TomasS Odesláno Leden 1, 2013 Sdílet Odesláno Leden 1, 2013 Zdravim, všetkym takto z kraja prajem Úspešný nový rok 2013. Mam mensi problem s autobateriou na OII predface. Asi pred 6 mesiacmi odisla povodna baterka (po 6tich rokoch sluzby). Kupil som novu VARTA silver D15 63Ah. Pri kupe mala bateria 12.6V. Pri meraniach priebezne v septembri, oktobri a vcera 31/12 som nameral 12.4V. Taktiez som otestoval alternator - na volnobeh dava 14V a nad 1200ot 14,4V. Skusal som aj nabíjat bateriu (zapojenu v aute) a po cca 2 hodinách to spadlo znova na 12,4V (po nabiti 12,7V). Moja otazka teda znie - je 12,4V bezny stav nabitej baterie? Baterka ukazuje 12,4V i cca 12 hod po dlhsej jazde (400km). Podla dokumentacie k baterii je 12,3-12,4V stav nabitia cca 45-50%. Osobne by som ocakaval 12,6. V aute nie su ziadne dodelavky, ktore by mohli sposobit odber po odstaveni auta. Diky za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Leden 1, 2013 Sdílet Odesláno Leden 1, 2013 NO uplne odpojení komfortu je asi po hodině pokud měříš na baterii zapojené v autě tak je to zřejmě ok. Pokud bys měřil na odpojené, bylo by 12,4 na novou baterku málo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Leden 1, 2013 Sdílet Odesláno Leden 1, 2013 Nechat AKU zkontrolovat, jen měření napětí nestačí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Leden 4, 2013 Sdílet Odesláno Leden 4, 2013 Najít servis kde mají bateriový tester. Mi takto otestovali baterku i s výsledným protokolem a prodejcův dodavatel, který mi reklamaci 2x zamítl ji nakonec vyřešil dobropisem na kupní čásku po 8mi měsících provozu. Samozřejmě mi vykládali o falešných odběrech a špatném altíku. Nakonec pochopili, že pokud jezdím s 45AH kterou jsem měl na výpůjčku tak tam asi zrada nebude. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasS Odesláno Leden 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 6, 2013 JJ, diky za rady. Som sa informoval a predajca vykona bezplatne diagnostiku baterie. Akurat sa mi zda doba 7 dni na diagnostiku ponekud delsi. Cakal som tak max 1-2 dni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mojinmojin Odesláno Leden 7, 2013 Sdílet Odesláno Leden 7, 2013 Na baterii se provádí při testu několik cyklů pomalého i rychlého nabíjení a vybíjení jak mírnou tak vysokou zátěží. Vzhledem k tomu že při standartním dobíjení se doporučuje baterii nechat nabíjet 12-16 hodin, tak tento proces může být ještě pomalejší. Navíc si musíš připočítat čas na jejich bleskovou manipulaci, včetně svačiny, přečtení zpráv na netu a facebooku, vyřízení několika soukromých telefonátů v pracovní době, časovou rezervu a tím se asi dostaneš na zmiňovanou dobu pro testování. Mě tenkrát taky řekli týden, ale já to měl u kámoše v servisu tak jsem to neřešil, protože jsem měl do vyřešení reklamace půjčenou náhradní 45Ah. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasS Odesláno Leden 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 7, 2013 Taktiez mi slubili zapujcku. Tak uvidime. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 20, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2013 Herdek a kde je konec, jak to tenkrát prosím tě dopadlo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasS Odesláno Listopad 25, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 25, 2013 Pomaly ale isto sa rozpadavala volnobezka altiku. Ta sa vymenila. Neskor sa ozvalo lozisko altiku, to slo tiez vymenit. A baterka zatial v pohode. Ono tych 12,4V je v pohode. Otec ma na svojej octavii 11,9V a stale drzi (aj ked uz nie dlho :D ). Ma tam sice bateku od vyroby. Takze tak 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 25, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2013 S altikem jsi mě nepotěsil, mě ale baterka padne na 12,2-3V i po nabití mimo auto. V autě má po 15km a 12 hodinách už jen 12V, teda už nemá, koupil sem novou tak to budu sledovat ale zatím mívá 12,6V. Stará měla 3,5roku služby což se mi zdá málo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Listopad 25, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2013 tež jsem v létě repasoval altík za 3500,- ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TOMCAT Odesláno Listopad 28, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2013 Chlapi, strčím na miesto pôvodnej batérie čo asi bude u OII 1,9 TDI 77kW dlžka 240 mm, batériu silnejšiu ale s dlžkou 275mm? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 28, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2013 Jo, to je akorát. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TOMCAT Odesláno Listopad 28, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2013 Dakujem, ešte neviem či kupovať značkovú napr. Vartu alebo neznačkovu. Cenový rozdiel pri 75Ah je 30€ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Listopad 28, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2013 To je těžký, někdo chválí známou značku a jiný noname. Já sem teď koupil Yuasa 62Ah 480A tak sem zvědavej jak dlouho vydrží. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TOMCAT Odesláno Listopad 28, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 28, 2013 Dík šuldo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladews Odesláno Září 11, 2014 Sdílet Odesláno Září 11, 2014 Ahojte trošku to tady oživím, mám Octavii RS 2.0 TFSI mod. rok 2006 s elektrickým servo řízením (bez nádobky na kapalinu) a dvakrát se mi stalo, že mi vypadlo servo. Když jsme to napojili na VAG tak tam bylo napsáno, výpadek serva vlivem malého napětí. Je tohle problém alternátoru, nebo může být zrada i jinde? Ještě mi k tomu blbne například tempomat a trošku climatronik. Je možné, že když se autu nedostane občas tolik šťávy co potřebuje tak to nefunguje. Bohužel je to tak že jak jednou tyhle věci nefungují, tak už se nerozjedou až když mi vymažou komplet chyby na VAGu tak zas všechno šlape a třeba po 14 dnech znovu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
witt Odesláno Září 11, 2014 Sdílet Odesláno Září 11, 2014 to s tím servem mi kdysi dělala Fabie, a jednoho dne jsem přišel k autu a baterka totálně mrtvá, ale úplně, ani kontrolky nežhnuly. Po její výměně se to už nikdy neopakovalo. Může to samozřejmě dělat ale i alternátor... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladews Odesláno Září 11, 2014 Sdílet Odesláno Září 11, 2014 No právě, baterka je už horší, ale přes noc jsem ji dobil a stejně to trošku zazlobí kontrolka nesvítí třeba je to už můj vsugerovaný pohled ale nevím třeba momentálně mi nefunguje tempomat a blbne ta klima, vsadím boty že bude vše OK. Ale zas na druhou stranu po nabití nikdo nic nemazal, takže to může zlobit i k vůli tomu no. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kocina Odesláno Srpen 24, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2015 Chalani ked ste mali baterku na pokraji životnosti nevšimli ste si či vám nestúpla aj spotreba na volnobeh? či sa ju alternátor nesnazil stále dobíjať a zaťažoval motor zbytočne? Díky za odpoveď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mnemonik Odesláno Září 27, 2015 Sdílet Odesláno Září 27, 2015 Ahoj.Chci se zeptat na jednu věc mám O2,1,6 MPi,2005 a chci vyměnit současnou baterku 12V/44Ah za silnější 12V/63Ah,ale někde psali,že: "při koupi baterie se vždy řiďte parametry Vaší současné baterie,musí být shodné".Tak teď nevím můžu dát silnější a nebo nemůžu. Díky za reakci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mnemonik Odesláno Září 27, 2015 Sdílet Odesláno Září 27, 2015 Dík za odpvěď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tommyk Odesláno Září 30, 2015 Sdílet Odesláno Září 30, 2015 Můžeš, jen bude mít alternátor více práce než ji dobije do plna. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.