbo je predpokladam repas ??????

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...