Přejít na obsah

Fabia III

Doporučené příspěvky

Jo, ta 66kW by taky šla, to už nebude zas tak výrazný rozdíl oproti 81kW :) Jinak já od toho nečekám, že to bude dálniční střela, nepotřebuji atakovat maximálku 200km/h, ale i při běžným/slušným/rodinným provozu jsou situace, kdy se člověk potřebuje zařadit z vedlejší na hlavní silnici, kde třeba jezdí auto za autem a není jiná možnost, než počkat na krapet větší díru a "poslat to tam", viz třeba teď situace na D1 a výjezdy od pumpy bez připojovacího pruhu.

A pokud má být to auto aspoň trošku bezpečný, tak musí mít nějakou minimální dynamiku. Když tomu šlápnu, musí se to hýbat. No ale je mi jasný, co se bude nakonec prodávat nejvíc, takže svým způsobem škodovku chápu. Opět je to o přizpůsobení se poptávce - kdyby se to nekupovalo, tak by to nevyráběli.

Odkaz ke komentáři

Ber to tak, ze pokud si ji kupujes a vis, ze v tom budes nekoho vozit (napr. rodinu), tak MPI obejdes velkym obloukem a sahnes po ctyrvalci. Chapu ji spis jako priblizovadlo.

Jenže on tam ten čtyřválec dlouho nevydrží, protože ho má nahradit ten tříválcový oturbený litr :wacko:

Zase na nákupy, do města na krátký vzdálenosti lepší něco bez turba.... hold když atmoška má objem 1 litr, tak to hold asi nebude lítat jako starý 1.6 55kw apod :)

1.6 55 kW měla parádně silný spodek, na klidné ježdění ideál.

Odkaz ke komentáři

tak co jsem jel v city go 55kw tak to vubec nejelo špatně......o co bude fabia těší?o moc ne.....prostě na ježdění normální kolem komína občas dálnice to bude stačit.....proč ne....na to auto co je fabia myšlena .....podívejte co se jezdilo s haťapkama....lidi stím jezdí po evropě a taky nebrečí jak hrozné to je...jste tady prostě zvyklí na naftu pomalu každej co ma 100kw a víc pak je normální že vám 55kw nebude stačit....jste zmlsaní!

Odkaz ke komentáři

Škoda že tu nejde dát like, ale plně s MIROU souhlasím.

Každý model auta, barva, výbava i motorizace má svého kupce a tak proto jich je na trhu tolik druhů, prostě každej preferuje něco jinýho.

Řekne se Citigo a každému se vybaví něco jiného. Já osobně se s ním odstěhoval v rámci Prahy a nikdo mi nevěřil. Pokud nestěhuji denně, jednou za 5 let mi i Citigo plně vystačilo a pomohlo mi se přestěhovat. Ano, bylo by jednodušší vzít Oktávku nebo Superba, ale nebyl k dispozici a účel to splnilo. V té době jsem se pohyboval 95% po Praze a cca jednou měsíčně se otočil do Brna za rodiči, takže Citigo 55kw byla jasná volba a za tu dobu, co jsem ho vlastnil, nemohl jsem si ho vynachválit. Kdybych ho měl dodnes, neváhal bych se ním vydat třeba v páru zcela bez problémů do Chorvatska a zpět. Pro někoho k zasmání, pro jiné je Citigo co by skvělý plechový parťák v rodině.

post-229-0-96152100-1412255413_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

prosím tě s naftou běž někam :) já sem psal příklad 1.6 55kw apod motory, jak se začlo přecházet na 1.4 mpi apod, tak ty motory už prostě tolik nejely....

technikusi to hold vysvětli plno lidem, každý potřebuje kombi v Evropě :)

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

...podívejte co se jezdilo s haťapkama....lidi stím jezdí po evropě a taky nebrečí jak hrozné to je...

Faktem ovšem je, že ta tolik vysmívaná haťapka měla 112 Nm, zatímco ty nový MPI mají 95 Nm. Ono je to logický, když místo 1.2 je to 1.0, což u atmosféry člověk moc nenažene. U turba se dá vyždímat z malýho objemu hodně síly, takže ten downsizing "funguje", ale tohle je IMHO něco jinýho. Prostě mezigenerační krok zpět, to je asi to, co mi přijde poněkud paradoxní.

Jinak souhlasím, že do města je ten motor fajn, stejně jako vyhovuje charakteru Citiga. Tam mi to dává logiku - je to mini auto do města, takže 1.0 MPI je zcela adekvátní. Ale logicky bych čekal, že vyšší model s vyššími ambicemi bude mít něco víc (byť by to byl kosmetický rozdíl 1.0 vs 1.2).

Tím spíš ten nesoulad vidím u verze kombi, kde se škodovka chlubí obrovskou přepravní kapacitou, dělají z toho pomalu stěhovák...a spárují to s takovým motorem. To bych v tom musel vozit asi seno pro křečka, abych tu přepravní kapacitu (prostor) využil a netrápil tím motor.

Schválně jsem zvědavej, jakou to bude mít schválenou hmotnost na tažným. To jsem zatím nikde nevyčetl - pokud na to někdo narazíte, sem s tím ;)

Odkaz ke komentáři

No já chtěl původně napsat - pět metrákových chlapů, v kufru dva metráky cementu a na tažným vozík s paletou cihel - a pojď na to :D ...Ale nechtěl jsem zbytečně vyvolávat flame, protože se fakt nechci to nikoho navážet nebo jen blbě kritizovat...všechno myslím naprosto vážně a věcně.

Odkaz ke komentáři

Panove, uvedomte si zacileni modelu Fabia a nevztahujte to jen na cesky trh. Tento trh je do znacne miry zdeformovany a plny predsudku....

Fabia je auto primarne mestske napr. na prevazeni deti do/z skoly, na krouzky a na nakupy. I na prilezitostne vylety za zabavou. Tzn. druhe auto do rodiny.

A ne jako rodinny stehovak. Od toho je pak zase Rapid a Rapid Spaceback.

Odkaz ke komentáři

mít víc kW je špatné?

samo že není mít víc KW špatné....pokud je víc KW tak pak se zdá míň KW málo.......protože jsou tady zvykli na auta která jedou....a pak jim tady právě přijde 44-55-66kw málo....sám to znám...mám dvě auta..jedno má 47 druhé 63kw.....několikrát týdně si pujčuju švagrový superba..103kw když jedu do Prahy či do práce kterou mám 55km tam...a 55 zpět....ale že bych říkal že nová fabie je slabé auto s těma motorama to ne(a nemyslím tím ani tebe)..prostě je určená na něco jiného než dálkové přesuny...atd..ale to už psal Honza...

Jinak někdo psal že to bude hrozný předjíždění....prdlajs...předjíždím tak abych v pohodě předjel....takže se se 44kw nepohrnu předjíždět 3 kamiony do mírného kopce..prostě počkám až bude rovinka třeba..kam spěchat.stejně ty se silnějšíma autama dojedu na prvních semaforech či v první vesnici...bohužel je problém v lidech.....

Odkaz ke komentáři

Jmenuje se to Mobilita PLUS, ale dle popisu to obsahuje i prodlouženou záruku na 5 let 100 tis km:

Mobilita PLUS

K tomu, aby každá vaše jízda vozem ŠKODA Fabia byla vždy bezpečná a příjemná, připravili jsme pro vás paket Mobilita Plus, jehož zakoupením si můžete prodloužit záruku mobility a standardní dvouletou záruku na vůz na období 5 let nebo 100 000 km.

Záruka mobility Plus

Vedle základní záruky mobility vztahující se na vady výrobního charakteru vám navíc poskytneme pomoc i v případech, které mohou nastat kdykoliv při každodenním provozu vašeho vozidla.
Pomoc vám poskytneme v těchto případech:
- Defekt pneumatiky
- Vybití baterie
- Nedostatek paliva
- Záměna paliva
- Nedostatek oleje nebo chladicí kapaliny
- Zabouchnutí klíče ve voze
- Zlomení klíče
- Ztracení klíče
- Nehoda
- Poškození kabeláže vozu zvěří (např. kunou)

Podmínkou platnosti záruky mobility rozšířené na 5 let nebo 100 000 km je provádění předepsaných servisních prohlídek u servisního partnera ŠKODA.

Prodloužená záruka na vůz

Zákazník má v průběhu prodloužené záruky nárok na bezplatné, včasné a řádné odstranění oprávněně reklamovaných vad, a to u jakéhokoliv servisního partnera ŠKODA bez ohledu na to, kde se závada vyskytla, totéž platí i pro případy poruchy v zahraničí.
Reklamaci vad v rámci prodloužené záruky může uplatňovat jakýkoliv aktuální vlastník daného vozu odlišný od prvotního kupujícího.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si v rychlosti zkusil něco nacvakat a docela mě to potěšilo :)

Nová Fabia 1.2 TSI 81 kW 6-stup. mech., style, barevná střecha, panorama střecha, kessy, nějak ty asistenty, multimedia...no víceméně všechno podstatný, řekl bych "plná palba"....a cena cca 430 000 Kč. Vzhledem k dnešní praxi asi nebude problém se dostat u prodejce někam na 390 000 Kč. To mi přijde celkem rozumný :palec:

Jinak pro zajímavost jsem schválně vyjel hmotnosti pro to 1.0 MPI:

Pohotovostní hmotnost s řidičem 1.055 kg
Celková hmotnost 1.510 kg
Užitečná hmotnost s řidičem 530 kg
Brzděný přívěs při stoupání 12% 800 kg
Nebrzděný přívěs 520 kg
Jízdní souprava 2.310 kg
Zatížení střechy 75 kg
Při té plné hmotnosti soupravy 2310 kg bych si to chtěl někdy ze srandy vyzkoušet. Škoda, že prodejci nemívají na skladovkách tažný :(
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...