Přejít na obsah

Šedá kombíková Myš

Doporučené příspěvky

dneska jsme se vrátili z krátké víkendové dovolené v Harrachově. Kdo chce vidět a na vlastní kůži zažít předražené HOGO FOGO, tak ať jede do Residentu Harrachov :wallbash:

Ale hned po odjezdu z hotelu na mě vyskočily nový čísla ujetých kilometrů. Po dlouhé době se mi to opět podařilo vyfotit nějak rozumně a hlavně nerozmazaně ;)

197000.jpg

a abychom si s drahou polovicí vylepšili den, jeli jsme ještě výletit po Českém ráji :)

IMG_3062.JPG

Za 1800km mě čeká další servis, tj. výměna oleje + filtry a zítra bych chtěl přehodit letní pryže s cílem je do května dojet. Během května budu mít hafo lítání, tak do té doby potřebuju mít nové obutí. Zatím to vypadá, že zkusím Conti SportContact 5, ale docela by mě zajímaly i recence a názory na ty nové Barumky Bravuris 3HM.

Měl jsem Barum Bravuris 2 a s přihlédnutím na cenovou kategorii to byla zajímavá pryž s dobrými vlastnostmi.

Odkaz ke komentáři

nové barumky mají zajímavý tvar a co sem s nima jezdil(225/45/R17), tak nemám výhrady. jsou i celkem tiché... na mokru to bylo v normě, uvidíme co udělají po nájezdu km a po 2 letech například...

Tak kontíky jsou trošku jinde, ale na superbu mají už cca 3,5 mm a stojí to už za prd... takže co nejdříve vyměnit, protože na mokru se to s nimi už nedá.

Odkaz ke komentáři

no jo, ani mi to nedošlo :D stydím se :facka:

Jinak jsem i já dnes vyhlásil letní sezonu a v rychlosti to přezul :jelen:

2014-03-31 14.19.25.jpg

Zítra se ještě pojedu poptat na ty nové gumky a omrknu ty Barumy, protože dle fotek se mi zdá ten vzorek velice podobný (nebo stejný??) jako mám na současných Bridžích Turanzách.

Jo a v pátek nakonec ještě padne servis oleje + si vyměním filtříky vzduchu a kabiny. Tzn. zkontroluju Jeldu, zdali pracuje :D

Odkaz ke komentáři

Marku, stačí více číst a méně spamovat :D Srovnával jsem vzorek Bravuris 3 HM se vzorkem na Bridgestone Turanza ER300 ;)

a mimochodem; máš už nálepku? Chtěl bych se zítra stavit (pokud to vyjde) za Viktorem, že bych ti jí pak ve čtvrtek přivezl do Krušovic.

Marcel: jj, je tam hezky. Jeli jsme si tam spravit chuť po "wellness" víkendu v Harrachově

Odkaz ke komentáři

Njn, máš u mě jedno velké mínus :( Mimochodem, byli jste na prohlídce zámku? Podle mě nic moc, určitě je lepší zajít na nádvoří, kde se natáček Bajaja a kouknout na okolí a pak si projít Myší dírou k Adamovu loži a na Mariánskou vyhlídku ;)

Odkaz ke komentáři

17" nevím, mám jen 16", na staré OII jsem si vždy kupoval Continental Premium Contact 2 s maximální spokojeností, nyní jsem si koupil Continental Premium Contact 5 - vítěz testů v tomto rozměru (205/55 R16), zatím jsem s nimi najel jen minimum, ale spokojenost. Jsou tiché a auto sedí jako přilepené :palec:

Odkaz ke komentáři

Njn, máš u mě jedno velké mínus :( Mimochodem, byli jste na prohlídce zámku? Podle mě nic moc, určitě je lepší zajít na nádvoří, kde se natáček Bajaja a kouknout na okolí a pak si projít Myší dírou k Adamovu loži a na Mariánskou vyhlídku ;)

Na prohlídce jsme nebyli a šli jsme přesně tak, jak píšeš ;) Ještě jsme se stihli stavit na Troskách; bohužel byly ještě zavřené

Martin: díky za postřeh. Jako vzorek to nevypadá na fotkách špatně.

Denis: taky díky za info. Je teda fakt, že obě pneu jsou z trošku jiného spektra; když to přitáhnu za vlasy, tak to jsou oba extrémy, které k sobě nemají moc blízko a shodují se jen v tom, že to jsou letní pneu :D

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dneska objednal ty Contíky SC5. Koukal jsem na tén dezén Barumu a moc mě teda nenadchnul. :wacko: Ještě mi nabízel nějaké Uniroyal Rainsport s tím, že jsou dobré zejména v dešti. Tak jsem odvětil, že potřebuju gumu dobrou i za sucha a hlavně na delší dálniční přesuny.

Bridgestony jsou totiž už definitivně za zenitem, a tak je nejvyšší čas je vyměnit.

V pátek ráno do servisu na výměnu oleje a doma si pak ještě vyměním vzduchový a pylový filtr + vzpěry kufru. U nich začíná puchřet a reznout obal vzpěr u vstupu pístnic. Prostě taková menší údržbička.

Odkaz ke komentáři

197762km: nové letní pryže Continental SportContact 5 225/45 R17 91Y FR

první poznatky po 150km: tiché, s lepším valivým odporem jak Bridgestone Turanza. A pocitově lepší odvod vody. Průjezd zatáčkama je zatím takový gumový - může být ale způsobené taky počáteční mastnotou pneumatik. Uvidíme dále ;)

Odkaz ke komentáři

Ráno cestou do servisu malé kulatiny

198000.jpg

198018: výměna oleje po 15000km + vyměněny vzduchový a pylový filtr.

Ještě jsem přidám boční foto nových pneumatik ;) Musím říct, že se zatím jeví dobře; je třeba si jen zvyknout na měkkost pneu, což je znát hlavně v zatáčkách. Bridgestony pak zlehka, ale čitelně uskočily, ty Continentaly naopak drží stále na stejném místě. Dokonce není auto už tak tvrdé, zvýšil se komfort jízdy.

Navíc dneska přibyla opět nálepka na zadní dveře, tentokrát ale na jiné místo ;)

2014-04-04 12.50.08.jpg 2014-04-04 12.49.53.jpg

A nakonec tu mám jedno video ze včerejšího dne, který byl velice plodný na zážitky.

Vše začalo ráno na Jižní Spojce u sjezdu na Dolní Počernice/Staré Štěrboholy, kde mě mále v odbočovacím pruhu sestřelil vietnamec s Transporterem řítící se z levého pruhu. Ke zrušení předku mého vozu chyběly asi 2cm...

Pak jsem odpo v Boleslavi u Kosmonos musel křižovatku střihnout přes kostkovaný ostrůvek (u STCčka) a plechem pod autem jsem vytrhnul jednu dlažební kostku a prosoukal si jí pod autem :wallbash: Naštěstí bez následků; uff...

A v podvečer cestou na sraz do Krušovic jsem měl zážitek z videa:

Občas opravdu těm chodcům nafackovat :facka:

Odkaz ke komentáři

Když ty Continentaly vydrží 50tkm, tak to bude paráda ;)

Jinak taková otázka do pléna:

jakou hodnotu má zhruba moje auto?

RV 08/2008

najeto 200.000km (v době prodeje odhadem 215.000 po servisní prohlídce) s jasnou a doložitelnou servisní historií.

Dvě sady alu kol (letní 17" a zimní 16") + výbava dle zdejšího tématu.

Budu během následujících měsíců řešit prodej; nejpozději v srpnu bych chtěl nové auto (resp. by se mělo vrátit od škodováků)

Odkaz ke komentáři

Takže po včerejší delší jízdě musím zlehka nové gumy sumarizovat; najeto od výměny máme téměř 1000km.

+ hlučnost, resp. tichost pneumatik

+ valivý (NE)odpor

+ jistota na mokru i s velkým množstvím vody na vozovce

- průjezd zatáčkami na limitu s lehce naloženým kufrem vede k mnohem vyšší přetáčivosti, než v případě Bridgestone Turanza (Conti prostě drží stopu a když jí nedokáže udržet, zadek vystřelí; Bridgestony zkrátka trošku poposkočily a vše bylo v pohodě)

Co se týče spotřeby, nedokážu v tuhle chvíli posoudit; na to potřebuju ještě pár kilometrů a pár natankování.

A aby to nebyl jen text, tak jen tak jedno normální tankování při provozu na dálnici a jedna taková poloumělecká; mně se zkrátka ty zelený ručičky líbí B)

2014-04-05 18.09.18.jpg 2014-04-05 20.01.01.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...