Přejít na obsah

Čierna Faceliftová Perla :)

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...

ahoj , vieš mi povedať čo konkrétne treba k rovnakej prestavbe manuálu na climatic ? Manuál mi ide silno na nervy , climatronic predpokladám je akcia na vybratie prístrojovky a výmenu komplet kúrenia čo nezoženiem , a stačila by mi regulácia teploty ... Hlavne preto že auto má 30tkm a je mi ľúto sa do neho hrabať a rozoberať ho .

Vďaka

Odkaz ke komentáři

CIslo climaticu nemam, neopisal som si ho z panelu. Kupoval som ho cez bazar a na cislo som nepozeral.

Ked budem mat cas, tak to skusim rozobrat a pozriet to, lebo v etke je ich pozehnane vela a neviem presne ktory je pre FL...a ziadny neni pomenovany ako climatic <_<

Inak: http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=236 ...popripade skus pozriet bazar.

//edit: skus popozerat tu: http://en.bildelsbasen.se/?link=list&searchmode=3&page=1&query=3T0-820-047-K ...su tam aj cisla dielov. Mam pocit, ze to bude 3T0820047K

Odkaz ke komentáři

nevadí , keď stretnem face s origo climaticom tak si to podľa vin vyhľadám , musím to poriešiť čím skôr lebo dnes to bolo peklo a za 150km som to nenastavil aby mi bolo dobre , vyhrievané sedačky riešiť nebudem , auto kúri hneď ...

náhodou nevieš aké dlhé sú tie káble od čidla k panelu , zaujíma ma to že ak z kábla 000979009E odcvaknem jeden koniec a dám tam nový pin /do konektora k čidlu/ či mi to dosiahne k panelu ... Aby som nemusel zháňať aj tie tenké piny do panelu čo bude problém ...

Odkaz ke komentáři

Ked nemas vyhrevy a nechces dorabat, tak ti staci climatic bez vyhrevov, ale podla mna su vyhrevy na nezaplatenie, a ked bude vonku -20°C, tak auto kurit nebude hned, zato prdel bude v teplucku skoro okamzite :)

Tie piny sa predavaju tusim po dvoch kusoch, ze na jednom kabli su na kazdej strane nacvaknute piny, cize ich treba v polovici odrezat. Ja som nadpajal asi tak 20cm kablov. No na ten pin, ktory ide na uzemnenie, cize sa musi letovat, som nadpajal asi 30-35cm. A aku dlzku maju od panelu k senzorom presne neviem, ja som improvizoval, lebo som si najprv nameral kade to chcem presne tahat a az potom som nadpajal a kompletizoval kabelaz. Su to tenucke obycajne kable, ktore zozenies hocikde, aj v baumaxe ;)

Keby nieco, kludne sa ozvi, poradim ako, kde navrtat a napojit :palec:

Inak ten navod na Golfa je pekne zrozumitelny, je tam vsetko popisane, ako nastavit panely pred vymenou, resp. pred odpojenim baterky, aj ked to mozno neni treba, ale ja som to tak robil. A nakoniec reset klapiek...pisu cez VCDS, ale nie je to podmienka, dokaze to aj samotny panel cez kombinaciu tlacitok.

Odkaz ke komentáři

no , panel bez výhrevov objednaný , 4x 009 káblik objednaný - jeden koniec sa odcvakne a dá sa tam pin do toho konektora k čidlu / nadpájať to nechcem/ , obe čidlá objednané , ešte ukecať chlapa aby to nahodil ...

k výhrevom je veľa roboty a nie je to kedy riešiť , auto mi kúri prakticky hneď a od chrbta zima nebýva , chcel som to ako frajerinku ale nemá to kto nahodiť ... Ďakujem

Odkaz ke komentáři

Ja som to nahodil na spolujazdcovu stranu, lebo sa tam dali lepsie vrtat diery. Je tam lepsi pristup, ako z vodicovej. Je to myslim jedno, ci to das na vodicovu, alebo spolujazdcovu stranu. Tusim Golf ma senzor na nohy, na spolujazdcovej strane.

Climatic, ako climatic, je to jedno, vsetky su rovnake :)

Zo spolujazdcovej strany musis dat dolu kastlik a hned uvidis kam to ma ist (ak to chces dat na spolujazdcovu stranu).

Odkaz ke komentáři

nešla zapnúť klíma , s nejakou chybou ktorá sa nedala zmazať , vo vise som našiel anglický návod ktorý hovoril o prispôsobení panelu klímy ... 120sekund potom bežala adaptácia a ide to ... prelúskam to len angličtina to nie je moje ...

inak zrejme to bolo aj za to že to bol nový panel klímy

Odkaz ke komentáři

No ono ked das napr na 22°C a zapnes klimu, tak musis citit, ze to reguluje. No samozrejme nie hned, ale ked sa interier vychladi, logicke.

A ked je zapnuty fukar a hodis spatecku, tak by sa mal automaticky zapnut vnutorny okruh, cize pocujes, ako sa klapka zavrie.

Klapka sa automaticky zatvara aj vtedy, ked climatic vyhodnoti, ze vodic pozaduje rychle vychladenie interieru a je zapnuta AC.

Vyskusaj to v reale, ako to chodi. Hlavne s tym netreba stale tocit, ako s manualnou a ked je vsetko dobre pozapajane, tak to pekne reguluje teplotu v interieri.

Zapojene to mas dobre? Myslim tie senzory.

Ja som vsetko robil presne podla toho postupu na Golfa a fici mi to tak ako ma a ako som si predstavoval. A nepotreboval som VAG :palec:

BTW google translator je tiez zazracna vecicka ;)

Odkaz ke komentáři

spiatočku som neskúšal /ani som si popravde nevšimol že tam táto funkcia nebola , veď to mala aj 6Y fábia bez klímy / ... nič potestujem to ...

Zapojené je to podľa schémy climaticu + obrázku panelu od teba , jedno čidlo ide pekne oba piny do panela a druhé jeden pin do panela a druhý kábel spojený na hnedobiely , všetko som premeral a malo by to byť ok ... akurát to horné čidlo neviem či je celkom dobre otočené čo sa týka smeru vzduchu ale tak to by snáď nejak moc vadiť nemalo

Odkaz ke komentáři

Otocenie cidiel by vadit snad nemalo, ale pre istotu som ich dal tak, aby boli ofukovane obidve strany toho plosaku rovnomerne.

Treba poskusat, popripade ak mas po ruke VAG, tak staci to napojit a cez neho sledovat, ako ide kompresor, ked mas nastavenu urcitu teplotu na paneli a zapnutu AC. To som si poskusal tiez, ale najviac to je citit pri realnom pouzivani.

Odkaz ke komentáři

tak pri spiatočke to vnútorný nezapne , chvílu sa mi zdá že to reguluje pekne a potom zase nie , idem to skúsiť zmerať teplomerom do výduchu ... ešte na nohy sa mi zdá že to reaguje ako má , tak ma napadá či nie je čidlo pre vrch ko alebo zle otočené - mám to trošku inak ako ty na fotke ...

post-17378-0-42503400-1407075315_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...