Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravim všechny.

Diagnostika ok,palivový filtr vyměněn,ty vstřiky nevím, kde začít, abych do toho motoru nenacpal peněz jak želez a ono to bude dělat to samé.Dočetl jsem se na foru dieselservisu, že stačí přehrát software řídící jednotky. Bohužel tam není kontakt,tak budu hledat dál. ;) ;) Jinak motor spotřeba do 5,5 litru - nezávodím,auto nezakouří a odezva na plyn super. Jen ten volnoběh.Zatím dík,za každou zkušenost.

Odkaz ke komentáři

Tak znovu nový poznatek k tomu občasnému poškubnutí motoru na volnoběh.

Včera mě začly zlobit teplé starty. Hned jsem zajel ke známému na diagnostiku a ejhle špatný senzor otáček vačkového hřídele.Výměna a práce za 2500 Kč. Zatím starty ok a to občasné škubání na volnoběh téměř neznatelné. :palec: Je fakt, že jsem při tankování podotýkám normální nafty přidal zimní VIF. Tak uvidíme až se najedou nějaké km.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj vevco.. Jen bych se chtel optat. Co znamena dat tomu pilu jsem pochopul :) - pri zahratem motoru to mam vytocit pri rozjezdu az do cerveneho,ze ? Ale co znamena ze to pak chladis? To jako zastavis a nechas to na volnobech bezet treba 5min? A jak poznas ze mas chladit?to vyskoci teplota na vic nez 90? Dik za radu.asi tomu pujdu dat taky pilu.ja se o ten motortotiz tak bojim ze se rozjizdim furt jak lemra abych mu neublizoval. mam 2,0tdi 103kw. Obac mi to taky cuka na volnobech ale jen trosicku

Odkaz ke komentáři

To jsem byl ze začátku taky vyděšenej, :lool: ale ono to zas taková rachotina není a něco to vydrží, no podívej do červenýho je to zbytečný, ale třeba nebát se tomu naložit třeba do 4000-4500tis ono ta 16V tam letí v poho a naložit tomu třeba až od 2000-2200ot, když tomu dáš plnej zespodu dostává hrozně zabrat spojka a 2jhmota. No a dávat tomu až je to zahřátý a nechat to schladit, nemusíš 5min stačí podle toho jak jedeš, to už si odvodíš, od nějakých 30 vteřin po 2min, pokud tomu nakládáš poslední 2 kiláky stačí 30vteřin a pokud 20 nebo více tak 2min.

P.S: teplota rozhodně vylítnout nesmí. :palec:

Jinak to stopovat nemusíš, :D jde jen o to abys to hned nevypl. No a olej měnit podel toho kde jezdíš od 10-15tis a auto ti bude sloužit jak víno.

Odkaz ke komentáři

Diky za radu. Dneska to pujdu teda proplachnout:) ...ja jsem si to koupil od rodicu.ty to meli funglovku. Rikal jsem si ze rodice by me neobrali tak jsem do toho vlitnul.pak jsem si tady cetl vsechna ta utrpeni s tim motorem a byl jsem z toho spatnej :( uz ubehl skoro rok a musim rict ze zatim nic. Na olej mam najeto 11000 a uz uvazuju o vymene protoze se fakt bojim.jen nevim jesli mam nechat rovnou udelat i rozvody.mam najeto 107000.cetl jsem ze az pri 150000 ale to mi prijde ze to to auto nemzu vydrzet. Mas nejakou zkusenost s tim jak tu vsichni pisou ze odchazej nejake vstriky ci co a ze okolo 120000 praskaj hlavy? Ja se uplne deyim kolik do toho auta budu muset nacpat.bylo pravidelne servisovane ale myslim ze po intervalu 30000km.dokud to nepiplo tak s tim asi nildo nic nedelal. Nemas nejaky tip v praze na koho bych se mohl s rozvodama obratit? Nechci to davat do dilny kde odejdu za roh a se k tomu zacnou chovat jak ke srotu hlavne ta to maj co nejdrive hotove.a pulku jeste ani neudelaj.dekuji.potreboval bych nejakou spriznenou dusi ktere by mi spoustu veci vysvetlila:) ale to asi az na nejakem srazu.jestli na ne muze priject teda kdokoliv :) dekuji honza

Odkaz ke komentáři

Zkus Rolbaře, ten te z "pepíkova" :lool: Jinak toho mototu se neboj, a rozvody se orig mění po 120tis jen řemen :wallbash: a kladka až u 240tis, ale to je hovadina, prostě koupíš rozvody a uděláš u 120tis, ted mě to taky čeká mám 115tis a jinak se toho bát nemusíš, jen pomale zahřívat a nechat vychladnout, měnit pravidelně olej a filtry a nenakládat za studena. A budeš jezdit furt, jinak co se týče hlavy, tak praskaj od 50tis až do 200tis, ale zas tak normálně, není to že každý 5tý auto ale třeba každý 50tý auto s tím má problém s tímto motorem, takže bud máš holt pech, nebo štěstí. Ale prostě jezdi a neřeš to, jen se o to slušně starej, občas tomu nalož a bude jezdit furt :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak to vypadá, že to škubání motoru dělá setrvák. Jak se motor ohřeje, tak začíná poškubávat. Mechanik tvrdí, že dokud nezačne dvouhmota kovově drnčet tak to neřešit. Máte na to někdo jiný názor? Stejně mě výměna nemine, akorát budu lehčí asi o 20000Kč. :angry: Akorát si říkám,kde je ta úspora při koupi ojetého dieselu. V pr....

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Mám tenhle motor s DSG a mám na něm135 XXX. Cca 60 tisíc km mám chip na 133Kw. Řeším teď problém s kouřivostí. Po tom co se mi zakously rozvody a udělaly se znovu mám pocit, že mi auto od 100km/h moc netáhne a od takových 3000ot to jsou kamna, že to ani pěkný není. Diagnostika nic, turbo tlačí to co má. Ještě poznatek. Dřív když jsem přidal a ubral tak bylo slyšet protočení turba. Teď už to slyšet není. KAT mám vymlácený.Rady? :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...