Přejít na obsah

Sportovní sedačky

mirasro

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni,

tak jsem po delší době vyměnil OI za OII a ve výbavě Elegance a náhodou jsem na razil na kus s výbavou Sport, tedy se sportovními sedačkami a třírameným volantem. Sedačky jsou krásný, opěrky super, ale ten sedák je prostě na můj zadek úzkej. Jak do něj zapadnu, trochu z boku tlačí a po delší cestě to je nepříjemný. Nevíte náhodou, jestli se nedá nějak upravit? Zkousel jsem i nějaký molitan pod zadek, ale ten se zase neprohřeje při zapnutém vyhřívání. Při nejhorším bych to řešil výměnou sedaček, ale do toho se mi moc nechce :o(. Díky moc za příspěvky.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

Tak jediné zhubnout :-D ne vážně hele mám rs a nejsem žádný drobek a v sedačkach se mi sedí přímo luxusně jo a povolí ta sedačka oproti spolujezdcovo je ta má víc roztahla . .

Odkaz ke komentáři

No já mám taky paket Sport a sedadla mi vyhovují a to taky nejsem úplny drobek. Myslím si že to je otázka zvyku a jak píšou chlapi nademnou trochu se to poddá. Já osobně bych ale neměnil a když jsem seděl v seriových (myšleno klasických) tak jsem byl nějaký nesvůj wink.gifwink.gifwink.gif

Odkaz ke komentáři

Dík moc za příspěvky. Paradoxní je, že jsem hubenej jak lunt :o), a proto se mi blbě sedí. Nemám vypolstrovanej zadek, takze mě boční vedení trochu tlači. Trošku přibrat špeku a je to v pohodě. Včera si do sedačky sedl kamarád, který měří 160 a hrozně si liboval, že si připadá jak v křesle. Holt my co máme 190 a víc to máme těžky :palec: .

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

presne viem o com hovoris... 2 mesiace som trpel nenormalne... tie sportove sedacky su uplne na ... jedna katastrofa... ALE... zaniesol som k znamemu co ma autocalunictno rozobral spodky, vyhol plechy konstrukcie na strany a pokoj... popri tom este vypodlozil bedernu opierku presne podla mojej poziadavky a uz je to celkom v pohode hoci vzdy to budu otrasne sedacky na cestovanie... kludne ma ukamenujte ale po 150 000km za 2roky som vymenil moju predchadzajucu O2 L&K za RSu a sedacky su hrozne hoci v L&K podstatne lepsie... v postate som do RSy isiel s tym ze aj tak tam dam predne sedacky so Superba ale zatial som ich bohuzial nezohnal a preto trpim ...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

V mojí polokožené Eleganci mi taky přijde, že mají výrazné boční vedení i sedáky (tím myslím hlubší a užší), ale při mých 185/100 kg jsem si buď zvykl a už mi to nepřijde, nebo to trochu povolilo. Na to abych si při tempomatu hodil nohy na turka, musím zaujmout polohu ještě více ležícího pecivála, ale už jsem si své polohy našel.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Když se tady hovoří o sportovních sedačkách - žena teď jezdí mou starou Octávií 2 FL s paketem dynamic. Aktuálně má najeto 115.000km. Už v době, kdy jsem s ní jezdil já, jsem reklamoval sedačku v servise - došlo k zborcení levého boku opěráku a sedačka se jakoby "zavřela dovnitř", byla užší než spolujezdcova. Bylo opraveno výměnou molitanu, který byl prý zlomený, ale i po provedené opravě to nebylo ono - sedačka tlačí do zad a člověk se opírá zády spíše o ty boky než o vlastní sedačku. V té spolujezdcově se sedí super. Nyní bylo auto na servisu a proto jsem uvažoval nad tím nechat sedačku opravit. Byl mi navržen stejný postup, jakým byla oprava již provedena, který ale podle mých zkušeností nepovede ke kýženému výsledku.

Chtěl bych se zeptat, zda máte s praskáním bočnic opěráků sportovních sedaček taky nějaké zkušenosti a případně jak to nechat opravit. Mám 90kg a 180cm, takže nejsem žádný "tunový američan", který by sedačku prostě rozsedl a zničil.

Dále bych se rád zeptal na váš názor, než půjdu do Škodovky. Auto má aktuálně 3 roky a najeto 150.000km, takže je po záruce. Nicméně sedačka byla opravována před rokem, takže vlastní oprava by "měla být ještě v záruce", protože bych reklamoval tu samou závadu, je to tak?

Odkaz ke komentáři

Problémom je bočnica, ktorá sa deformuje pri nastupovaní. Nezáleží ani tak od počtu najazdených km, skôr od počtu nasadaní na sedadlo. V prílohe je foto, ako vyzerá poškodený molitan a aj foto nového molitanu.

Pôvodne sa deformovali aj obyčajné sedačky, tam ale pomohlo zavedenie toho pásika okolo airbagu. Na RS a Dynamic sedačkách to ale zjavne nepomáha...

Čísla dielov pre športové sedadlá by mali byť:

1Z0 881 775 CM - vodičove sedadlo

1Z0 881 776 BG - spolujazdec

Cena je rovnaká u oboch, 82 eur za kus!

poskodeny.jpg

molitan.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...