mischicka Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Conti Winter Contact TS810, dostal jsem je k autu a jsou bezproblémové jak na mokru tak sněhu. Jinak až je dojezdím, opět půjdu do Conti, ale TS830. 0 Quote Link to comment
kenny Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 (edited) horší gumy než Conti Winter Contact TS810 snad nejsou 2 sezony a je po nich koupim opět Matador mp 59 mám je už 5 let a naprostá spokojenost Edited September 8, 2010 by kenny 0 Quote Link to comment
Guest houmik Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 tak tak ja jezdim Matadorky jak letni, tak zimni... a se zimnima Nordiccama nemam nejmensi problem 0 Quote Link to comment
mischicka Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 horší gumy než Conti Winter Contact TS810 snad nejsou 2 sezony a je po nich koupim opět Matador mp 59 mám je už 5 let a naprostá spokojenost Kolik jsi na nich najezdil? Já za 3 sézony už 27k km a vzorek je kolem 6 mm. 0 Quote Link to comment
Oc Co ii Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 (edited) Též používám Dunlop 3D a na druhém voze Goodyear ultragrip spokojenost, oboje jsou měkčí dobře držící pneu jen je nižší nájezd v Km tedy na firemní vozy asi diskutabilní, ale na soukr. super volba. Edited September 8, 2010 by Oc Co ii 0 Quote Link to comment
lubinob Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Mám Matador MP59 Nordica a po dvoch sezónach a cca 40t km majú 4mm... a to mali už dva roky keď som ich dával na auto... takže pri nich ostanem... 0 Quote Link to comment
plaváček Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Čaute. Mam ereso akorát nevím jakou velikost mám koupit na zimu....nějaké návrhy?? 0 Quote Link to comment
mischicka Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Pár příspěvků výše se o tom diskutuje... Menší než 16" palců nedáš, a čím větší, tím horší vlastnosti. Ale samozřejmě hodně záleží kde hodláš jezdit. 0 Quote Link to comment
kenny Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Kolik jsi na nich najezdil? Já za 3 sézony už 27k km a vzorek je kolem 6 mm. já 2 sezony a zhruba 30000km 0 Quote Link to comment
Mirouch76 Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Zdarec lidi, máte někdo zkušenosti s Barum Polaris 2? Já mám po dvou sezónách (cca 25tisíc km) tak 4mm vzorek. Myslím že pro jistotu a bezpečí koupím letos nové. Kdo má jaké doporučení? Viděl bych to na výše zmiňované Matador MP59 nebo BFGoodrich G-FORCE WINTER. 0 Quote Link to comment
kenny Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Zdarec lidi, máte někdo zkušenosti s Barum Polaris 2? Já mám po dvou sezónách (cca 25tisíc km) tak 4mm vzorek. Myslím že pro jistotu a bezpečí koupím letos nové. Kdo má jaké doporučení? Viděl bych to na výše zmiňované Matador MP59 nebo BFGoodrich G-FORCE WINTER. kup Matador mp 59 a budes spokojenej já je měl 5 let z toho 3roky na předku a 2 na zadku 0 Quote Link to comment
Mirouch76 Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 No popravdě zatím v výtězí. Měl jsem kdysi na Š120 Matador MP55 Silika a super. Odjezdili dvě zimy a dvě léta (na letňáky tehdá nebylo) a ještě jsem to s nima pordával a ještě z nich nebyli sliky. Ale na druhou stranu na felinu jsem před šesti lety kupoval BF Goodrich a za rok jsem je vyměnil i ráfkama za větší a dodneška jsou bojeschopné a to je má známej na feldě v autopůjčovně.Ale asi půjdu do matadorů našich slovenských bratrů. 0 Quote Link to comment
1.8TSI Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Polaris2 jsem koupil ve standartním rozměru 195/65 R15 loni... najel jsem na nich za minulou zimu cca 10 000. Ty co byly vzadu nemají měřitelný úbytek, ty přední přišly o 1mm Zkušenost dobrá - teda spíš - normální guma na které mi nic nevadí... Jednou jsem je opravdu otestoval - v Alpách - odjížděli jsme v noci... v místě odjezdu nic, pohoda... po 30km jsme vjeli do silného sněžení které už chvíli trvalo a na silnici leželo 20-30cm čerstvého sněhu.. V 02,00 hodiny nulový provoz, nikdy žádní silničáři takže boj panenskou silnicí...orientace jen podle patníků .... chvílema se auto zastavovalo i na rovině (břichem.. zatracený snížený podvozek :-) ) ale naštěstí se to vždycky chytlo. projeli jsme takhle cca 150km až k Mnichovu.... Mít jen trochu sjetější nebo starší (ztvrdlejší) gumy, neprojeli bychom... Myslím že u zimáků je lepší koupit i levnější gumu (nemyslím nějakou no name čínskou) ale levnější značky patřící pod premiové značky (Barum, Sava, Semperit...) a měnit je dřív - kolem 5mm a 3let.. 4.rok už moc nepracují... než drahou gumu ojet na 1,6 a mít ji 5 let... To je moje zkušenost s premiovámi i levnějšími značkami.. za roky používání... Ono je taky potřeba zohlednit kdo kde bydlí... já většinu najezdím po Praze a tady bych mohl jezdit i na 1,6mm letních a bylo by to skoro jedno... Pokud někdo bydlí na Vysočině, je to pochopičitelně jiná situace... 0 Quote Link to comment
Mirouch76 Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 S poslední částí naprostý souhlas. A co se týče levnějších značek taky jsem měl Savy a kdyby se na nich po dvou letech neudělali boule po obvodu vydrželi by ještě minimálně dva. Úbytek nebyl ani polovina. 0 Quote Link to comment
šulda Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 (edited) Pokud by to byli kvalitní gumy tak se na nich ty boule neudělají a slovo kdyby je nejsmutnější slovo na světě. Já na letošní zimu koupím Michelin Alpin A4. jj Vysočina Edited September 25, 2010 by šulda 0 Quote Link to comment
Mirouch76 Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Sava asi moc kvalita není ale co se týče udržení na sněhu tak na jedničku. 0 Quote Link to comment
Dave 78 Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Zdravím vespolek,já šel letos do GoodYear Ultragrip 7+ ve velikosti 195/65/15 na plechu.Loni jsem měl ve stejném rozměru Polarisy a už je nechci.Stejně už tam bylo tak 2 mm vzorku tak půjdou pryč.Přece jen vozím malé dítě a i když jezdím převážně město,tak to nemíním riskovat.Tak doufám že mě GY nezklamou 0 Quote Link to comment
1.8TSI Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Buď objektivní - mít 2mm vzorku na zimní gumě = jedu na letních... To pak snadno hodnotíš gumu jako špatnou a teď budeš jásat jak jsou GY skvělý.. ale to by byla v podstatě každá nová 8mm guma... Když se podívate detailně na testy gum - na skutečné výsledky, tak rozdíly jsou naprosto minimální... rozdíly v jednotkách procent často... To že nejlepší guma dostane jako referenční 100% a jiná má 90% ani nepoznáte.... 0 Quote Link to comment
Dave 78 Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Buď objektivní - mít 2mm vzorku na zimní gumě = jedu na letních... To pak snadno hodnotíš gumu jako špatnou a teď budeš jásat jak jsou GY skvělý.. ale to by byla v podstatě každá nová 8mm guma... Když se podívate detailně na testy gum - na skutečné výsledky, tak rozdíly jsou naprosto minimální... rozdíly v jednotkách procent často... To že nejlepší guma dostane jako referenční 100% a jiná má 90% ani nepoznáte.... Jasně máš pravdu.Nechci porovnávat ty moje sjeté Polarisy a ted´nové GY.Jen že jsem zvědavý jaké budou......Doted´jsem měl Polarisy jak na Octě tak na Felicii.A popravdě nic moc.Na Felicii byly novky a moc jistě jsem se necítil.A to nejezdím jak blázen. 0 Quote Link to comment
1.8TSI Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Felda asi neseděla s vůbec žádnými zimními gumami na sněhu - byl moc lehký předek... Feldu jsem teda neměl ale Favo ano, 120 000km a předpokládám že to bylo stejný... Musím říct, že opravdu jako klíčový z vlastních letitých zkušeností vidím věk gum. Nejde moc o značku, o vzorek (ne extrémy samozřejmě) ale každé gumy se mi nové zdály skvělé, druhý rok dobré, třetí rok -sakra bylo to lepší a čtvrtý rok - kua tyhle gumy jsou tragedie (a to měly třeba 5-6mm) tak GY je značka jako hrom a tak i v testech je dobrá - budeš spokojený určitě až to napadne čí přimrzne.. 0 Quote Link to comment
Dave 78 Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Felda asi neseděla s vůbec žádnými zimními gumami na sněhu - byl moc lehký předek... Feldu jsem teda neměl ale Favo ano, 120 000km a předpokládám že to bylo stejný... Musím říct, že opravdu jako klíčový z vlastních letitých zkušeností vidím věk gum. Nejde moc o značku, o vzorek (ne extrémy samozřejmě) ale každé gumy se mi nové zdály skvělé, druhý rok dobré, třetí rok -sakra bylo to lepší a čtvrtý rok - kua tyhle gumy jsou tragedie (a to měly třeba 5-6mm) tak GY je značka jako hrom a tak i v testech je dobrá - budeš spokojený určitě až to napadne čí přimrzne.. jj až napadne tak to asi pujdu někde testnout.nějaký velký volný prostor.Vybíral jsem dlouho a přes Vaše(Vás členů)doporučení jsem do nich šel.A nyní se ukáže co to s mojí 1,6/74kW udělá.Zklamaný určitě nebudu,za ty peníze SUPER volba.Ještě jsem měl v hledáčku BFGoodrich G-FORCE WINTER........ 0 Quote Link to comment
blizard Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Již od zimy 2007 jezdím na GY UltraGrip 7+. Vidím to na poslední sezónu, i když vzorek je ještě na cca. 5 mm, ale 4 sezóny jsou 4 sezóny. Jsem s nimi max. spokojen. 0 Quote Link to comment
Poky Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Ja jsem se na prvni zimu s timto autem vybavil 15" 195/65 Michelin A3 za hodne rozumou cenu. Tak uvidime jak se budou chovat na sumavskych sjezdovkach 0 Quote Link to comment
fkabl Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Mám combík originál na liťácích letní 205/55 R16 a váhám, jakou sadu zimních. Určitě opět na liťácích, ale váhám, zda stejný rozměr pneu jako letní, nebo klasiku 195/65 R15? Kromě hlavního argumentu úspory cca 1/3 nákladů, se říká, že i užší profil pneu na zimu je lepší kvůli "zařezávání" do sněhu? Co byste volili Vy? Díky za názory. 0 Quote Link to comment
Dakie Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 jak jsi napsal, užší pneu se lépe zařezávají do sněhu, záleží na tom, jestli jezdíš po dálnici, město nebo hory.. 0 Quote Link to comment
Poky Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Ja bych volil a taky jsem zvolil 195/65 R15. Vyuziti pro me hory a okrsky. Na dalnici se moc nedostanu 0 Quote Link to comment
Mirek1.8T Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Mám to na svém "stěhováku" stejně jak píšeš a vše na litých kolech : Léto 205/55/R16, Zima 195/65/R15, pro moje ježdění optimální řešení ( najedu ročně max. do 10 tis. Km ) 0 Quote Link to comment
lubinob Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Mám 205/55 R16 aj na zimu a nemal som zatiaľ nikde problém žeby som nevyšiel aj keď vyslovene po horách nejazdím.. Ten rozdiel v šírke medzi nimi nie je až taký veľký.. Porovnať s R15 to neviem, lebo som ich nikdy na aute nemal.. 0 Quote Link to comment
fkabl Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Ještě nevím, jaký rozdíl je mezi ráfky 6J x 15 ET50 a 6,5J x 15 ET47 ? Připouští se k pneu 195/65 R15 obě možnosti, tak jakou zvolit? Díky 0 Quote Link to comment
Guest houmik Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 (edited) Bacha, letos GY UG neskoncily prvni Tak jaky silenstvi bude letos nasledovat pri vyberu gum na zimu? Ted bude kazdy vychvalovat Dunlopy a Micheliny, ne http://auto.idnes.cz/specialni-priloha.asp...umatik-2010.htm Edited September 28, 2010 by houmik 0 Quote Link to comment
Recommended Posts