Holy Odesláno Srpen 27, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2012 Lidi mám trabli. Minulej tejden jsem si nechal v autorizáku nastavit xenony, protože po zásahu blonďaté pipiny a novém usazení pravého reflektoru do karoserie mi svítily do koruny stromů. V servisu to píchli na počítač, nastavili a všechno bylo OK, svítilo to jak mělo. Po nastartování se zhouply směrem dolů, pak zpátky na nastavenou úroveň, prostě pohoda. Dneska ráno jsem zjistil, že jsou spadlý přímo před nárazník, po startu se jakoby zavrní, mají snahu jít dolů, ale není kam, tak zůstanou dole. Nesetkali jste se s tím? Co můžu čekat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krozo Odesláno Srpen 27, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2012 držáky paraboly? nevím jak to je u OII? :o 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 27, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2012 nebejt te bouracky sazel bych urvane cidlo nivelace, takhle ti jen reknu podivej se na ne jestli jsou OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Srpen 27, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 27, 2012 Měl jsem je venku, vypadají OK, nikde nic uraženýho. Po nastavení v servisu normálně šlapaly, při přejezdu zpomalováku se sklopily, prostě normál funkce. Teď po tejdnu najednou tohle. Na který straně auta jsou ty snímače...pravá nebo levá? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Srpen 27, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2012 mrkni na ty čidla na mým pohoda, ale na tatovým scoutovi jsem je musel rozhejbávat, na předním levém ramenu a na zadním levém ramenu, jsou tam takové tyčinky a na každé straně je kloub, tak v něm to bývá zatuhlé. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Srpen 27, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2012 JJ V kloubku to zatuhne a snímač se potom vymlátí Taky jsem musl dávat nový Je to docela drahá záležitost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Srpen 27, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 27, 2012 Tak že by to zatuhlo a vymlátilo se to během tejdne? Co to je drahá záležitost? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 27, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2012 he ja kdyz resil ty moje problemy chovalo se to chvili korektne, nakonec ta tycka byla proste utrzena. Pokud si dobre pamatuju tak zakladni nastaveni to udelalo ale mereni snimacu ukazalo ze je problem. Zvedni a podivej se. Tusim jedno cidlo komplet s kloubama ( samotne se to neprodava asi) je cca 1700 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Srpen 27, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 27, 2012 JJ, zvednu to a mrknu pod to. Ale přijde mi divný, že když to ještě předevčírem makalo, a na každým zhoupnutí bylo vidět jak regulujou, tak najednou ráno to nemaká u stojícího auta když večer to šlo... Ale díky za tipy, mrknu na to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Srpen 27, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2012 Jo jednou se to prostě utrhne ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Srpen 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 ...máš pravdu předsedo... Ráno jsem na to jen tak zběžně kouk. Snímač je ok, táhlo je ok ale ureznul ten vinglík, co je připevněnej na nápravnici a je zakončenej kuličkou, na kterou se nasazuje táhlo snímače. Problém je, že se ten samotnej kulovej čep nedá koupit, je to jen v kompletu s novým snímačem (info ze servisu) a novej snímač stojí něco přes 3000. Tak dneska odpoledne na garáž, zkusit to sundat (doufám, že to je na tý nápravnici přišroubovaný, ne nabodovaný) a spravit - buď svařit, nebo spájet mosazí, nebo nevim.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 28, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 prisroubovany, taky jsme to svarili. Rozebrat, vycistit, klouby namazat, slozit a jezdis vesele dal. Udelej to na obou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Srpen 28, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 JJ doporučuji udělat oba, jak píše Ondruj ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Srpen 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 Jasně, když už to budu dělat, udělám oba dva 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Srpen 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 Tak jsem to skoukmul: Zadek - sundal jsem to táhlo, jeden čepp byl úplně nehybnej, druhej se ještě hejbal. tak jsem tam nacpal WD40 a rozhejbal to. Předek - ulomenej ten plech co je na nápravě, v tom nejslabším místě a ten sodní čep je totál nehybnej, horní se ještě pohybuje. Zkoušel jsem to nějak rozebrat a vyčistit, ale nevím jak to vytáhnout. Ty gumový pouzdra se ani nehnou, zkoušel jsem je vydloubnout ale ani náhodou. :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 28, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 (upraveno) musít to lehce nahřát a jde to jak po másle ;) pokud máš verzi s nerezovou trubičkou plastovejma obalama čepů Upraveno Srpen 28, 2012 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Srpen 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 ne...mám verzi co vypadá jako kosti od stabíku...ale v menším 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Srpen 28, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 (upraveno) 3. a 21. asi cca 1100,- 1. cca 3000,- Ale dívám se ty máš OII tam je to opravdu celek za cca 3600,- Upraveno Srpen 28, 2012 uživatelem Pepa007 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 28, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 ale Pepo, to je OI on má OII. Holy: tyhle starý jsou docela poruchový, měněj se za ten nový bezporuchový typ, pokud by se ti nepodařilo vyřešit, mám ještě nějaké 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Srpen 28, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 Už jsem si to všiml sám. A editoval 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Srpen 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 28, 2012 ale Pepo, to je OI on má OII. Holy: tyhle starý jsou docela poruchový, měněj se za ten nový bezporuchový typ, pokud by se ti nepodařilo vyřešit, mám ještě nějaké Myslím, že klidně můžeš zabalit a oslat balíček 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maverick666 Odesláno Listopad 20, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2012 Potkalo mě to samé...najednou mi přestali naklápět xenony tak se na to mrknu...doufam že nebudu muset objednávat když to stojí takovej ranec 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maverick666 Odesláno Listopad 21, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2012 Tak jsem právě koukal pod auto a předek i zadek je mechanicky v pořádku. Dá se přes diagnostyku zjistit, jestli je vadnej jeden z tech senzorů? Poradil by mi někdo kam se dál podívat? :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 21, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2012 ano da se zjistit co tam je spatne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest pasat Odesláno Listopad 26, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2012 Taky mě letos v únoru spadly xenony dolů a bylo to předním čidlem = urezlé. Řešil jsem to výměnou za novější typ a je klid. Zadní (foto) jsem preventivně prostřík WD40 a prohýbal. V létě pak "umřel" starter xenonu :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Halbi Odesláno Květen 21, 2013 Sdílet Odesláno Květen 21, 2013 Mě na zadním čidlu-nápravě uhnil spoj tyčky mezi tím plastovým a železným jak se to dá řešit ? koupit celé nové čidlo s nivelací ?:( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Květen 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 22, 2013 Koupit nové čidlo, vyměnit a nastavit xenony přes diagnostiku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Halbi Odesláno Květen 22, 2013 Sdílet Odesláno Květen 22, 2013 ANO pane :) Jinak Holy jak jsi spokojeny s BKD ? Kolik mas najeto a kde sis nechal delat chip ? Pri volnobehu kdyz mas zahraty motor tak ti trochu necuka motor ? kdyz sedis, mas volnobeh tak necitis v sedacce male pocukavani ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Květen 23, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 23, 2013 (upraveno) Spokojenej jsem. Mám najeto nějakejch 160k a zatím bez problémů, ťuk, ťuk, ťuk... Kupoval jsem jí v nějakejch 80k už načipovanou ze SRN. Ani jsem nevěděl že ho tam mám, až když se svezl kámoš mechanik a servisáci ze škodovky při měření turba... Sem tam to lehce pocukává, třeba na semaforech, ale spíš to přisuzuju dvouhmotě, už má naběháno. Jinak motor jede jak z praku, spotřeba parádní. Taky se potýkám s klasickejma neduhama: lehce mi mizí voda, ložisko na pětce se při deceleraci protáčí ve skříni - tak pětku nepouštím bez zátěže, jednou do roka mi spadne nafta. Nic zásadního. Prostě co ho mám, tak jezdím, leju naftu, olej , vodu a servisuju v autorizáku. Upraveno Květen 23, 2013 uživatelem Holy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hrusa Odesláno Květen 24, 2013 Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 Zdravím, prosím o radu. Vyměnil jsem halogen světla za xenony na OII 2006 ale při nastartování a naskočila chyba osvětlení a xenony zasnou. Jaká je změna v kodování centrální elektriky (nemám namontovanou nivelaci ani řídící jednotku xenonů) jedná se pouze o výměnu světel. Jdá se to řešit? Díky za odpověď 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.