spartak53 Odesláno Únor 14, 2013 Sdílet Odesláno Únor 14, 2013 Zdravím pri vypínaní motora sa ozýva po dobu asi 4 sec divné bzučanie z tejto čiernej skrinky, z ľavej strany idú do nej hadičky a z druhej strany el.káble. Nestretol sa už niekto s tým alebo nevie niekto k čomu tam tá skrinka slúži ? ..... 1.9 TDI 77kW BXE 2008 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 14, 2013 Sdílet Odesláno Únor 14, 2013 Tak to má byť dela to každé tdi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pepetu Odesláno Únor 14, 2013 Sdílet Odesláno Únor 14, 2013 No pokud se nemýlím tak to je expanzní ventil od klimy. Mě se zase ozývalo takové přelévání kapaliny po vypnutí motoru z výfuků ventilace. To byl únik chladícího média a tím že ho tam bylo méně tak to dělalo takové zvuky. Pokud klima funguje bez problému tak bych se a to vykašlal. Teď to nezjistíš protože je zima. Jinak pokud máš automatickou dvouzonovku tak chybu poznáš , že ti levá strana nabíhá později a je déle teplá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
spartak53 Odesláno Únor 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 15, 2013 No je to už dosť hlučné , najskôr to bolo tiché ale teraz sa to stupňuje a už to bzučanie je spojené akoby s ,,prdením,, :D a teraz to robí asi aj 6 sec. A čo sa týka klími tak Klimakompresor má slabý tlak čiže mi nefunguje klíma tak ako má. V lete mi tiež nešla klíma nebzučalo to. Teraz ťi je plne studený motor alebo zohriaty velmi hlučne to vbzučí a je to nepríjemné ked niekde medzi ludmi vypínam motor :D znie to ako keby auto prdí :D a ten Expanzný ventil klímy to nieje náhodou dole na chladiči kliomatizácie ? ... nejdu do téj skrinky žiadne hadičky z klími , idú tam také tenké gumenné hadčiky v ktorých je vzduch jedna ide aj zo vzduchového filtra , skôr asi nejaký podtlakový ventil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libero1071 Odesláno Únor 15, 2013 Sdílet Odesláno Únor 15, 2013 No pokud se nemýlím tak to je expanzní ventil od klimy. čo sa tu človek nedozvie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
spartak53 Odesláno Únor 16, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 16, 2013 To mi je ešte čudné že pred pol rokom mi to neurobilo ani raz len tiché cvaknutie po vypnutí a teraz dlhé niekedy aj 6 sec velmi hlučné bzučanie fučanie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DIAGNOSTIK. Odesláno Únor 16, 2013 Sdílet Odesláno Únor 16, 2013 Ventilový blok....je jen hlučný, na provoz to nemá vliv....Opravit to nelze,aspon o tom nevím. Jen výměna a je klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 16, 2013 Sdílet Odesláno Únor 16, 2013 Někdy se tu nad těmi odpovědích fakt bavím :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest fík Odesláno Únor 27, 2013 Sdílet Odesláno Únor 27, 2013 Zdravím. je špatnej jeden z těch ventilu co jsou zalitý v tý černý krabičce-ventilový blok co ti bzučí. Tento týden jsem to zrovna řešil a byla nutná výměna. Hned potom začalo auto i líp jet. Stálo to 4500kč a 15min práce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
spartak53 Odesláno Únor 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 28, 2013 Video ukážka ktorú som našiel na internete , presne toto isté mi to robí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest marioclassic Odesláno Březen 23, 2013 Sdílet Odesláno Březen 23, 2013 Video ukážka ktorú som našiel na internete , presne toto isté mi to robí. ahoj som tu novy, aj mne to obcas robi,ale nie stale je to nutne opravit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenek81 Odesláno Duben 28, 2013 Sdílet Odesláno Duben 28, 2013 Zdravím. je špatnej jeden z těch ventilu co jsou zalitý v tý černý krabičce-ventilový blok co ti bzučí. Tento týden jsem to zrovna řešil a byla nutná výměna. Hned potom začalo auto i líp jet. Stálo to 4500kč a 15min práce Zdravím, taky s tím mám problém. Dá se ventil koupit někde na netu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
135vas Odesláno Únor 6, 2014 Sdílet Odesláno Únor 6, 2014 (upraveno) No mě to zase bzučí jak se ohreje motor od 80 při jízdě to neva ale na volnoběhu to bzučení slyšim v kabině a je to nepříjemné. Z venku to slyšet není a na studeným motoru vůbec. Když na to dam ruku tak to brní jak vybrátor. Jak vypnu motor tak to okamžitě přestane. Je to normální? Můžu takhle jezdit? ta krabice je regulator celeho podltakoveho systemu, turbo, egr ventil a dalsi nema nic spolecneho s klimou, a to ze bzuci je normalni delaji, to piezove ventily cou jdou v te krabici, po vypnuti motoru asi 10 vtrin jeste bzuci, to je schvalne, odstranuje se podtak ze systemu aby se nenamahaly piezove membrany :-) Upraveno Únor 6, 2014 uživatelem 135vas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PapezO Odesláno Únor 19, 2014 Sdílet Odesláno Únor 19, 2014 Zdravím, taky s tím mám problém. Dá se ventil koupit někde na netu? Jmenuje se to myslím magnetický ventil a na netu to najdeš ( je potřeba znát číslo kódu, který je napsán na krabičce). Zde příklad: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0906625-blok-magnetickeho-ventilu-oe-13534.html, ale já mám octavii 2 facelift. Jinak nový stojí cca 4500Kč, na vrakáči 1000Kč. Práce je na cca 15minut (uděláš cvak, cvak a je to) Jinak měl jsem s tím problém také, po vypnutí auto bzučelo, dle mě to dělat nemá, ja kněkteří píší ! Touto krabičkou jsem vyřešil a vypadávání turba nad 140km/h :) Snad jsem pomohl :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.