Přejít na obsah

Zimní pneumatiky

Doli

Doporučené příspěvky

Ja mam pripravené gumky Dunlop winter sport 3d, rozmer 205/50/17. Prvý krat dávam na zimu 17-tky tak sa neskor podelim o dojmy, ale osobne si myslím, že je to jedno aký rozmer, ale dôležitá ja guma. Atila asi videl na tých Octách 17 letne, inak si neviem vysvetliť, že sa nerozbehli na rovine...

Odkaz ke komentáři

Uff, tak to je teda hodne záludná otázka. Jediná možnosť je napísať mail na

homologizacia.info@skoda-auto.sk

a popýtať sa. Každé potvrdenie je ale spoplatnené, bežné veci 33 €, za COC dokonca 165 €. Zapísať by to ale nemal byť problém, každá OIIFL 205/50 R17 M+S zapísané už štandardne.

Odkaz ke komentáři

Tak 205 obuješ aj na Zenithy.. zase nie sú také extrémne široké.. :D

Ale Flash sú krajšie.. :palec:

Igor jedna taká záludná otázka, mám OII MR 2008 a nemám v TP rozmer pneu 205/50 R17, dali by sa dopísať na základe nejakého papiera zo škodovky?

Zde je metodický pokyn ;)

TZH112.pdf

Konkrétně článek A)5) :D

Upraveno uživatelem Dodo-Kolín
Odkaz ke komentáři

Lidi, copak nechapete, ze on na tech gumach nemusi najezdit za zimu 25.000 km? Testoval z vas nekdo protektory nebo na nich dlouhodobe jezdil? Na nejakych kvalitnich protektorech?

Na cem myslite, ze jezdi kamiony?

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Já si stojím za tím,že protektor dnes není špatný.Musím říct,že v našim kraji-chudém kraji se jich prodává opravdu moc a žádné reklamace-resp.tolik jako u nových gum a můžou si za to vždy řidiči.

Neříkám,že protektor je super,na některé se valí kupa závaží,na některé i méně než na nové Micheliny,záleží,na jaké kostře jsou.Jasné,že bych si je nedal na Octáku,s kterou budu jezdit pořád po dálnicích.

příklad-Třebas úzká Fabie(165/70r14) na protektoru GD HPL Greend Diamond jede jako po kolejích.Na sníh není lepší guma. http://www.pneuvranik.cz/detail1250.__1/osobni-zimni/protektor-165/70-r-14-gd-hpl-%28m+s%29

Pokud někdo chce protektor do městského provozu,mají také- http://www.pneuvranik.cz/detail2116.__1/osobni-zimni/protektor-165/70-r-14-w-pro-%28m+s%29 a jak jsem psal,nejsou problémy.

Otec má Fabii,na ní výše uvedené protektory HPL a vyškrábe se na zahradu ve sněhu tam,kde jezdí Off Roady a traktory.Tak asi tak z mé strany a z mých zkušenností.

Odkaz ke komentáři

Já mám zkušenost s protektory taky za sebou a už více nee. Tenkrát jsem je bral pro velký cenový rozdíl (tenkrát obyčejná Polaris 2 stála v klasickém rozměru kolem 1500-1600, nějaká lepší guma okolo 1800-1900, kdežto protektor do 1000).

První sezónu to bylo na pohodu a já si říkal, jak to byl skvělý kup. Druhou sezónu už byly vlastnosti daleko horší, jak guma ztvrdla a zdaleka jsem si nemohl dovolit jezdit, jako o rok dříve. Třetí sezónu už jsem na nich nedojezdil, hrabal jsem i na mokré silnici. Podotýkám jen, že po těch zhruba 2,5 zimních sezónách na nich bylo ujeto cca 15000 km a vzorek byl cca 7mm!!! (nekecám). Koupil jsem Barumky, jízdní vlastnosti ve srovnání s těmi protektory zhruba stejné, ale drží obstojně doposud.

Nyní, jelikož již mají jen cca 5mm, budu kupovat nové zimáky a vzhledem k tomu, jak se za tu dobu ceny docela srovnaly, zkusím Dunlop WS 3D (u mého "dodavatele" Barumka cca 1250 Kč, Dunlopka 1360 Kč ).

EDIT: Jen pro doplnění, beru v potaz, že doba jde kupředu a dnešní protektory mohou být a asi jsou někde jinde, než ty moje kupované v roce 2004 (stejně jako jsou jinde i normální zimní gumy). Ale já prostě s protektory udělal špatnou zkušenost a proto už je nechci.

Upraveno uživatelem FRANK
Odkaz ke komentáři

Ono máš trošku pravdu.protektory jsou na max.2 roky.neobsahuji Silicu-jakousi změkčovací směs,které orig.zimní pneu mají,takže protektory fungují" pouze typem vzorku" a časem pryž tvrdne.Máme zákazníky"sociály",kteří na podzim koupí new protektory a jezdí s nimi přes zimu a celé léto a na podzim zas berou nové.Podotýkám,jsou to lidé,jezdící kolem komínu a někteří Taxikáři.Ono v dnešní době,kdy zimní pneu musí mít u aut do 3500kg povinně 4mm to poleze vcelku lidem do peněz,takže se budou dojíždět v létě.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Pánové,máte někdo zkušenost s pneu s hřeby? Měl sem možnost se svést loni v zimě jak na uježděném sněhu/ledu tak i na suché silnici. Na sněhu naprostá paráda-jak "držení" tak brzdění. Na suchu ani nebylo poznat že to nejsou obyč pneu. Docela nad tím začínám uvažovat i na svoje auto...

Odkaz ke komentáři

Ne-celý integrovaný záchranný systém- záchranka,hasiči,policie...

Já neřeším jestli se používat můžou nebo ne-tmavé fólie taky vepředu nemají co dělat a používají se... Mě jde o to že to bude bezpečnější jak při brzdění tak se s tím dá vyjed zasněžený kopec nebo projed zatáčka bezpečněji než s kterýmakoliv jinýman zimníma pneu...

Jde mě o jízdní vlastnosti a bezpečnost... Pokud budu mít pneu co na uježděném sněhu místo klouzání bude brzdit a bude tím auto bezpečnější tak mě je jedno jestli povolené jsou nebo ne.

http://www.pneuclub.cz/38/co-takhle-zimni-pneu-s-hroty-pneumatiky-s-hreby/

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...