feki Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 zdravim vsetkych, Rozmyslam som ci sa vobec predstavovat, kedze mam prakticky seriovu octu, no coraz castejsie sem chodim po rady, tak aby som nebol za cudzinca takze : Octavia Combi 1.6tdi, Greenline, 77kw, momentalne 170tisic km, teda onedlho ju caka vymena spojky... vybava ambiente, no je tam columbus s navigaciou a dvojzonovou klimou, neviem ci 8repro je v baliku s radiom ale urcite ano... inak tam nie je prakticky nic, este max zadne parkovacky, denne svietenie v hmlovkach, najnovsi prirastok je odnimatelne tazne zariadenie Kupili sme ju v lete na leasing(152tkm),dovoz z belgicka, na zimu sa kupili nove zimne pneu, vymenili sa rozvody, vymenili sa predne brzdy za ATE, stare kotuce kopali... podvozok bez akychkolvek neziaducich zvukoch alebo prejavov, plany? - prave uvazujem o kupe 16"elektronov, no je to dost velka polozka takze uvidime, samozrejme potrebujem letne pneu nakolko tie s ktorymi som ju kupili boli uz slicky... -casom folie aby to nebolo take svetle... -teraz hlavne planujem nakup autokozmetiky aby som ju trosku prelestil a dodal jej lesk, na slnku dokonca vidno napis, ktory tam ostal nevyblednuty po nalepkach na boku, takze to by som chcel odstranit... bohuzial zatial iba rucne,takze to 100%tne nebude... - neskor vymena ziaroviek, do tlmenych a dialkovych cosi vykonnejsie, do dennych cosi s lepsou farbou, mozno do vnutra taktiez cosi silnejsie... - tolko toho by sa dalo upravit len kde na to vziat ze? zatial som mal jednu poruchu, nechcela startovat, respektive zdochla na strede cesty a potom uz nechcela nastartovat vobec, v jednom servise povedali, ze tam nie je ziadna chyba, ze mam jazdit dalej, no zopakovalo sa to... tak sa auto odstavilo do dalsieho servisu, tam uz vypisalo nejake chyby, servisak ich musel kdesi zhanat kedze ich nemal, nakonec sa den vrtal v motore a hladal chybu, ktoru nakonec nasiel v zaspinenom vysokotlakom cidle... odvtedy uz davam vecsi pozor na naftu, hodil som tam aj liquid molly vyplachovac, motor dostal aj pravidelne otacky(pradie jak macicka), a teraz lejem preventivne vifko... predsa s common railom nie je sranda...oprava stale 80eur, takze nic hrozne, musim zaklopat... fotky som hodil sem, su to fotky este z leta, tesne po kupe, tie tmavsie su upravovane :lool: +fotene s polarizacnym filtrom... http://fekino.rajce.idnes.cz/octavka najblizsie ked ju umyjem tak spravim nejake novsie fotky(na tej jednej foto je otec)..., ajked pribudol len skrabanec na zadnom narazniku, a to tazne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Únor 25, 2013 Sdílet Odesláno Únor 25, 2013 vitaj tak nech sluzi cierna je krasna mam ju aj ja 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Únor 26, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 vdaka, cierna je uzasna, no treba sa o nu starat asi najviac, ved je stale spinava :D no greenlinovku by som uz nekupoval... na moje nazdenie, kde dialnicu vidi mozno raz za rok je ta prevodovka strasne zle odstupnovana, velmi dlha 4rka a 5tka... akurat ze suril cas, ked sme rozbiehali ejdnu prevadzku a toto sa naskytlo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Únor 26, 2013 Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 s tou ciernou mas pravdu hned je spinava ja mam DSG tak to neako neriesim co sa tyka prevodovych stupnov :) a v com podnikas ak to nie je tajne??? tak to mas tak ja som siel kupit octu benzin a manual a kupil som diesel a automat a zatial som spokojny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Únor 26, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 tak ja studujem, auto je rodinne, ale je mi blbe pisat v mnoznom cisle :D inak mame 2 lekarne, rozvoz pizze( bez sedenia na dedine takze nic moc) a otec este maka aj v lese, ked tam ma robotu... a ja pomaham kde mozem, ci sa staram o pccka, ci tiez zbehnem nieco vybavit, nakup do pizzerky a papiere v nej, alebo vynimocne zbehnem aj s v3skou na drevo... ale momentalne je pre mna prvorada skola, dost som si nalozil tak musim makat (1. rocnik, TUKE, FEI, automatizacia mechatronichkych systemov, teda jedna z najtazsich fakultu, ci prejdem netusim :D) no auticko je moj milacik, tak sa chcem o neho aj nalezite postarat... o feldu sa predtym nemalo cenu starat... my sme chceli scouta, ale od 4rkolky sme upustili zeby to bolo zbytocne na tych 5cm snehu rocne .... automat by sa mi pacil tiez ale fakt slo o cas, nutne sme potrebovali auto, felicia umierala v lete, a trebalo behat kazdy den do mesta vybavovat papiere na otvorenie pizzerky, a to bolo nemozne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Únor 26, 2013 Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 tak to mas toho veru dost mne tiez umieralo stare auto a este k tomu zralo jak tank toto je o niecom inom uz. inak mozes hodit detailnejsie foto vonok/vnutro 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Únor 26, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 Dneska asi zbehnem do mycky tak nafotim cosi, ale mam u seba len mobil tak nvm ci bude dost svetla na pekne fotky... Ale z dnuka je poriadne zasvinene, to by som radsej nefotil :D Ta felicia v lete sa tak dodrbala ze ak sa zohriala uz nenastartovala :D tak sme v meste aj 5krat roztlacali... A prehrievala sa k tomu v tych horucavach, dochladzoval som motor zapnutym kurenim na max aby to hnalo vzduch cez ten radiator a tiez ho cosi chladilo :D No odvtedy sa ta felda nejak umudrila, mechanik sice nenasiel chybu, no precistil vsetko co sa dalo, od leta roznasa pizzu :) inak za 15 rokov nas nikde nenechala, furt nas doviezla domov takze zlate auticko 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Únor 26, 2013 Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 konečne ďalší Slovák :D vitaj a nech slúži aj ďalej v spokojnosti ten dlhý 4° a 5° by ma celkom bavil B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Únor 26, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 Dik za privitanie :) tak ja vecsinou pri predbiehani koncim u vytocenej trojky :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Únor 26, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 tak nejake fotky, pred pranim a po nom... no vecer to uz mobil nepoberal bohuzial, a mam pocit ze fotky s bleskom teraz za tmy budu zbytocne, ajked sa bojim aby zajtra uz nebola spinava :D vyzera teraz tak 100krat krajsie, no strasne na nej vidno hologramy a skrabanceky... fakt potrebuje prelestit inak chodim do novej mycku v kosiciach, Aquareina, ma karlitove kefy ktore by vraj mali byt setrnejsie... a za 8eur celkom nabity program na linke... predumytie vysokým tlakom obsluhou so šampónom 2x aktívnapena 2x vysokotlakové umytie podvozku 2x vysoký tlak(95 bar) 2x carlitová kefa+autošampón leštiaci vosk,leštenie s kefami. konzervačný vosk oplach osmotickou vodou sušiaci vosk 2x sušenie http://fekino.rajce....ka#IMAG0597.jpg inak, tie zatmavene zadne sklicka sa kupuju cele komplet svetla? alebo ako to s nimi je? vidim ze to tu vecsina ludi ma a paci sa mi to... ale cele svetlo by som kvoli tomu urcite nekupil... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
magnum67 Odesláno Únor 26, 2013 Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 Krasna octicka,zajimava barva 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Únor 26, 2013 Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 jo cele ty svetla akorad ty co mame sou jen na sedan na kombi jsou bud led svetla cerne nebo to bile je folie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 26, 2013 Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 docela mě zaujalo, že máš nápis Greenline jen vzadu a i ta barva. Mám však takový pocit, že je tam sériový podvozek a ne ten snížený pro greenline ;) měl bych ale výtku k fotkám... album na rajčeti je super, ale strašně nepraktický tam pokaždý lovit fotky nejnovějších pokroků. Lepší je házet fotky rovnou sem, aby byly vidět. Pak alespoň nám línějším odpadne minimálně jedno klikání mně se líbí ten Columbus; pro cestování Německem asi ideální, ale v ČR/SK bych se o něj bál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Únor 26, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 jo cele ty svetla akorad ty co mame sou jen na sedan na kombi jsou bud led svetla cerne nebo to bile je folie takze sa tam da zohnat aj folia ci? nerozumel som ti uplne... s fotkami sa teda polepsim, nech sa paci fotky so zrkadlovkou s bleskom, prezradili dokonca viac jak som sam videl, miliony peciatok od hmyzu asfaltu a podobnych blbosti... +maska je uplne zamastena, na fotke vidno jak som po nej presiel prstom a farbicka je to pekna, do leta ju snad dam do poriadku... tie skrabance vsade ma strasne ale strasne stvu :) s tym podvozkom teda netusim, ale mam pocit ze je voci ostatnym octavkam strasne nizko, ak by niekto niekto s combikom vedel pomerat napriklad vysku medzi zemou a podbehmi tak by sme to porovnali, a uprimne, hovoril som si ze ked je toto znizene, tak pri vymene tlmicov by som sa pozeral uz po obyc vyske, lebo staci trosku nalozit a zadok ide po zemi... a predsa je to troska pracant a nie sportiak kupil som aj gumenu vanicku do zadu lebo tam otec vozil milion haraburd, ci pilu do lesa alebo vetvicky na vianoce, nejake stavebne veci a tak... a to ze sa kradne viem, parkujeme ale iba na dvore, za domom, viz fotky, tak snad nas neolupia... hehe ani som necakal tolko odpovedi k obycajnemu auticku ked tu je tolko vyparadenych :) k dlhej 5, dnes som si pozrel otacky pri 90tke, motor tocil 1650otacok, pri 80tke tam uz treba zaradit radsej 4rku lebo uz dava zvukom najavo ze sa mu to nepaci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 26, 2013 Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 nechci kecat, ale mám dojem, že na mém kombíku (1,9 TDi) je na sériovém podvozku hrana výřezu blatníku 69cm (nebo tak nějak) od země. Když mám sport.podvozek, tak mám poštelováno na 64,2cm kolem dokola 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Únor 26, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 ono by ten rozdiel mal byt iba 1.5cm cize nvm ci by si to z fotiek zistil... skusim to pomerat, mozno zbehnej aj teraz... len ci najdem meter :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 26, 2013 Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 beru to "od oka" podle mezery kolo/blatník... +/- 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Únor 26, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2013 tak vzadu je to cca nejakych 66.5 a vpredu cca 67cm... po najvyssie miesto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Únor 27, 2013 Sdílet Odesláno Únor 27, 2013 jo, to by odpovídalo. tak se mi to jen zdálo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 1, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 chlapi blika mi navsteva servisu, da sa to zmazat nejak bez kabla? kamarat mechanik ked menil rozvody a filtre tak to zrejme nevymazal... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 musis to napojit na diag inak to nezmazes 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 1, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 aha, skoda... ajked toho typka s kablom by som chcel navstivit ajtak, laka ma corner funkcia, comming home, a mozno nejake dalsie blbosti co sa daju relativne jednoducho nastavit bez velkych financii + odblokovat columba, nech by som mohol pekne vidiet co tam mam za mapy, sw, a poupgradovat co sa da 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 daj si aktivovat pretocenie ruciciek pri zapnuti spinacky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 daj si aktivovat pretocenie ruciciek pri zapnuti spinacky jj aj toto sa mi paci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 tak na 90% budu nove disky aj s pneu, vybral som na nase cesty 16stky, cize 205/55r16, no neviem este ake disky ... pacia sa mi tie dvojfarebne, bude to vyzerat na ciernej octe dobre? alebo radsej nieco jednoduchsie? pneu budem brat predsa nakoniec eco contacty 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 draconis jsou krásné :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 draconis jsou krásné :) nejak mi nesedia :) celocierne disky by asi k auto nepasovali ze? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martink52 Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 k černému autu moc ne, ale je to o vkusu. Černé vypadají hezky na světlých autech. Proč 16"? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Březen 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 myslim ze mi uplne stacia, 17stky su uz zase o nieco nemalo drahsie(pneumatiky taktiez), a 16stky mi pridu ako vhodny kompromis medzi konfortom, cenou, a vlastnotami, nejak nepotrebujem kostitras ktory dobre sedi, a na nasich cestach by tie disky sli asi rychlo doprdele... ale jj dakujem za potvrdenie, cierne disky su blbost... dost limitujuca je sirka disky, vela druhov zacina az na 7" bohuzial 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Atrix24 Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 Nechcem ta presviedcat ale kde zijes? Uz davno to nieje ako niekedy v minulosti ze ked niekto daval 16-ky tak tak kazdy len pozeral, dnes davaju na Octavky ako mas ty 19-ky :D Tam ked nedas 17-ky tak to stale bude vyzerat az moc moc malo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.