Salivato Odesláno Duben 3, 2013 Sdílet Odesláno Duben 3, 2013 Ahoj kluci, nejak byl přehlídnut jeden můj dotaz, tak se ptám ještě jednou :-) Netušíte někdo zda Octa I a octa II mají stejný tisícihran na tyči řízení. Chci volant z dvojky ale nevím jestli potřebuji redukci nebo jestli ho jen nasadím a jezdím, jo a ještě konektor Airbagu jestli je stejný nebo ho budu muset taky vyměnit???? Díky moc za odpovědi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlades92 Odesláno Duben 3, 2013 Sdílet Odesláno Duben 3, 2013 (upraveno) Ma stejny tisicihran, ale konektor airbagu musis vymenit Upraveno Duben 3, 2013 uživatelem vlades92 0 Citovat Odkaz ke komentáři
notobi Odesláno Duben 9, 2013 Sdílet Odesláno Duben 9, 2013 Auto z roku 2003 bude mít sotva tak málo najeto takže bych tomu nevěřil ani omylem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1pepino Odesláno Duben 9, 2013 Sdílet Odesláno Duben 9, 2013 Auto z roku 2003 bude mít sotva tak málo najeto takže bych tomu nevěřil ani omylem Mám to tedy chápat, že v Německu se také stáčejí km? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest bullseye Odesláno Duben 26, 2013 Sdílet Odesláno Duben 26, 2013 Mám to tedy chápat, že v Německu se také stáčejí km? V DE podla informácii je to trestne, ale netvrdim ze to nerobia :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Duben 26, 2013 Sdílet Odesláno Duben 26, 2013 V DE to je vraj hlavne domena obcanov tureckeho povodu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zavodnik Odesláno Červenec 30, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2013 Zdravím,já koupil Octavii I ve 170 tis. km volant nebyl nějak extra ošoupaný jen tam byly takové rýhy jak kdyby od prstýnku. Teď mám najeté 180 a volant vypadá jak kdyby měl najeto 500 tis. km. tak nevím. Ono asi stačí ten volant něčím načít a už to jede rychle. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1pepino Odesláno Srpen 1, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2013 Problém je vyřešen. Volant byl ne sedřený, ale zapatlaný a ulepaný. Tokovej ten humus, co je třeba na starých dveřích u kliky. Tak jsem to umyl a je skoro jako nový. Paráda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
choseman Odesláno Srpen 24, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2013 Bylo by možne poslat nejaky ilustracní foto te RJ MF volantu z O1? Vymontoval jsem si z bouracky MF volant, naondil do svoji rv99 O1 + teda ten krouzek a potrebuji to dodelat. Nejak to tu nemuzu najit nejakej detailnejsí popis. V tuhle chvíli mi volant pouze lehonce svítí pri zapnuti klicku. Díky za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mesier90 Odesláno Září 18, 2013 Sdílet Odesláno Září 18, 2013 Ahoj mam také dotaz sehnal jsem uplne novej MF volant bez tlačítek a zajima me jestli tam pasuje beg z volantu FL.Mam tam prave starej typ a rad bych ho vymenil (multifunkci nepotrebuju)Diky za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Říjen 3, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2013 Dobrý večer přeji, velice mě zajímá technické řešení výměny volantu v OI za multifunkční variantu. Spíše než MF volant z OI/SI mě zaujal předface MF z O2. Z diskuzí vím, že narozdíl od MF z OI již volant komunikuje po LIN sběrnici s podvolantovou jednotkou a následně po CAN, kdy je potřeba přizpůsobení pro CAN v OI. Takže můj výchozí stav je OI r.v. 2002, 1.9TDI Elegance, facelift, nevím přesně komfortní jednotku, ale mám signalizaci otevřených dveří, všechna el. okýnka... ikdyž tento údaj si asi ještě radši ověřím... Můj dotaz tedy je- MF volant z O2 předface + origoradio + maxidot (plánovaný) ... Co potřebuji? Volant+airbag, kabeláž pro MF volant, jednotku a přizpůsobení? Mini a mikroiso konektory se dají koupit nebo někde normálně objednat? Kvůli redukci airbagu... Na německé stránce VW funklubu jsem viděl i bastl, kdy byl lin převodník přemostěn a z volantu šli čistě vodiče od jednotlivých mikrospínačů, což je sice drasťárna, ale pak to ubere náklady na podvolantové jednotce z O2... A teď do mě:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 no namotal si to vše krásně dohromady volant z OII do OI nedáš, max můžeš použít volant z SI (má na sobě tempomat) + k němu odpovídající jednotku volantu (montážní poloha nosič relé) MFV žádnou redukci airbagu dělat nemusíš a už vůbec se tam nepoužívají iso a miniiso piny.... stačí poschánět: volant, pytel, jednotku volantu, kablík do volantu, konektor na RJ a pak vydrátovat dle schémat a použitého rádia 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 no namotal si to vše krásně dohromady volant z OII do OI nedáš, max můžeš použít volant z SI (má na sobě tempomat) + k němu odpovídající jednotku volantu (montážní poloha nosič relé) MFV žádnou redukci airbagu dělat nemusíš a už vůbec se tam nepoužívají iso a miniiso piny.... stačí poschánět: volant, pytel, jednotku volantu, kablík do volantu, konektor na RJ a pak vydrátovat dle schémat a použitého rádia Obyčejný volant z OII do OI po mechanicke strance dát přeci jde, tisícihran je stejný, ale nesedí konektor airbagu, ten se buď musí přepinovat, udělat redukce, nebo natvrdo spojit, v tom se snad shodneme ne? Protože konektory airbagu jsou mezi OI a OII rozdílné a přesně nesedí, ikdyž zastrčit jdou. A je rozdílné zapojení klaksonu = rozvětvení na dva fastony. Vlastní tlačítka v OII jsou pořád jen mikrospínače ne? Vlastní komunikaci po LIN zajišťuje až převodník na spodku prostoru airbagu, do něhož vedou flexi z obou stran... Nebo se pletu? Jde mi o předface volant, jen s tlačítky bez rolerů, které se snad opravdu rozchodit ještě nikomu nepovedlo, ale ostatní tlačítka ano... např. MartinRS? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 když koupíš volant z SI po FL (podobný jako OII) tak do něj musíš koupit airbag SI FL/OII před FL... kablík musíš použít z MFV OII předFL nebo SI FL, pokud ho použiješ z OII, nebude sedět na kroužek, takže se musí přepájet konektor. Toto nemusíš řešit s kablíkem z SI FL vše sedí, jak má. Volant má v sobě jednotku, která převádí signál z tlačítek a klaksonu do LIN, který zase mění jednotka volantu pod palubkou na CAN/jednodrát, analog a signály K tomuto volantu SI FL si seženeš odpovídající jednotku volantu a podle odpovídajících schémat ji zapojíš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Froger Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 Prosil bych o návod, jak rozebrat multifunkční volant na O1. Zaseklo se mi tlačítko ladění rádia a potřeboval bych se tdo toho podívat. Reakce prosím na bjes11@seznam.cz Moc děkuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Říjen 5, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2013 když koupíš volant z SI po FL (podobný jako OII) tak do něj musíš koupit airbag SI FL/OII před FL... kablík musíš použít z MFV OII předFL nebo SI FL, pokud ho použiješ z OII, nebude sedět na kroužek, takže se musí přepájet konektor. Toto nemusíš řešit s kablíkem z SI FL vše sedí, jak má. Volant má v sobě jednotku, která převádí signál z tlačítek a klaksonu do LIN, který zase mění jednotka volantu pod palubkou na CAN/jednodrát, analog a signály K tomuto volantu SI FL si seženeš odpovídající jednotku volantu a podle odpovídajících schémat ji zapojíš Děkuju za odpověď, ikdyž teď jsem docela překvapen:) Takže volant z SI FL je téměř totožný z OCII předface (čtyřrameno se silnějším věncem), v případě MFV mezi kroužkem volantu a jednotkou použít odpovídající kabel z SI FL, stejný kabel z OCII není kompatibilní. Elektronika v MFA volantu SI FL je tedy shodná s OCII, odporové kódování (nejsou to obyč spínače) tlačítek převádí taky na LIN BUS a pro zpětný převod je potřeba podvolantová jednotka, což je v OCI sranda, když jí nikdy neměla :) Smiluje se někdo nademnou a poslal by mi podle ETKY čísla dílů k této sadě? MFV SI FL, jeho kabel a jednotku? Airbag má shodný konektor jako OCI? Ale klakson teda bude mít ten rozdvojený faston ne? Co jsem zatím hledal, tak se mi nepovedlo najít čistě FL volant SI, nemáte někdo po ruce fotku? Díky moc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
FerikOCT Odesláno Listopad 12, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 12, 2013 Prosím vás, Chcem si zapojiť MF volant origo z 1ničky oktavky na neorigo rádio PIONEER. Rádio podporuje ovládanie a našiel som k nemu adaptér: http://www.autoomega.sk/index.php?id_sek=2906&id_tovar=18869&uroven=6&zaradenie=2906&ukaz=detail&hlzaradenie=9&c= a kábliky: http://www.autoomega.sk/index.php?id_sek=1328&id_tovar=15548&uroven=6&zaradenie=1328&ukaz=detail&hlzaradenie=9&c= Viete mi povedať či stačí pozapájať tieto veci, alebo treba ešte nejakú podvolantovú alebo riadiacu jednotku? Ďakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest martin686 Odesláno Listopad 27, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2013 Zdar,potřeboval bych poradit koho kontaktovat pro zapojení Mf volantu. Děkuji za pomoc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dmfzd Odesláno Září 16, 2015 Sdílet Odesláno Září 16, 2015 Ahoj, zajímá mě, zda se O1 volant bez multifunkce liší od O1 volantu s multifunkcí... Jsou ta multifunkční tlačítka přišroubovaná na obyč volantu, resp. můžu si na svůj nemultif. volant přidat multifunkci a jiný airbag, nebo potřebuju celý volant? Díky! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
M_D Odesláno Listopad 6, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2015 liší,především má jinou rozteč děr pro zacvaknutí airbagu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mikone Odesláno Prosinec 12, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2016 Zdravím. Trochu to tu oživím. Je to teda hudba daleké budoucnosti ale ať vím jestli se na to těšit nebo ne :-D Že jde dát do O1 MF volant z z O1 nebo ze S1 sem se tu už dočetl, stejně tak co by k tomu bylo potřeba. Jde mi spíše o možnost i třeba vyhřívanýho volantu (dělaly se nebo je třeba dodělat), jestli tam jde na nějaký tlačítko napojit třeba dálkový ovládání brány a jestli bude komunikovat volant s neoriginalním rádiem, který ovládání pomocí mf volantu podporuje? Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TheKuky Odesláno Srpen 6, 2021 Sdílet Odesláno Srpen 6, 2021 V 22. 5. 2012 at 16:12, jirina5 napsal: prej nejde... :lool: vše funguje. Návod ti daji tady experti, až na to přijdou. Zdravím, vím, že je to už celkem doba, ale nevíte někdo, zda-li se dá v roce 2021 sehnat takový volant na Octavia 1 ? 😅 Byl bych moc vděčný, pokud by mi někdo poradil kde a za kolik +-. (ideálně nový, nebo zánovní) Díky moc! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
johnynx30 Odesláno Duben 14, 2023 Sdílet Odesláno Duben 14, 2023 Zdravím má někdo zkušenosti s propojováním multifunkčního volantu v Octavia 1 na aftermarket rádio kenwood? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
radekfuksa1 Odesláno Květen 2, 2023 Sdílet Odesláno Květen 2, 2023 Mám zkušenost sice s Pioneerem ale bude to stejný jako s Kenwoodem, použil jsem adaptér https://www.ahifi.cz/connects2-ctsvw001-2.html+ je potřeba kabel pro konkrétní rádio https://www.ahifi.cz/propojovaci-kabelaze-k-adapterum-pro-ovladani-tlacitek-na-volantu/ po zapojení mi ovládání na volantu fungovalo hned 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zvoncy Odesláno Květen 30, 2023 Sdílet Odesláno Květen 30, 2023 V 2. 5. 2023 at 20:09, radekfuksa1 napsal: Mám zkušenost sice s Pioneerem ale bude to stejný jako s Kenwoodem, použil jsem adaptér https://www.ahifi.cz/connects2-ctsvw001-2.html+ je potřeba kabel pro konkrétní rádio https://www.ahifi.cz/propojovaci-kabelaze-k-adapterum-pro-ovladani-tlacitek-na-volantu/ po zapojení mi ovládání na volantu fungovalo hned ahoj, a v maxidote(maxiku) ti ukazuje aj rádio? Ďakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
radekfuksa1 Odesláno Květen 30, 2023 Sdílet Odesláno Květen 30, 2023 Ahoj rádio se mi na maxidotu nezobrazuje, řekl bych že žádné neoriginální rádio to neumí místo toho mám Maxi-k co se mi zobrazuje místo rádia 0 Citovat Odkaz ke komentáři
johnynx30 Odesláno Červenec 1, 2023 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2023 V 2. 5. 2023 at 20:09, radekfuksa1 napsal: Mám zkušenost sice s Pioneerem ale bude to stejný jako s Kenwoodem, použil jsem adaptér https://www.ahifi.cz/connects2-ctsvw001-2.html+ je potřeba kabel pro konkrétní rádio https://www.ahifi.cz/propojovaci-kabelaze-k-adapterum-pro-ovladani-tlacitek-na-volantu/ po zapojení mi ovládání na volantu fungovalo hned Díky za radu zkusím objednat ale jedna věc mě zaráží a tzv barevné kostky: modrá patří k cd changeru to vím žlutá tu tam vůbec nemám zelená do mi vedou asi nejspíš canbus kabely viz foto V 2. 5. 2023 at 20:09, radekfuksa1 napsal: Mám zkušenost sice s Pioneerem ale bude to stejný jako s Kenwoodem, použil jsem adaptér https://www.ahifi.cz/connects2-ctsvw001-2.html+ je potřeba kabel pro konkrétní rádio https://www.ahifi.cz/propojovaci-kabelaze-k-adapterum-pro-ovladani-tlacitek-na-volantu/ po zapojení mi ovládání na volantu fungovalo hned mohl bych poprosit o nějaký detail zapojení foto nebo alespoň popis děkuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
radekfuksa1 Odesláno Červenec 4, 2023 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2023 V 1. 7. 2023 at 2:56, johnynx30 napsal: Díky za radu zkusím objednat ale jedna věc mě zaráží a tzv barevné kostky: modrá patří k cd changeru to vím žlutá tu tam vůbec nemám zelená do mi vedou asi nejspíš canbus kabely viz foto mohl bych poprosit o nějaký detail zapojení foto nebo alespoň popis děkuji. Já jsem před tím neměl multifunkční volant. Já jsem si ho dodělával, takže jsem ho zapojoval od znova. Vypadá to že máš komunikaci přes can bus a musíš to předělat na komunikaci po jednom drátu (propojit z pinu 5 na jednotce multi. volantu na pin 11 na zelené kostce). Překódovat jednotku volantu z can komunikace na komunikaci po jednom drátu a teď si nejsem jistej jestli nebude potřeba dotáhnout do jednotky spínaný napětí a podsvícení aby ti to fungovalo, protože jinak si to bere přes can bus 0 Citovat Odkaz ke komentáři
johnynx30 Odesláno Červenec 4, 2023 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2023 před 42 minutami, radekfuksa1 napsal: Já jsem před tím neměl multifunkční volant. Já jsem si ho dodělával, takže jsem ho zapojoval od znova. Vypadá to že máš komunikaci přes can bus a musíš to předělat na komunikaci po jednom drátu (propojit z pinu 5 na jednotce multi. volantu na pin 11 na zelené kostce). Překódovat jednotku volantu z can komunikace na komunikaci po jednom drátu a teď si nejsem jistej jestli nebude potřeba dotáhnout do jednotky spínaný napětí a podsvícení aby ti to fungovalo, protože jinak si to bere přes can bus Díky za radu, když budu mít čas tak se na to vrhnu. Kódovací příručku s kódy by jsi neměl? Mě se nepodařilo nikde nic najít. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
radekfuksa1 Odesláno Červenec 4, 2023 Sdílet Odesláno Červenec 4, 2023 před 13 minutami, johnynx30 napsal: Díky za radu, když budu mít čas tak se na to vrhnu. Kódovací příručku s kódy by jsi neměl? Mě se nepodařilo nikde nic najít. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.