Přejít na obsah

Dilena O1 vs O2 vs LPG

HonzaP

Doporučené příspěvky

Zdravím ,

řeším poměrně složité dilema (aspoň pro mě), a rád bych Vás poprosil o Váš názor.

Mám O1 1.9tdi rv2003 ALH, a přemejšlím, že bych ji prodal a koupil O2 v benízunu nechal přestavět na LPG.

Protože dnešní ceny nafty a benzínu ... no nevím, jak to říct slušně.

Zajímalo by mě jaký by jste zvolili benzínov motor v O2 ? Popřípadě benzínový O1.

Na druhou stranu jsem do své O1 nacpal spoustu peněz, a je mi trochu líto prodávat, ale pořád se něco se..

Za poslední rok jsem do toho nacpal dost (největší pecka asi 11 za dvouhmotu), ale pořád něco ... Ale to asi bude těma rokama takže předpokládám, že to bude čím dál horší,ikdyž jsem snad kromě tlumiču vyměnil všechno...

Druhá věc jsou peníze :-) asi bych musel koupit nějakou hodně mladou O2, abych do ni nemusel sypat jak do O1...

Zkratka majitele O2 a zkušenější budou mít jistě svůj názor.

Předem děkuju.

Odkaz ke komentáři

mám O1 1.8T a je to jeden z nejlepších motorů jaké se vyráběli. Když jsem ho scháněl tak jsem se pídil po tom kolik vydrží a ve škodovce mě sdělily že tento motor je stavěný a testovaný na 600 tis km :o takže 1.8T je dobrá volba a na LPG se přestavují jak na běžícím páse :) Taky ho mám na LPG .. spotřeba je 10 litrů LPG na 100 u benzínu jsem měl asi 8,5 Jezdím celkem klidně ale občas taky přišlápnu víc ... ono těch 150 koní k tomu přímo láká :D

Odkaz ke komentáři

mám O1 1.8T a je to jeden z nejlepších motorů jaké se vyráběli. Když jsem ho scháněl tak jsem se pídil po tom kolik vydrží a ve škodovce mě sdělily že tento motor je stavěný a testovaný na 600 tis km :o takže 1.8T je dobrá volba a na LPG se přestavují jak na běžícím páse :) Taky ho mám na LPG .. spotřeba je 10 litrů LPG na 100 u benzínu jsem měl asi 8,5 Jezdím celkem klidně ale občas taky přišlápnu víc ... ono těch 150 koní k tomu přímo láká :D

Říkalo mi to taky hodně moc lidí, že 01 1.8T je perfektni, ale znamej ve škodovce (opravdu dobrej mechanik) mi říkal, že bude problem sehnat O1 1.8T v dobrem stavu a aby to nemelo 500t km . Nabizel mi tu jeho mam 490 :-)

Odkaz ke komentáři

Ja jsem ji koupil i s reportem z cebie takze doufam ze ma najeto tehc 160 co tam udavaji ..

Jinak koukni sem http://www.autoplace.cz/cz/nabidka-vozu/ tam jsem videl uz dve pekne OI 4x4 prave s motorem 1.8T Když viděl ty fotky podvozků jak to tam je všechno bez známek rzi, všechno krásně natřené tak jsem tomu nevěřil a jel se tam podívat a fakt ty auta jsou pěkný. Je to dovoz ze Švýcarska, všechno skončené operativní leasingy, takže celou dobu servisovánu ve značkovém servisu. Teď tam mají 1.8T http://www.autoplace.cz/cz/nabidka-vozu/1656/skoda-octavia-i-01-05-1-8turbo-110kw/

Doporučuju navštívit co nejdříve protože pokud vím tak tohle auto bylo rezervováno a už není a podlé mé zkušenosti je o ně zájem. Ale asi i tak bych ctěl vidět report z cebie, protože tohle autá má prý najeto 68tis, na pohled na to vypadá je fakt pěkný, ale důvěřuj ale prověřuj ..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

tak já můžu přidat zkušenost s 1,8T20V v RS.. LPG mám od nějakejch 75 tis. km, teď najeto cca 165 tis. km.. cena přestavby byla cca 30 tis. Kč.. eresa jezdí bez problémů, krom běžných věcí co prostě časem odejdou se nic nesere.. spotřebu mám kolem 11 l, ale rád se svezu (většinou) a díky LPG nemusim spotřebu řešit..

a argumenty, že sem zku*vil RS nebo že sem si ho kupoval když nemám na benzín? ty mě akorát rozesmějou :lool: jenom řeči závistivců co nemaj jedinej rozumnej argument proti LPG.. Auto jezdí stejně jak na benzín, za poloviční náklady za palivo ;)

Odkaz ke komentáři

mršťa: Tenhle tvůj příspěvek mě velice potěšil, protože mám v plánu svoje RS taky zplynovat, přecijen mám relativně těžkou nohu a dnešní cena benzinu je už fakt šílená a nemám obavy že bude ještě hůř :rolleyes: Jen se chci zeptat, někde u tebe v topicu jsem četl, že jsi si u nějaký firmy nechal udělat to tankování mimo nárazník, což bych přesně taky chtěl, mohl by jsi napsat kontakt, nebo aspoň název té firmy? Protože v Neptunu mi to určitě prsknou do nárazníku a to nechci :angry:

Odkaz ke komentáři

Vůbec neváhej ;) teď sem si tak vzpomněl na nejčastější argument proti plynu - nemůžeš s tim jezdit do podzemních garáží... :lol:

odkud jsi? pokud to nemáš moc daleko, tak bych s tim zajel do HK - firma http://www.jkproduct.cz/

tam sem si nechával předělat to plnění i jsem tam pak jezdil na různý dolaďování a tak.. fakt machři.. kde jinde laborovali 2 dny, tak tam sem byl po půl hodině a pár zkušebních kilometrech ready :) kdybych řešil plyn do nějakýho jinýho auta, tak jedině tam :palec:

tady sem to trochu popsal na jaře: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=11537&st=0#entry1211938

Odkaz ke komentáři

Ahoj, souhlasím s tím že ten kdo říká že jsi zkurvil eReSo LPGéčkem je vůl co nenví o čem mluví. Jám OI 4x4 1.8T taky na LPG a naprosto v pohodě.

Pokud můžu doporučit tak já si to nechal přestavit ve Strakonicích v Autogas centrum. Je to jedna z nejlepšich firem neli uplně nejlepši v CR, pestavba vysla na 27tis ale hlavně je to o přístupu. Céle auto přestaví za jeden den. Seřízení po 5km tis je zdarma což taky ne všechny společnasti dělají. A k tomu umístění v nárazníku tak to si dovolím nesouhlasit. Taky jsem to chtěl dát k hrdlu na benzín ale přesvědčili mě o tom že to není dobré, protože to tam nedrží tak pevně jako v nárazníku a časem se to prý vyvyklá, ale byl ochotný to tam dát když si to budu přát, ale nakonec jsem si to nechal dát do nárazníku zboku a jsem rád protože ta tankovcí pistole je celkem těžká a pupař to tam prostě připne a nechá to tam viset takže je dobře že to v tom nárazníko drží pevně.

Odkaz ke komentáři

tak to je v poho, to bych o tom vůbec nepřemýšlel :) oni to běžně nedělaj, taky se jim do toho moc nechtělo, ale musíš si za tím stát ;) přeci jen je pro ně jednodušší mrdnout to do nárazníku a mít klid..

To plnění se také nesmí dávat kam člověka napadne, ale je to přesně schválené dle typové zástavby pro daný typ auta a jestli se nepletu, tak OI má dle předpisů plnění v nárazníku a nesmí být pod víčkem na benzín, stejně jako FI. Takže proto to ti to tam nechtěli dát a stát si za tím, aby porušovali předpisy není dle mě moc správné. A když si potěžkách tu plnící pistoli s hadicí, je tak fakt váha, kam se na to hrabe pistole na benzín.

Odkaz ke komentáři

Tak jasný, že to nemůžeš dát kam se ti zachce.. To, že by to OI měla u víčka nádrže proti předpisům si nemyslím, to by mi to tam nedali.. neměli by jedinej důvod zadělávat si na problém.. je pravda, že tam není tolik ,,masa" a pistole je docela těžká, takže hrozí zborcení toho plastu ve kterém to je, ale to se snažím předejít tím, že po celou dobu tankování tu pistoli nadlehčuju držením hadice.. takže si myslim, že v poho :palec: zatím nevidím ani náznak nějakého poškození..

jinak tankuju si sám, pumpař mi k tomu nesmí :lol:

Odkaz ke komentáři

Ale dali. Když to budeš chtít prostě tam, tak abys nešel jinam, tak ti to tam dají. Podívej na fórum skodahome v sekci fabia - motor je sekce LPG a tam ti to i montážníci potvrdí, že u OI pod víčko NA nelze. U OII už to jde, ale tam to drží v plechu. Pistole má asi 2,5 kila plus hadice. Je to každého věc kam si to dá, jen sjem chtěl poukázat na to, že to není tak jednoduché jak si psal - přeci jen je pro ně jednodušší mrdnout to do nárazníku a mít klid a když ještě připíšeš - je pravda, že tam není tolik ,,masa" a pistole je docela těžká, takže hrozí zborcení toho plastu ve kterém to je, ale to se snažím předejít tím, že po celou dobu tankování tu pistoli nadlehčuju držením hadice.. tak nevím jestli bych si to tam dal. Já to mám v nárazníku a spokojenost. Ale určitě na otázku jestli do auta LPG odpovídám že ANO. Ale už jsem dost mimo téma.

Odkaz ke komentáři

Já jsem naprosto v klidu, jen jsem chtěl objasnit jak to s tím místem na plnění je. Protože příspěvěk - tak to je v poho, to bych o tom vůbec nepřemýšlel oni to běžně nedělaj, taky se jim do toho moc nechtělo, ale musíš si za tím stát přeci jen je pro ně jednodušší mrdnout to do nárazníku a mít klid.. není tak jednoduché jak to vypadá. Já mám ještě předfacelift, takže mám černé víčko plnění v černém spodku, skoro neviditelné při normálním pohledu a kamarád má víčko v laku auta a vypadá to celkem fajn. Mě rovnou ve Strakonických řekli, že mi to tam nedají. Ale sto lidí sto názorů. Tak to již nemusíme vice rozpitvávat. Hlavně ať plyn jezdí a nekde přes 20,- Kč. :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tema je kolem LPG a toto vsechno s tim souvisi... Jo a k tem argumentum proti LPG mam jeden extra... Je to pry strasne nebezpecny!!! Jinak uz jsem to tu nekolikrat psal - dailycar jedine v benzinu + LPG - nejde o prestyz jde o prachy a naco platit tem hrabivym kur..m vic nez je treba. O1 bylo moje prvni auto na LPG, slo jen o to prekonat prvotni vrozenou neduveru k novym vecem. Nemenil bych.

Jen jeste ze zvedavosti pro ty co maji 1.8 20V - mate primazavani ventilu?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...