Přejít na obsah

Turbo

Guest blka

Doporučené příspěvky

Dobrý Deň. Chcem Vás požiadať o radu, lebo už som bezmocný. Mám Octávku ktorá bola doteraz bez chyby. Starám sa o nu. Je práve po výmene olejov, filtrov, žhavičov, rozvodov atd. proste všetko. Odvtedy sa mi občas zapne kontrolka emisií, v rýchlostiach 1-2-3 ide bezchybne. V štvorke už občas prestáva ťahat, v pätke dá max. 2000otáčok čo je 90km/h a v šestke len padajú otáčky proste nič, neťahá. A to nie stále, po každom štartovaní prejdem 5km vtedy to začne. Keď ju dám na počítač neukazuje žiadnu závadu. Čo to može byť?? Veľmi pekne Vás Prosím ak viete poradte mi. Vopred Ďakujem.

post-24393-0-85827100-1351308864_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Palivový filter bol menený pred mesiacom. Ale po tom servise sme to my prezreli všetko ešte 2x. Ja ju dám doma na PC a napíše "žádne závady nenalezeny" Nikto nevie čo jej je, a už v nej bolo aj nové turbo na skúšku. Ja fakt neviem čo mám robiť.

Odkaz ke komentáři

Dobrý Deň. Chcem Vás požiadať o radu, lebo už som bezmocný. Mám Octávku ktorá bola doteraz bez chyby. Starám sa o nu. Je práve po výmene olejov, filtrov, žhavičov, rozvodov atd. proste všetko. Odvtedy sa mi občas zapne kontrolka emisií, v rýchlostiach 1-2-3 ide bezchybne. V štvorke už občas prestáva ťahat, v pätke dá max. 2000otáčok čo je 90km/h a v šestke len padajú otáčky proste nič, neťahá. A to nie stále, po každom štartovaní prejdem 5km vtedy to začne. Keď ju dám na počítač neukazuje žiadnu závadu. Čo to može byť?? Veľmi pekne Vás Prosím ak viete poradte mi. Vopred Ďakujem.

EGR ???
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

padá ti to do nouzáku, může to být klidně i prasklá hadice od intercooleru k turbu, nebo to může bejt regulace tlaku turba.. dělalo mi to to samé ale jen když jsem tomu dupal na krk -> při předjíždění to padlo do nouzáku velmi nebezpečná věc, diagnostika taky nic nenašla ale dal jsem to někomu kdo tomu hodně rozuměl a přišel na to že hadice u regulace byly uplně ucpané a jedna z nich prasklá.. záležitost 6ti tisíc.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Dobrý den,

už dvakrát se mi stalo že při jízdě "vypnulo" turbo - auto netáhlo, ale jelo. Po vypnutí a opětovném nastartování vše OK. V servisu mi vyjeli diagnostiku: Regulace plnicího tlaku regulační mez překročena - sporadická.

Co s tím? Vyměnit turbo, nebo ještě chvíli počkat? Může se něco jiného (mimo turba) podělat?

Díky

Odkaz ke komentáři

Taky mi dělalo. U OI to dělal ventil N75, hodí ti motor do nouzovýho režimu a jede to jak líná svině bez turba. Výměna za pár kaček a bylo po problému. U OII to je ta samá závada, ale ten ventil nebo ta součástka co to dělá je v pevným bloku ještě s jinýma součástkama a musí se to vyměnit celý. Já to neměnil, občas za tepla motor nechám vytočit, 1 plnej, 2 plnej, aby se vymetly saze z turba a lopatky v turbu nezatuhly, pak ti to hází do nouzáku. A řekl bych, že jsem to rozchodil. Prostě tak, jak píše Vevca. Určitě by ti pomohlo vyndat turbo a vyčistit ho a pak ho občas otáčkama vymést, abys měl klid. Je to oprava, která stojí jen práci.

Odkaz ke komentáři

můžou být zatuhlé lopatky, tak by stačilo turbo necha někde vyčistit

Díky za odpověď, no oni mi to vyčistili v servisu, ale stalo se to potom ještě jednou - může na to mít vliv palivo ? Když se mi to totiž stalo jsem měl v nádrži Shell v-Power, ale jinak jezdím na normální diesel. Jako že by to bylo "agresivnější" palivo a rozpouštělo to ty usazeniny (myslím až po spálení v turbu na lopatkách). Takže pokud vyčištění nepomohlo tak výměna? Nebo počkat až to bude dělat častěji ?Mám najeto cca 100.000 km

Odkaz ke komentáři

No podívej, musí být rozchozený, jak lopatky tak i ten podtalk kterej je ovládá, pak to chodí jak hodinky, ale jak jsem již někde psal, stačí tomu občas naložit ze startu, třeba 1x týdně, a nebát se toho pár výpalů z křižovatky a pak můžeš být klidný, jakmile z toho pak brikety nelítaj, je to čistý. Toto se stává běžně, když se motor netočí a jezdí se jen na spotřebu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...