Přejít na obsah

Zvuk motora pri 2500 - 3000 ot/min

Doporučené příspěvky

Mam Octaviu 1.9TDI 77kW, najazdenych cca 225tis. km a pred 5000km mi menili rozvody a turbo. V poslednej dobe si vsimam, ze pri 2500 az 3000 ot. zacne motor mat taky cudny zvuk, ako keby sa tvaril, ze ide na 3 valce. S motorom, ani autom nejako extra netrasie, len ten zvuk je divny ci uz pri jazde, alebo aj ked zoslapnem plyn na volnobehu. Extra som to neriesil, len na STK mi chlapik povedal, vraj mam asi nejaku hadicu zle utiahnutu, ale az teraz som sa zacal o to zaujimat. Cez diagnostiku mi ani nic nevypisuje. Uz som pocul aj scenare typu - asi ti rozvodova retaz "skocila o zub", asi mas poskodeny vstrek. Auto vsak startuje v pohode a tiez taha celkom v pohode, ale spotreba sa mi zda, ze je vyssia ako pred vymenou rozvodova ten cudny zvuk samozrejme....stretol sa s niecim podobnym niekto?

Este jedna otazka. Ked nie je auto v pohybe a skusim zoslapnut pedal na podlahu, cez viac ako 3000 ot/min. ma nepusti, ale ked jazdim, tych 3 000 viem prekrocit v pohode.

Odkaz ke komentáři

Mam Octaviu 1.9TDI 77kW, najazdenych cca 225tis. km a pred 5000km mi menili rozvody a turbo. V poslednej dobe si vsimam, ze pri 2500 az 3000 ot. zacne motor mat taky cudny zvuk, ako keby sa tvaril, ze ide na 3 valce. S motorom, ani autom nejako extra netrasie, len ten zvuk je divny ci uz pri jazde, alebo aj ked zoslapnem plyn na volnobehu. Extra som to neriesil, len na STK mi chlapik povedal, vraj mam asi nejaku hadicu zle utiahnutu, ale az teraz som sa zacal o to zaujimat. Cez diagnostiku mi ani nic nevypisuje. Uz som pocul aj scenare typu - asi ti rozvodova retaz "skocila o zub", asi mas poskodeny vstrek. Auto vsak startuje v pohode a tiez taha celkom v pohode, ale spotreba sa mi zda, ze je vyssia ako pred vymenou rozvodova ten cudny zvuk samozrejme....stretol sa s niecim podobnym niekto?

Este jedna otazka. Ked nie je auto v pohybe a skusim zoslapnut pedal na podlahu, cez viac ako 3000 ot/min. ma nepusti, ale ked jazdim, tych 3 000 viem prekrocit v pohode.

Nevím co přesně to může být.Ale pokud je přeskočen zub na řemenu spíš by měl motor menší výkon.Vstřik by to mohl být ale to mi nesedí když píšeš že bez zátěže tě to nepustí přez 3000 otáček a při zatížení píšeš že to jde.Někde jsem tady četl že bývá problém u těchto motorů od určité doby výroby s jedním válcem a dokonce utržení ojnice od kliky.Ale to by asi by ti asi klepalo.Určitě dej vědět co to bylo.Držím palce.

Jo ještě jsem si vzpoměl při přechodu 2500 až 3000 ovlivnění chodu ovlivňuje EGR ventil, který slouží k vracení spalin.U motoru BXE vyrobené v roce 2006 byla chyba odchylka na tomto ventilu která způsobovala škubání při zmíněném přechodu.Řešilo se to přehráním softwaru v řídící jednotce pak problémy ustaly.To ti odhalí jenom u autorizovaného servisu.Platí to jenom pro motor 1.9 77kW BXE rok výroby 2006.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Ahoj uz to mas v poriadku?ja som teraz spozoroval nieco podobne.Od 2200 ako by zacal motor rezonovat ked je v zabere.Do 2200 ide super.Mam BXE 2006 1.9 tdi 77kw 4x4 Pri starte to zadimi

Moze to byt to co u teba?dik za odpoved Jozef

Mam uplne stejne auto a stejny problem a jeste v tahu je motor hlucnej. Ja to tipuju na dvouhmotn. setrvacnik :blink:

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...
  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...
  • o rok později...

Ahoj, mam ten isty problem. Pri prudkej akceleracii a brzdeni motorom na 5ke a 6tke ma motor znacne dunivy zvuk, ktory je dost neprijemny. Prejavuje sa to najma ak prudko zosliapnem plyn. Pri pomalom rozbiehani to je o cosi lepsie. Chcem sa opytat ci je mozne skontrolovat ten KLBOVY KOTUC S ANTIVIBRACNYM ZAVAZIM nejakym sposobom alebo je to nutne rozobrat a proste vymenit?

Nasiel som na nete cenu cca 175 eur s oznacenim "nemecka prvovyroba". Aky je v tom rozdiel okrem ceny kedze inak to stoji cca 300 kila?

http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/1k0521307a-klbovy-kotuc-4x4-de-22812.html

Mam O2 Combi 4x4 1.9TDI 77kW 190000km

Vopred Vam vsetkym dakujem za rady.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...