Přejít na obsah

Šedá kombíková Myš


Doporučené příspěvky

Tak, až teď jsem se dostal k počítači, tak budou i nějaké fotky:

 

- prahy: stříkané prahy od nástupních lišt až po zámky dveří + přidána nová verze ochranné folie s "jazýčkem", který sahá až pod hranu dveří

 

Levá strana:

IMG_2892.JPG IMG_2894.JPG

 

Pravá strana:

IMG_2896.JPG IMG_2895.JPG

 

Kufr:

- tady je blbá fotka, ale problém byl ve vyfoceném rohu vedle levého osvětlení RZ

IMG_2900.JPG

 

Jak píšu nahoře, tak se 5.dveře nakonec fakt "jen" brousili, kitovali a lakovali. Zároveň mi lakýrník vykitoval i různé ďupky a zalakoval i různé lišeje na kufru. Jediný o co jsem přišel, tak je zadní nálepka klubu.

Řešení broušení jsme spolu se servisem nechtěli, přeci jen je to v blbém místě a oprava nebyla snadná. Ale dle škodovky je to malá zasažená plocha na to, aby proběhla výměna za nový díl :wallbash: Opravdu demence; vzhledem k tomu, že cena za nové dveře+práci by byla zhruba na 70% současné "opravy". Ale když někdo ŠETŘÍ a nepřemýšlí u toho; takový je současný stav u ŠA :facka:

 

Pochvalu ale zaslouží servis Laureta Auto; pěkná práce, solidní jednání a jako bonus mi umyli a kompletně vyčistili auto :palec:

Upraveno uživatelem Honza9007
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

7.2.2014 to byly dva roky, co jsem Octavii pořídil.

Od ročního výročí (7.2.2013), kdy bylo na tachometru 140000, jsem za ten rok přidal necelých 52000km. Nutno podotknout, že jsem vloni a začátkem tohoto roku celkem 4 měsíce "absentoval" z důvodu školy, a proto ten roční nájezd šel dolů ;)

 

V loňském roce nás při společných cestách postihlo pár méně či více záludných věcí, které bylo třeba neprodleně řešit:

- výměna rozvodů při 141tkm (plánované)

- výměna prasklého výměníku topení

- ztráta chladící kapaliny - vyřešeno bypassem chlazení zpětnýho vedení paliva (rolbař)

- 3x prasklé žárovky

 

Přibyly i některá vylepšení:

+ krycí plech pod motorem (rolbař)

+ projektorová světla

+ černé lišty v interiéru

+ sedačky RS Red

+ červený síťový program ŠKODA Rapid

+ zvedací body

 

 

Opět jsme se v loňském roce zúčastnili soutěže ŠKODA Economy Run s výslednou spotřebou 3,450l/100 km.

IMG_1800.JPG

 

Začátkem letošního roku (14.1.2014) jsme úspěšně absolvovali STK+ME bez závad a dalších problémů. :)

 

Při poslední cestě do WOBu naskákaly následující kilometry a celou trasu jsem zajel ve stylu práce plynu jako v náklaďáku a výsledkem je celkový čas jízdy 4:29h, spotřeba 5,0l/100 km, prům. rychlost 115km/h. Tzn. oproti "běžnému" stylu jsem jel o 6minut déle, o 3km/h průměrně pomaleji, ale hlavně o 0,7l/100km úsporněji B)

192001.jpg

 

A při poslední cestě mi ještě praskly žárovky, a tak jsem objednal 2x OSRAM NB Unlimited H7 a 1x OSRAM NB Unlimited H1 B)

 

A to by z novinek stačilo :D

Odkaz ke komentáři

Tak tak, Petře, 6 minut na tý trase je úplný nic.

Auto dostává všechno, co potřebuje, resp. "o co si řekne". Protože je pro mě auto existenční závislostí, neřeším nějaké investice. Co je potřeba udělat, to se udělá :)

 

Dneska mi jinak přišly ty OSRAMy do dálkových světel, o víkendu to pak v Čechách u našich v garáži vyměním kompletní žárovky v předních světlometech. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zítra vyměním a v úterý bych měl mít večerní/noční přesun do DE, tak budu mít snad možnost žárovky vyzkoušet. Každopádně sem přidám postřehy a jsem sám zvědav, kolik kilometrů na autě budou svítit. ;)

 

Jinak v pondělí cestou do Wolfsburgu jsem u Lipska na dálnici potkal tenhle papundekl:

 

2014-02-17 15.37.18.jpg 2014-02-17 15.37.26.jpg

 

tesťák s BMW i3 se kterým mají v posledních měsících problémy s bateriemi, resp. s range extrenderem (motor na dobíjení). Bohužel se mi nepodařilo zjistit víc, kluci z BMW mlčí jak ryby :facka: A fotogeničtí taky moc nejsou :smich:

Upraveno uživatelem Honza9007
Odkaz ke komentáři

Hydraulik:

 

cena za H7 byla 20€ (http://www.amazon.de/gp/product/B00EPLCPRG/ref=oh_details_o01_s00_i00?ie=UTF8&psc=1)

za H1 zhruba 15€ (http://www.amazon.de/gp/product/B00EPLCO3G/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1)

 

Marek: to ještě nemůžu posoudit, ale myslím, že nemůžou být horší žárovky, než nějaké "se zaručeně bílým světlem" co jsem měl :D To bylo lepší jet za mokra bez světel a bylo vidět víc :wallbash:

Odkaz ke komentáři

:smich: no já sem měl na předchozí oktě philips blue vision a svítili +- jako ty tvoje za běžných podmínek, ale jak bylo mokro tak sem neviděl nic, i s těmi origoš co tam byly, sem viděl v mokých podmínkách více.

night breakery mám teď H1 dálkové, aby mě to ladilo více ke xenonům, protože to žluté světlo ke xenonům bylo fakt užásné :wallbash: a krásně to svítí do tabulkových značek :palec:

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

takže po delší době opět nějaká ta informace. Na autě nic nového, stále na zimácích a tento stav vydrží ještě minimálně týden. Auto dostává naftu a naskakují kilometry; aktuálně něco přes 1956xx km na tachometru.

 

Jinak nové poznatky k žárovkám: i na šera na mokré vozovce je dobře vidět, za totální tmy a deště také. Dálkové svítí dost ostře. A nevím čím to je, ale auta mi v levém pruhu uhýbají jen při pohledu na světla :jelen:

 

A ještě jsem sám zvědav na plány na letošní rok; něco málo bych ještě chtěl, ale na druhou stranu tohle možná bude i poslední společný rok. Musím se poohlédnout po novém voze.

 

Jinak v budu někdy zhruba v květnu kupovat nové letní pryže a zůstane-li vůz až do zimy, tak i nové zimní papuče B)

Odkaz ke komentáři

jj z tý cisterny před tím modrým kamionem upadlo plastový nadkolí zadní nápravy (takový ty velký plastový dekly). Takže to ten kamioňák měl taky jen tak tak aby to nenabral.

 

Jak jsem psal, tak ten úsek je dlouhá levotočivá zatáčka, tak je klidně možný, že jsem pro řidiče byl mimo plochu velkýho zrcátka.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...