p2p Odesláno Srpen 21, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2013 Nechces verit vymen je a bude to ok... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Srpen 21, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 21, 2013 Tak auto je doma ale moc stastnej nejsem. Udelali geosku, zkontrolovali cely podvozek a nic nenasli. Auto porad plave jak parnik na vltave. Zkousel jsem dat i jine kola od znameho jestli problem neni tam ale porad nic, je to sice trosku lepsi ale ne tak jak ma bejt. Tak premeslim jestli to ma cenu menit ty kosti jak radite. podívej se na první stránku, když jsem tohle zakládal taky jsem tomu moc nevěřil.... někde tam i chipmann tušim dával fotku jak ty moje vypadaly.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Srpen 22, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2013 Budu vam verit a obednam. Docela se divim ze na to neprisli no asi spatnej servis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Srpen 22, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2013 Kup ty řídící tyče a mas klid pokud to bude plavat dal tak te čekat výměna komplet silentbloku na zadní nápravě také jsem to už dělal sice pakarna ale jde to 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Srpen 23, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 Ty silenty ale sam nevymenim ne? Nekde jsem tu cetl ze potrebujes lis a ten nemam a bohuzel nikoho kdo ho ma taky neznam. Takze jedine koupit vse komplet a pak vymenovat jeden dil za druhym a to pocitam ze bude hodne pres 10t. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Srpen 23, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2013 Tak jsou to ty kosti. Zitra je jdu vymenit a pak znova zbihavost. Jen otazecka je to problem vymenit si to sam nebo je potreba nake spesl naradi. Mam garaz z tunelem takze pod auto se dostanu vpohode. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Srpen 24, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2013 Takze dnes vymeneny kosti a znova geoska a je to uz v poradku. Takze vsem dekuji za rady. Jinak vymena mi zabrala i s prestavkou na cigaro 1h. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Srpen 24, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2013 No vidis ... hlavne ze je to OK... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Září 14, 2013 Sdílet Odesláno Září 14, 2013 Jak jsem psal tak auto uz neplave ale nak se mi porad nezdalo to leve kolo tak jsem si to zmeril a je tam porad neco spatne. To leve kolo je jakoby ohle dovnitr ( vrsek kola )asi o 1cm oproti pravemu. Nic jineho jsme uz na podvozku nenasli ale nikdo neni neomylny. Mate nekdo jeste nakej napad co by to mohlo zpusobovat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 14, 2013 Sdílet Odesláno Září 14, 2013 udelaj geometrii a uvidis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Září 14, 2013 Sdílet Odesláno Září 14, 2013 Ta se delala hned kdyz jsem vymenil ty kosti. Jedine co se zmenilo je ze auto uz neplave 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sak.1 Odesláno Září 14, 2013 Sdílet Odesláno Září 14, 2013 Zdarec chlapci chci se zeptat jestli musím dělat geometrii po výměně kostí nebo je to zbytečný ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Září 14, 2013 Sdílet Odesláno Září 14, 2013 Je to lepší 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Září 14, 2013 Sdílet Odesláno Září 14, 2013 Nemuze to kolo zpusobovat tohle rameno? To je jediny co me napada ze by to mohlo zpusobovat. Kdyby to bylo jine tak kolo bude treba vyhle do jineho smeru ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Září 14, 2013 Sdílet Odesláno Září 14, 2013 ak by bolo to koleso vrchom dovnútra,tak to musí geo odhaliť 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 14, 2013 Sdílet Odesláno Září 14, 2013 utrzeny spodni silemblok na ramenu zadniho ramene... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Září 15, 2013 Sdílet Odesláno Září 15, 2013 Ten silentblok myslis kterej bohuzel nevim jake rameno mas na mysli. Jinak tady je protokol ze zbyhavosti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 15, 2013 Sdílet Odesláno Září 15, 2013 Spodni zadni rameno a je to silemblok na vnitrni strane... serizuje se s nim odklon... zadniho kola... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fandaklara Odesláno Září 15, 2013 Sdílet Odesláno Září 15, 2013 je to ono 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SpeedyXxX Odesláno Září 15, 2013 Sdílet Odesláno Září 15, 2013 Tak jsem se pustil v domácích podmínkách do výměny zadních silembloků a tyček řízení. Jak je tady už psáno, dá se to provést doma. Ale je pravda, že jsem měl k tomu zvedák. Popíšu tady postup a co jsem měnil: 1) je třeba mít toto nářadí: a) na výměnu tyček řízení http://www.cc-autodily.cz/tyc-ridici-zadni?brand=SKODA&model=OCTAVIA - je třeba mít jak očkové klíče, myslím si že to byl na jednu stranu 17 a druhou 21. - dále je třeba mít hvězdičku na povolení šroubů( na každé straně jsou dva šrouby M8x30), které drží tyč stabilizátoru a bez povolení nejde vytáhnout jeden šroub a provést výměnu Já jsem ale neměnil celé tyče řízení ale pouze jsem přelisoval silembloky a použil staré tyče řízení. B) dále jsem měnil silembloky na ramenech. Zde je třeba mít pouze klíče očkové, ale lepší ke ráčka na větší páku a poté použít očkové ráčnové klíče, vel. 17-21. Samotná výměna je bez větších potíží možná provést sám bez pomoci. Výměna tyček řízení je pouze vyšroubování 4ks šroubů s matkama, já jsem dal nové i šrouby a matky. A na nápravu je třeba si pouze počínat opatrně. Povolil jsem matky šroubu co drží rameno v těhlici. Sejmul matky a rameno podepřel heverem. Opatrně jsem vytočil šroub, který jde skrz těhlici a rameno a potom pomalinku spuštěl hever dolů a vytáhnul pružinu. Následně jsem vyšrouboval matky která drží druhou stranu ramene a tam mi nešel šroub vyrazit, tak jsem jej musel uřezat flexou. Následná výměna starých silembloků za nové byla brnkačka a potom jsem to složil opačně zpět. Zabere to cca 3-5 hodin, jde o to, jak moc dobře to jde povolit, i když jsem použil pneumatickou pistoli a jiné pomocníky. Prostě šrouby nešli dobře odstranit. Přikládám i nějaké foto aby jste si to představili. Kdyby cokoli, tak klidně zavolejte na 776 499 776 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Září 27, 2013 Sdílet Odesláno Září 27, 2013 ty siláče jsi měni v ramenech horních, spodních, nebo spodní podélných? nebo v těhlicích? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Říjen 3, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2013 (upraveno) Nemohl by tady někdo nahodit kde se nechají pořídit siláče? v ETCE mi to hlásí že "číslo dílu neexistuje" Upraveno Říjen 3, 2013 uživatelem Mirouch76 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Říjen 3, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2013 No to je právě ono. Neukáže ani čislo a ani popis. Pokusím se stáhnout obrázek a označit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Říjen 3, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2013 Tady to je. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Říjen 3, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2013 z prvního obrázku se kupuje celé pomocné rameno se siláčema, na druhém obrázku jdou koupit siláče extra, někde jsem měl čísla, ale teď je za boha nenajdu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 http://www.cc-autodily.cz/search/?keyword=silentblok+octavia Koukni.. mozna tam je neco z toho co hledas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Říjen 4, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2013 Daju sa kupit vsetky, cc-autodily maju veeela silentblokov :) zadní náprava : http://www.cc-autodily.cz/search/?keyword=1K0+505+541+D vyber ( 2 ks ) http://www.cc-autodily.cz/silentblok-hor-ramene (2 ks ) http://www.cc-autodily.cz/silentblok-hor-ramene-1 ( 2 ks ) http://www.cc-autodily.cz/silentblok-dol-ramene ( 2 ks ) http://www.cc-autodily.cz/search/?keyword=1K0+505+553+A - vyber - lužko do těhlice 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.