TomášT Odesláno Červen 23, 2009 Sdílet Odesláno Červen 23, 2009 (upraveno) Zde můžete psát čím vás motor kdy potrápil a jak jste to vyřešili :( Než založíte nové téma týkající se poruchy-přečtěte si prosím nejdříve toto vlákno!!!! :D Upraveno Červen 24, 2009 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest gosta Odesláno Červen 24, 2009 Sdílet Odesláno Červen 24, 2009 Mě se natrápil až až dělali mi rozvody hnuly s vačkou a pěkně se to potkalo tak si to chlapaci opravily taky na svoje náklady. Pak se mi stalo jedu a najednou píská čevená olejnička na přístrojích jako by tam nebyl tlak nakonec to dopadlo tak že odešlo tlakový čidlo na olej dalo se nový a vše ok. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červenec 9, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2009 Mám jeden dotaz můj kamarád má octavii 1,9sdi a chce jí komletně předělat na tdi myslím tím výměna motoru a komlpetní kabeláže nevíte jak je to z legislativou půjde to legálně zapsat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Červenec 10, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2009 Oficialne to nejde (bez "vsimneho")... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červenec 11, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2009 Hm dík myslel jsem si to no nějak to uděláme díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Září 23, 2009 Sdílet Odesláno Září 23, 2009 Fuj, ty vase predpisi - to jsem rad ze jeste nejsme v EU. Proc by jako misto SDI nemoh narvat TDI? Gdy by aspon jeden z teh blbcu co to vymislel moch vysvetlit proc tak by mi to uz tolik nevadilo. Ale oni se totiz asi moc do aut nerozumi takze mate tam velkou smulu. Stejne je to s ostatnim blbostem, jako npr. o palec vetsi kola (to prece nikoho ne zabije), nebo montovani lepsih brzd, nebo co nejvic mam rad: pokud namontujes origo xenoni do Octavek tak tam musis mit ostrikovace - proc? Protoze je tovarna tak dala do jednoho baliku aby na tom vic videlala? P.S. Nevym jestli je tady clenem, ten MartinRS (sledoval jsem jeho predelavku 2,0 SLX do 1,8T RS), tak se zkus jeho zeptat jak to probehlo s tim prihlasenim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kjubas Odesláno Říjen 15, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2009 Ahoj! Martin má předěláno z 2.0 na 1.8T RS,ale myslim že v to nemá zapsané. http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=289 Každopádně osobně bych se do toho asi nepouštěl z SDI do TDI,mam take bohužel SDI a protože je to classic tak to je holota a všechno dodělávat se nevyplatí. Jinak na spolehlivost na ten motor snad nemůžu nic říct,jsem student takže spotřeba tohodle motoru je super,odveze kam potřebuju. Ikdyž už pokukuju trochu dál. Jediný jak tu někdo psal s tim tlakem oleje,jeden čas mi to taky dělalo,začalo pípat a blikat,ale vždy po chvilce zhaslo,měl jsem pak hned výměnu oleje a od tý doby zatim nic..to je snad jediná věc co se motorově vyskytla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bogas Odesláno Prosinec 15, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2009 Čau,čau...chlapi potřeboval bych poradit....mám octu 1.9 SDI.Když to ráno nastartuju tak to u motoru strašně rachotí,trvá to asi 1 min.než se to zahřeje pak to přestane,ale štve mě to ten rachot je fakt hroznej...nedalo by se s tím něco udělat??Díky moc za jakoukoliv radu!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
juro sdi Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 Problém bude asi z olejom-mazaním. Bud tam máš olej s nesprávnou viskozitou,alebo je ho tam málo. Teoreticky môže byt aj znečistený nasávací kôš v olejovej vani a ten pri kombinácií z hustým olejom spôsobuje ,že olej.čerpadlo nestíha natlačit olej do celého okruhu. Ja ked som kúpil svoju Octu SDI,tak sa správala podobne. Predchádzajúci majitel tam nalial nejaký no-name olej. Po výmene za CASTROL MAGNATEC 5W-40 je ihned po štarte počut ako motor stíchne. Trvá to asi 5-10 sek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 Problém bude asi z olejom-mazaním. Bud tam máš olej s nesprávnou viskozitou,alebo je ho tam málo. Teoreticky môže byt aj znečistený nasávací kôš v olejovej vani a ten pri kombinácií z hustým olejom spôsobuje ,že olej.čerpadlo nestíha natlačit olej do celého okruhu. Ja ked som kúpil svoju Octu SDI,tak sa správala podobne. Predchádzajúci majitel tam nalial nejaký no-name olej. Po výmene za CASTROL MAGNATEC 5W-40 je ihned po štarte počut ako motor stíchne. Trvá to asi 5-10 sek. S touchválou magnatecu bych brzdil mrkni se na diesel forom co dokáže castrol :) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
juro sdi Odesláno Leden 10, 2010 Sdílet Odesláno Leden 10, 2010 Neviem či má význam to tu vysvetlovat,ale je rozdiel medzi CASTROL a CASTROL..... mal som možnost vydiet plný náves sudov z olejom no-name,ktorý sa potom čapoval do bandasiek,ktoré vyhovovali predajcom...... Mám najazdené už skoro 400 000km a motor OK. Myslím štarty.spotrebu a hlučnost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bogas Odesláno Leden 19, 2010 Sdílet Odesláno Leden 19, 2010 Neviem či má význam to tu vysvetlovat,ale je rozdiel medzi CASTROL a CASTROL..... mal som možnost vydiet plný náves sudov z olejom no-name,ktorý sa potom čapoval do bandasiek,ktoré vyhovovali predajcom...... Mám najazdené už skoro 400 000km a motor OK. Myslím štarty.spotrebu a hlučnost. Vypadá to že jsi měl pravdu,borci co mě na SDI dělají servis mi doporučili téměř to stejný,olej vyměnil za Castrol Magnatec,vyměnil veškerý filtry a je to mnohem lepší,ještě to trochu rozjezdím ale mělo by to být o.k.Každopádně chci vyměnit ještě rozvody-nevím jestli je majitel předemnou měnil ale asi ne...Dík za radu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Červen 28, 2010 Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 Zdravím všechny. Mám jen dotaz. Kamarád chce pořídit nějakýho pick upa a narazil někde na Seat Inca 1.9 SDi. Řekne mi někdo jestli mu to mám rozmluvit nebo ne. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Ferino 1 Odesláno Říjen 2, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 2, 2010 Ahojte, pre Miroucha, tak čo už kúpil kamoš tú Incu? Ja na nej jazdím asi 4 roky a zatial bez problémov, môžem len doporučiť..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Boginek Odesláno Srpen 29, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2011 zdravím pánové,potřeboval bych poradit ohledně spojkového pedálu,mám 1.octavii SDI,r.v. 2001,při stání i při jízdě cítím že mi trochu vybruje spojkový pedál,přitom jsem spojkovou sadu nechal měnit za novou,je to normální??Bylo mi řečeno že je tam hydraulika a proto to může jemně vybrovat,já si myslím jestli není blbě nastavená lamela,poradíte kdo máte nějaké zkušenosti?? Díky všem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Milan Zahálka Odesláno Leden 3, 2012 Sdílet Odesláno Leden 3, 2012 Zdravím Rozbila se mi převodovka na octavii 1.9 SDI, scháním nějakou ojetou kdyby někdo něco věděl at mě kontaktuje děkuju předem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.