Přejít na obsah

Výměna zadních destiček

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...

Mám dotaz, při výměně zadních desek jsem šrouboval a zatláčel pístek, na jedné straně v pohodě (asi 3-4 otáčky), na druhé se mu na konci nechtělo (otáček bylo víc, asi 7), tak jsem ho lehce vyšlápnul zpátky ven a znovu zatlačil a zatáčel a už to šlo. Ted mám najeto asi 200km a tak jsem to dneska kontroloval při zvednutém kolu, na té straně kde byly potíže bere ručka už na prvním zoubku a kolo na volno téměř nezadrhává (je to uplně minimální), na druhé straně ručka bere až na druhém zoubku. Po jízdě jsou oba kotouče teplé skoro stejně, minimální rozdíl. Mohl jsem poškodit ten samostav na ručku? Nebo jak by se to projevilo? Díky.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

stahovák za pár korun

https://www.aliexpress.com/item/Car-Brake-Caliper-Piston-Rewind-Tool-Right-handle-Set-Wind-Back-Vanadium-Steel-Material-Apply-For/32730498421.html?spm=2114.01010108.3.270.sqgAAp&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10056_10065_10068_10055_10054_112_10069_10059_110_111_10073_10017_109_10070_108_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_1&btsid=6552dab2-a818-4b6f-bc1f-f90dc433eeb7
Odkaz ke komentáři

V reálu ne, ale v popisku je uvedeno:

Distance between pin centers: 22mm and 32mm

já včera měnil a použil jsem klíč na flexu který má rozteč 32mm a je tu nákres na výrobu kde je také rozteč 32mm, takže si dovolím tvrdit ža na 100% bude pasovat.

Jinak lze lehce použít klíč na flexu a truhlářskou svorku (viz. obrázek :)) - tak jsem to dělal já, ale příště to už bude tím stahovákem z aliexpesu. Sice jsem si ho chtěl udělat, ale než s tím ztrácet čas tak raději dám 300kč za hotový.

post-50757-0-96056300-1475928629_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

https://www.mojedilna.cz/Sada-pro-zatlaceni-brzdovych-pistku-12ks-d299.htm?tab=description

http://www.narzedziak.pl/geko-zestaw-do-wyciskania-tloczkow-hamulcowych-12el-g02535.html

Potřeboval bych poradit, jestli stačí ta 12 dílná sada s pravotočivou šroubovicí. Tady píšou golf a passat, ale nevím, jestli je to stejné na oktávku. Mám už objednáno a mám teď odeslat platbu. Nikdo z prodejců nepíše, že to pasuje na Škodu. Dík za rychlé info.

Odkaz ke komentáři

Moc díky, ani jsem nedoufal, že se dočkám potvrzení ještě před tím, než odešlu peníze. Zadní kotouče mi lehce zachytávají o destičky, tak doufám, že bude stačit rozhýbat a promazat písty. Při osazování destiček v minulosti jsem s úspěchem použil truhlářskou svorku a sikovky. Ale bylo to pracný a zatláčel jsem jen jednou. Pro účel rozhýbání budu chtít pohyb pístu dělat opakovaně, s přípravkem to bude pohodlnější. Komu ale píst chodí dobře a chce jen vyměnit destičky, tak fakt svorka a sikovky postačí.

Odkaz ke komentáři

https://www.youtube.com/watch?v=RC6qC3972e8

Tak pístky rozhýbány, šlo to dobře, v plným rozsahu jsem to 3x vytlačil a zašrouboval, stříknul WD sprej pod manžetu. Po sesazení destičky zachytávaly o kotouče úplně stejně, jako předtím. Ale za jízdy už se žádné hučení při brždění neozývá, takže si to sedlo. Ale při otáčení kotoučem naprázdno, při demontovaném třmenu vč. destiček, mi to na levé straně dělá takový jako klepavý zvuk. Na pravé straně to nedělá. Dnes jsem narazil na video, kde je to naprosto stejný. Od 0:19 dál je to slyšet. Nemůže to být ložisko v náboji??

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...