Přejít na obsah

Cukání studeného motoru na volnoběh + špatná studený strat

Doporučené příspěvky

Ehm, mno tak to jsi mě moc nepotěšil, protože to znamená, že mám asi ten samej problém s těma kompresníma tlakama. :-/

Kolik může stát taková oprava, když budu mít kompresní tlaky špatný???

Ale do teď mi diagnostika nic nehlásila, tak mě to vůbec nenapadlo. S tou dvouhmotou jsem si to myslel, že plácám nesmysly, ale někde jsem to četl. Problém je, že za poslední půl rok jsem toho přečetl tolik, že už v tom mám guláš.

Odkaz ke komentáři

to SENDYCL:

Určitě jako první napiš, co vyhodila diagnostika. A mě napadl ještě Hallův snímač nebo špatný výfuk (sesypaný vnitřek). Těžko takhle soudit, já taky hledám příčinu už rok :wallbash: Uvidíme, jestli teďkom po té opravě to bude OK, jinak u mě se ten Hallův snímač musel vyměnit a auto stále ještě není hotové :wallbash:

To DUPISEK:

já jsem měl měřené tlaky před půl rokem, ukazovalo mu to na jednom válci 13, na ostatních 14 a stejně jsem teď měl prý úplně zapečené pístní kroužky :huh:

Odkaz ke komentáři

To DUPISEK:

já jsem měl měřené tlaky před půl rokem, ukazovalo mu to na jednom válci 13, na ostatních 14 a stejně jsem teď měl prý úplně zapečené pístní kroužky :huh:

Abych řekl pravdu, nemůžu říct, že by to auto jelo špatně, jen je prostě znát, že to do 2900 otáček nemá úplně ten správný výkon. Když mi ty otáčky vyskočí na 2900, tak je znát, že ten motor už šlape dobře. Jen v létě když bylo slušný horko, tak to bylo líný, ale jinak když chci předjet auto, který jede pomaleji než já, tak ho celkem v pohodě předjedu. Ale že mi to popojíždí z kopce, když tam dám jedničku při parkování mi taky přišlo divný, jenže jsem si to spojoval s tím, že je to jinej motor než u toho Scenica, kde jsem s tím problém neměl. Když bych to měl porovnat s příznakama u Scenica, tak tam mi to dělal katalyzátor, když jsem ho vyměnil, tak motor zase šlapal jako hodinky. U Octávky si myslím, že to katalyzátor není, protože když se motor dostane do těch vyšších otáček, tak to pak výkon má. Je to takový podivný. :huh:

Nicméně to s tím parkováním s kvaltem budu muset ještě vyzkoušet, protože kdybych měl v háji kompresní tlaky, tak bych měl další výdaj a to budu mít fakt problém. :angry:

Odkaz ke komentáři

Ehm, mno tak to jsi mě moc nepotěšil, protože to znamená, že mám asi ten samej problém s těma kompresníma tlakama. :-/ Kolik může stát taková oprava, když budu mít kompresní tlaky špatný???Ale do teď mi diagnostika nic nehlásila, tak mě to vůbec nenapadlo. S tou dvouhmotou jsem si to myslel, že plácám nesmysly, ale někde jsem to četl. Problém je, že za poslední půl rok jsem toho přečetl tolik, že už v tom mám guláš.

Pokud budou tlaky nízké, tak budou pravděpodobně pístní kroužky KO a bude je potřeba vyměnit. Oprava výjde okolo 10-12tis. Jinak když jsou kroužky KO, tak se většinou ztrácí i olej a co se týká diagnostiky, tak ta nic hlásit nemusí, aspoň mě nic nehlásila a přesto byly kroužky zapečený a ohledně té spojky, tak nic se neděje, je těch informací prostě hodně a každýmu se někdy něco poplete :D . Jinak dvouhmotu má tuším 1.8T a 1.9TDi :)

Já jsem měl měřené tlaky před půl rokem, ukazovalo mu to na jednom válci 13, na ostatních 14 a stejně jsem teď měl prý úplně zapečené pístní kroužky :huh:

Ty tlaky se mi nezdají, pokud by byly zapečený kroužky, tak by tam nemohly být tlaky, jako u nového motoru...? :blink: Nový motor má totiž okolo 13 bar nebo v čem se to měří a ty jsi měl mít dokonce 14 se zapečenýma kroužkama a to je fakt divný :) , ale to už je jedno.

Jinak už víš cenu opravy? Slíbil jsi, že dáš vědět co a jak a zatím jsi nenapsal ;)

Abych řekl pravdu, nemůžu říct, že by to auto jelo špatně, jen je prostě znát, že to do 2900 otáček nemá úplně ten správný výkon. Když mi ty otáčky vyskočí na 2900, tak je znát, že ten motor už šlape dobře. Jen v létě když bylo slušný horko, tak to bylo líný, ale jinak když chci předjet auto, který jede pomaleji než já, tak ho celkem v pohodě předjedu. Ale že mi to popojíždí z kopce, když tam dám jedničku při parkování mi taky přišlo divný, jenže jsem si to spojoval s tím, že je to jinej motor než u toho Scenica, kde jsem s tím problém neměl. Když bych to měl porovnat s příznakama u Scenica, tak tam mi to dělal katalyzátor, když jsem ho vyměnil, tak motor zase šlapal jako hodinky. U Octávky si myslím, že to katalyzátor není, protože když se motor dostane do těch vyšších otáček, tak to pak výkon má. Je to takový podivný. :huh:

Nicméně to s tím parkováním s kvaltem budu muset ještě vyzkoušet, protože kdybych měl v háji kompresní tlaky, tak bych měl další výdaj a to budu mít fakt problém. :angry:

Všechno to nasvědčuje na ty kroužky, protože když je malá komprese, tak motor v nízkých otáčkách nemá výkon a ve vysokých už to pak jede. Měl jsem taky tak, že do asi 2500-3000ot nic moc a pak to začalo tahat, teď motor tahá od 2000ot až po omezovač :P

Odkaz ke komentáři

to Konny:

Jak jsem psal výše, ještě to nemám hotové, začínám být z toho lehce nervózní, protože buď se mechanik fláká anebo se něco zase po.ralo :wallbash: Auto potřebuji nejpozději do dneška odpoledne, protože jinak odjíždím na týden do práce a auto mi bude chybět. Sice to bez něho přežiju, ale už bych rád věděl, jestli už bude konečně autí OK. Neboj, hned, jak budu něco vědět, napíšu. A s těma tlakama se mi to taky nezdá, protože už jak se to předtím půlrokem měřilo, žralo to kvanta oleje, takže kroužky museli být už tenkrát KO :huh:

A jinak já jsem nějaký úbytek výkonu nepozoroval, mě to blbo při nižší teplotě a studeném startování (na tři válce) a postupně začal válec vynechávát i při jízdě. A hlavně šílený žrout oleje a valilo to do sání - klapka z druhé strany byla do 1/3 průměru zasraná zatuhlým olejem nebo mazutem nebo co to bylo za svinstvo :blink:

to DUPISEK:

já toho taky přečetl mraky a podle toho, co by to všechno mohlo být a co bych měl vyměnit, tak bych z těch náhradních dílů postavil vzducholoď :lol: :lool:

PS: pamatujete na skvělou 120tku? :lool: Motor jsem si vyměnil sám a to tomu teda moc neorzumím :lol: a cokoliv se pokakalo, tak na opravu stačil plochý šroubovák, kombinačky a kladivo? :lool:

Odkaz ke komentáři

jackasss: sorry, jsem si to nějak neuvědomil, že jsi psal, že máš auto ještě v servisu ;) , snad to všechno dopadne dobře a octu budeš mít ještě dneska doma :) . Jinak uvidíš jak ti to po opravě pojede, mě ten motor neskutečně ožil, tak třeba to bude i u tebe. Sice se ti zdálo, že auto jelo dobře, ale třeba teď pojede ještě líp :palec:

EDIT: 120tku pamatuju a mám na ni jen ty nejlepší vzpomínky. Měli jsme ji doma co si pamatuju (M-typ) a pak jsem s ní co jsem si udělal řidičák ještě rok jezdil, než se koupila octa a bylo to fakt super auto. Rád na tu naši škodárnu vzpomínám a teď mi to opět vynahrazuje 105 ''užovka'' co mám po dědovi. Sice jsem mladej, ale mě se tyto auta prostě líbí a těší mě, když se jednou za čas s ''užovkou'' svezu. Píšu jednou za čas, protože je to už veterán a ven s ní jedu jen když je pěkně. Kastle je vyvařená, po celolaku, motor po GO, tak by bylo škoda ji huntovat v marastu a škaredém počasí ;) .

Jinak co se týká oprav, tak u škodárny moc zkušeností nemám, ale je to jak píšeš, vše je jednoduchý a celkem lehce opravitelný :palec:

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

Všem:

Zítra budu mít půjčený VAG tak dám vědět.

Jinak ty tlaky jsem měl - od prvního válce - 8, 10 ,12 ,13. Proto jsem vyměnil kroužky, hydrostavy, gufera atd. Mám i nové svíčky a kabely (to kvůli cukání). A auto stále nedrží v kopci. Příští týden přijede známý a změříme ty tlaky. Dám vědět hned jak bude něco nového. Jinak mi ještě známý říkal že si to všechno musí sednout tak nevím. Díky za reakce.

Odkaz ke komentáři

Já jsem ještě přemýšlel o těch kompresních tlacích. Našel jsem i v příručce jaký mají být. Nicméně v neděli jsem kontroloval olej a nemůžu říct, že bych zaznamenal od června nějaký závratný úbytek, mám hladinu stále u horní rysky, takže si myslím, že to moc oleje nežere, tím pádem by vše kolem kompresních tlaků mělo být OK???

Odkaz ke komentáři

Marto,vis jakej mam sjezd do garaze? je to jeste mirnej kopecek? :) Protoze me to tam taky jenom na rychlost nedrzi musim dat rucku :) A tlaky jsem mel loni vsechny okolo 13 a olej nezere vubec.

Díky za uklidnění, už jsem začínal bejt nervozní, že k tomu všemu mám ještě v háji kompresi a to už by mě asi odvezli k docentu Chocholouškovi.

Odkaz ke komentáři

Nazdar chlapi,

sice nemám moc náladu něco psát, ale podělím se teda.

Auto hotové, výměněny věci viz. výše, cena 21 000 Kč. Všechno bych přežil, ale když mi po pár kilometrech jízdy auto zase začlo cukat a vynechávat válec, tak jsem myslel, že mě už fakt je.ne :wallbash: Prostě mechanik to dělal na poslední chvíli a ani to pořádně neprojel. Co už teď, mám ještě doma kabely a zapalovací modul (sice jeté, ale měly by být OK), tak to zítra ráno přehodím a uvidím. Mechanik sice říkal, ať dojedu, že je tam třeba vyndat vzduchové čerpadlo a že to přehodí, ale už to kašlu, udělám si to sám a snad nic nedo... :blink: Jinak motor na volnoběh krásně drží otáčky, mám pocit, že se celkově uklidnil a co se týká jízdy ještě moc nemůžu posoudit, když mi vynechává jeden válec :( Ještě uvidíme, jak to nastartuje zítra ráno při nízké teplotě.

Odkaz ke komentáři

Nazdar chlapi,

Auto hotové, výměněny věci viz. výše, cena 21 000 Kč. Všechno bych přežil, ale když mi po pár kilometrech jízdy auto zase začlo cukat a vynechávat válec, tak jsem myslel, že mě už fakt je.ne :wallbash: Prostě mechanik to dělal na poslední chvíli a ani to pořádně neprojel. Co už teď, mám ještě doma kabely a zapalovací modul (sice jeté, ale měly by být OK), tak to zítra ráno přehodím a uvidím. Mechanik sice říkal, ať dojedu, že je tam třeba vyndat vzduchové čerpadlo a že to přehodí, ale už to kašlu, udělám si to sám a snad nic nedo... :blink: Jinak motor na volnoběh krásně drží otáčky, mám pocit, že se celkově uklidnil a co se týká jízdy ještě moc nemůžu posoudit, když mi vynechává jeden válec :( Ještě uvidíme, jak to nastartuje zítra ráno při nízké teplotě.

Já jsem taky kupoval nové kabely ke svíčkám a myslel jsem si jaká to bude paráda, obzvlášť když jsem vyndal ty staré uvnitř zoxidované. A nic. Žádná změna. No uvidíš sám.

Jo a já to mám taky, po výměně všech komponentů v motoru mi po pár kilometrech taky vynechal jeden válec. Všechna práce k prdu ))))))

Odkaz ke komentáři

to SENDYCL:

a řekl ti k tomu někdo něco? Proč začal vynechávat? A předtím ti to taky dělalo? Než se udělala GO motoru? a VAG ti něco hlásí? Já už začínám být pomalu, ale jistě zoufalý :wallbash:

Koupil jsem auto před třema rokama (zitra jdu na prepis :rolleyes: ) a jezdilo uplne super i na lpg. Po roce a pul zacalo cukat na plyn pak i na benzin a nevim kdy jsem zacal vnimat to ze mi auto nedrzi v kopci. Jako prvni jsem koupil novy svicky a kabely - nic. Auto pak uz zacinalo jet jakoby na tri valce a ukazovalo zavadu. Pak jsem se rozhodl pro GO krouzky gufera stavitka atd. udelal jsem si vse sam dle prirucky. Po GO par kilometru mi auto dvakrat chciplo pak zavada a tri valce. Proste sileny. Stve me volnobeh je takovy trhavy. VAG budu mit zitra, vsechny zavady vymazu pak pojedu a uvidime co to udela. Dam vedet. Jo a vyslo me to na 6000,-

Odkaz ke komentáři

Jasně, dej vědět ;-) Já jsem ještě teď šel k autu, nastartoval a zkusil stříknout rozprašovačem vodu na kabely ke svíčkám. Zrovna na ten volnoběh to nevynechává, ale přesto se objevilo několik malinkých probíjejících nitek. Tak teď nevím, jestli je to normální anebo to nesmí probíjet v žádném případě :blink:

Odkaz ke komentáři

Marto,vis jakej mam sjezd do garaze? je to jeste mirnej kopecek? :) Protoze me to tam taky jenom na rychlost nedrzi musim dat rucku :) A tlaky jsem mel loni vsechny okolo 13 a olej nezere vubec.

Vím Mišo jakej máš sjezd do garáže a klidně bych to u tebe zkusil. Když jsem loni parkoval na vjezdě u babičky, který ma stejný skon jako máš ty, možná o něco větší a moc mi nebrzdila ručka, tak jsem po návštěvě několikrát zjistil, že mi auto drží na kvaltě, protože jsem před nastartováním vyřadil a auto začalo couvat... Jinak rád to u tebe zkusím jenom na tom kvaltu, co to udělá ;)

Odkaz ke komentáři

Vím Mišo jakej máš sjezd do garáže a klidně bych to u tebe zkusil. Když jsem loni parkoval na vjezdě u babičky, který ma stejný skon jako máš ty, možná o něco větší a moc mi nebrzdila ručka, tak jsem po návštěvě několikrát zjistil, že mi auto drží na kvaltě, protože jsem před nastartováním vyřadil a auto začalo couvat... Jinak rád to u tebe zkusím jenom na tom kvaltu, co to udělá ;)

Bylo by dobre od vas vedet jestli vam ty kary drzej v kopci aspon bych vedel jak na tom jsem )))

:D :D

Odkaz ke komentáři

Nazdar chlapi,

Cena odpovídá tomu, co jsem ti psal, kolik to stálo mě ;) . Jinak tě plně chápu, že jseš z toho rozladěnej a být tebou, tak jim to tam vrátím, ať to dají do pořádku, když to stálo tolik peněz :( . Každopádně držím palce, ať se ti to podaří brzy vyřešit a auto konečně jezdí, tak jak má ;)

Bylo by dobre od vas vedet jestli vam ty kary drzej v kopci aspon bych vedel jak na tom jsem )))

:D :D

Určitě by ty naše káry měly v kopci držet. Já vždy dávám kvalt i ručku, ale jak jsem psal, v době kdy jsem se na ručku nemohl spolehnout mi kvalt auto vždy podržel. Jinak zkusím se s MiRem domluvit a zkusím to na jeho prudkém sjezdu do garáže, jestli mi octu ten kvalt udrží :)

Odkaz ke komentáři

Takze, zavady vymazany. Prvni jizda celkem v pohode, vyjel jsem mimo mesto rikal jsem si jaka parada, podradim pridam plyn a zas cukani zavada tri valce - ukazalo to 16686 Cylinder2, - spatne zapalovani druheho valce. Vymazal jsem zavady jel jsem jeste jednou a znova. Takze co by to mohlo byt? Auto stale v kopci nedrzi.

Jeste se mi ukazala jedna zavada: 17698 - Coolant Temp Sensor at Radiator Outlet. Signal too small

Tak jak to vydite? Mam nove svicky i kabely. Diky

Odkaz ke komentáři

Takze, zavady vymazany. Prvni jizda celkem v pohode, vyjel jsem mimo mesto rikal jsem si jaka parada, podradim pridam plyn a zas cukani zavada tri valce - ukazalo to 16686 Cylinder2, - spatne zapalovani druheho valce. Vymazal jsem zavady jel jsem jeste jednou a znova. Takze co by to mohlo byt? Auto stale v kopci nedrzi.

Jeste se mi ukazala jedna zavada: 17698 - Coolant Temp Sensor at Radiator Outlet. Signal too small

Tak jak to vydite? Mam nove svicky i kabely. Diky

Tak VIS píše tohle:

Možná bych zkontroloval to ukostření a jestli jsi neměnil vstřik, tak to může být ono???

post-32354-0-27667800-1383841342_thumb.jpg

post-32354-0-34292300-1383841351_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Chlapi, takže dneska ráno mi to nedalo a vyměnil jsem kabely. Dva z nich byli na koncovkách u svíček totálně připečené, prostě jsem před rokem koupil totální šunt. Startuje parádně, prozatím ujeto cca 60 km a ani jedno škubnutí. Juchuuuuuu, jdu sundat provaz z větvě :lol: Motor se teď chová parádně, snad to nezakřiknu a můžu kliďánko zajíždět :pivo:

to SENDYCL:

zkusil bych jako první vyměnit to čidlo na chladiči, vymazal závady a zkusil znova projet. A dělal ti neplechu ten druhý válec i před výměnou svíčky? Já jsem totiž byl svědkem, jak se mi montovaly do auta nové NGK a jedna z nich byla od novoty vadná. A jinak odkud jsi? Když tak bych juknul, jestli nemáš poblíž nějakého automechanika certifikovaného tímto fórem, že bys zajel k němu. Ono totiž diagnostika, jak jsem zjistil, není jenom načtení chyb - spíš si to chce projet akční členy a kdo se fakt v tom vyzná, tak možná příjde na příčinu ;) A už se taky v tom trochu ztrácím, tak se tě ještě zeptám, jestli jsi teď zkoušel měřit tlaky na válcích? A jen tak pro zajímavost, mě ty vadné kabely vyhodili na diagnostice nízký kompresní tlak na čtvrtém válci. A pokud ti to auto nedrží na rychlosti - ta vyskočí nebo ne? Pokud ne, tak by fakt mohl být někde nízký kompresní tlak ve válcích.

to SENDYCL:

no a ještě mě napadlo, dočetl jsem se to snad někde na chrysler foru, že záleží jako máš řídící jednotku od LPG. Že se jsou schopny snad některé ŘJ od motoru poštěkat s ŘJ od LPG a pak to dělá bordel :blink:

a tady je podobný dotaz: Focus LPG

Odkaz ke komentáři

Chlapi, takže dneska ráno mi to nedalo a vyměnil jsem kabely. Dva z nich byli na koncovkách u svíček totálně připečené, prostě jsem před rokem koupil totální šunt. Startuje parádně, prozatím ujeto cca 60 km a ani jedno škubnutí. Juchuuuuuu, jdu sundat provaz z větvě :lol: Motor se teď chová parádně, snad to nezakřiknu a můžu kliďánko zajíždět :pivo:

to SENDYCL:

zkusil bych jako první vyměnit to čidlo na chladiči, vymazal závady a zkusil znova projet. A dělal ti neplechu ten druhý válec i před výměnou svíčky? Já jsem totiž byl svědkem, jak se mi montovaly do auta nové NGK a jedna z nich byla od novoty vadná. A jinak odkud jsi? Když tak bych juknul, jestli nemáš poblíž nějakého automechanika certifikovaného tímto fórem, že bys zajel k němu. Ono totiž diagnostika, jak jsem zjistil, není jenom načtení chyb - spíš si to chce projet akční členy a kdo se fakt v tom vyzná, tak možná příjde na příčinu ;) A už se taky v tom trochu ztrácím, tak se tě ještě zeptám, jestli jsi teď zkoušel měřit tlaky na válcích? A jen tak pro zajímavost, mě ty vadné kabely vyhodili na diagnostice nízký kompresní tlak na čtvrtém válci. A pokud ti to auto nedrží na rychlosti - ta vyskočí nebo ne? Pokud ne, tak by fakt mohl být někde nízký kompresní tlak ve válcích.

to SENDYCL:

no a ještě mě napadlo, dočetl jsem se to snad někde na chrysler foru, že záleží jako máš řídící jednotku od LPG. Že se jsou schopny snad některé ŘJ od motoru poštěkat s ŘJ od LPG a pak to dělá bordel :blink:

a tady je podobný dotaz: Focus LPG

Gratuluji k vyreseni problemu (ticha zavist) :D Jsem z Ceske Lipy. Tlaky budu merit v sobotu. Kdyby byly vadne svicky asi bych se zblaznil. Jestli jsi sundal provaz ze stromu nechces mi ho pujcit? :wallbash: . Jinak rychlost nevyskoci jen se pomalu prevalujou pisty.

Pred vymenou svicek nevim. Ja jsem vlastne puvodne zmeril tlaky a na zaklade toho jsem vymenil v podstate vsechno co slo. Koupim to cidlo na chladici, mrknu na to ukostreni jak mi tu nekdo radil. Pak uvidim po mereni tlaku. Diky za rady :palec:

Odkaz ke komentáři

Vstřik jsem nemenil, krouzky apod.

To ukostreni je kde? To myslis minus na baterii? Jsem nejak vedle.

Jedno ukostření je vedle baterky, mezi baterkou a blatníkem. Pak taky můžeš zkontrolovat kabel co je přivedený na alternátor, ale ostatní nevím.

Zkusil bych to ukostření a pak bych šel dál. Kolegovi kvůli špatnýmu ukostření vynechávalo palivový čerpadlo.

Odkaz ke komentáři

Gratuluji a přeju Ti to. Snad se k Tobě brzy všichni přidáme a budem si užívat normální jízdy taky. ;-)

Odkaz ke komentáři

Provaz ti půjčím :lool: Ale když se to líně převaluje na rychlost, tak se bojím bojím, že to bude ta nejblbější možnost, že je malý kompresní tlak na válcích :blink: Nějak mě logicky napadá, že pokud by to těsnilo, nemůže se ti to líně převalovat, ikdyž zase na druhou stranu, když jedeš a vypneš zapalovaní, taky to ještě nějakou dobu jede. A předtím ti to dělal mechanik tu výměnu kroužků? Je srovnaná hlava?

Odkaz ke komentáři

Provaz ti půjčím :lool: Ale když se to líně převaluje na rychlost, tak se bojím bojím, že to bude ta nejblbější možnost, že je malý kompresní tlak na válcích :blink: Nějak mě logicky napadá, že pokud by to těsnilo, nemůže se ti to líně převalovat, ikdyž zase na druhou stranu, když jedeš a vypneš zapalovaní, taky to ještě nějakou dobu jede. A předtím ti to dělal mechanik tu výměnu kroužků? Je srovnaná hlava?

Nedělal to mechanik, to já sám. :huh: Hlava je srovnaná jedině moje :wallbash:

Jestli bude malý tlak na válcích nic se neděje obětuju 500,- za těsnění a pošlu hlavu někam udělat. Pořád mě to bude stát méně než těch 20 000,- co tu píší ostatní.

Udělám co tu lidi píšou a dám vědět. :palec:

Odkaz ke komentáři

Ty sis to dělal sám? Protože hlava, když se sundá, by se měla natlakovat - jednak se zjistí, jak jsou na tom ventily, zjistí se, jestli není někde prasklá a vždycky by se měla na magnetu srovnat a měli by se zabrousit sedla ventilů. A vždycky by se měli vyměnit všechna těsnění. Měnil jsi těsnění pod hlavou? A jaké pístní kroužky si tam dával? Zajížděl jsi to potom, jak psal Konny výše? 1000 km maximálně do 3000 otáček/min a dalších 1000 km občas vytočit na 5000 ot./min. a jinak ještě jezdit slušně :palec: Takže teď mé doporučení zní: nekupuj žádné čidlo a jako první běž nechat změřit ty tlaky a dej vědět ;)

Odkaz ke komentáři

Ty sis to dělal sám? Protože hlava, když se sundá, by se měla natlakovat - jednak se zjistí, jak jsou na tom ventily, zjistí se, jestli není někde prasklá a vždycky by se měla na magnetu srovnat a měli by se zabrousit sedla ventilů. A vždycky by se měli vyměnit všechna těsnění. Měnil jsi těsnění pod hlavou? A jaké pístní kroužky si tam dával? Zajížděl jsi to potom, jak psal Konny výše? 1000 km maximálně do 3000 otáček/min a dalších 1000 km občas vytočit na 5000 ot./min. a jinak ještě jezdit slušně :palec: Takže teď mé doporučení zní: nekupuj žádné čidlo a jako první běž nechat změřit ty tlaky a dej vědět ;)

Aaaale, mel jsem kolem sebe automechaniky co rikali ze to takhle delaj leta a vse ok. Tak jsem to prubnul. No tlaky si zmerim zitra rano, kdyz budou spatny sundam hlavu a poslu ji nejakejm odbornikum.

Jinak samozrejme tesneni pod hlavou jsem menil i gufera na ventilech a hydrostavy (zbytecne :wallbash: ), pistni krouzky take. No uvidim co bude dal.

Jinak mi to vcera jeste hodilo jednu zavadu a ted si presne nepamatuji myslim 16719 coz bylo asi neco jako ze cidlo na ty klice nejspis.

No uvidim zitra. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...