speKtis Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Zdravím. Mám problém s mou octávkou r.v. 2000, 1.9 TDi 81kw Ambiente (combi) Stává se mi, že mi přestává fungovat vnitřní osvětlení, a to kompletně. Najednou nesvítí světlo nad palubní deskou, nesvítí světla na dveřích a ani osvětlení kufru. S mechanikem jsme proměřovali všechny pojistky a šťáva přes ně jde. Rozebrali jsme osvětlení nad palubkou a k žárovkám už šťáva nejde, prostě mrtvo. Po zhruba půl hodině jsem vyjel a během cesty domů mi najednou všechno osvětlení začalo fungovat a fungovalo celý den. Takto se to opakuje zhruba týden. Světlo si začíná a přestává fungovat jak chce, jak při vyplém tak zaplém motoru... Nemá někdo s tímto problémem zkušenost? Asi bude problém někde na cestě, jenže nejsem elektrikář a octávku mám nově, takže se v jejím vedení moc nevyznám. VAG hlásil chybu "00953 - casove omezeni vnitrniho osvetleni 25-00 - nedefinovany stav spinace" 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 2, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Měl jsem stejný problém i se stejnou chybou na vagu a řešení je zde - http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=4929&view=findpost&p=1373175 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Červenec 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 2, 2013 Tak dneska to celý den funguje jak má... Určitě na to mrknu, díky ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Červenec 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 7, 2013 Neví prosím vás někdo, jak je dělané vedení v octávii I facelift? Pojistkou totiž šťáva prochází, ale na žárovce vnitřního osvětlení už nic není, tak bych potřeboval vědět, co je mezi tím, jestli je tam opravdu jen ta deska. Dále bych chtěl poprosit, jestli by se v okolí Ústeckého kraje nenašel někdo dost zručný na to, aby se na tu desku podíval a případně mi to proletoval (samozřejmě ne zadarmo, práci zaplatím). Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Červenec 7, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2013 já přidám skušenost s passatu třeba to pomůže dorazilo auto nešel centrál ani stropní světlo a další drobnosti schodil sem u řidiče plast na podběhu a ten plastovej práh odsunul koberec a pod nim vede svazek drátů a ten de do komfortky co je v podlaze v plast deklu ten svazek sem rozebral a našel totál uhnilí dráty stačilo se jich dotknout a rozpadly se tak sem to postupně vyštípal a nahradil kouskem nových drátů a vše řádně zaizoloval poté vše naběhlo a začalo fungovat skus se tedy taky kouknout na ty kabely u řidiče třeba je problém tam neb tvůj problém je podobný tomu co mi popisoval majitel toho passatu taky mu to odcházelo nák postupně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Červenec 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 7, 2013 Určitě děkuji za zkušenost, zkusím vše co by mohlo pomoct... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Červenec 7, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2013 a ted mi napadla ještě jedna věc až sundáš ten plast na podběhu u řidiče tak je tam šroubek s kostrama mrkni jestli třeba neni volnej a jestli se tam ty kostry neklepou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Červenec 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 7, 2013 Mrknu a dám vědět, díky za tip ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Červenec 7, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2013 Mám ten samý problém, komfortku jsem rozdělal a nic jsem nenašel (vše se tvářilo řádně zapájené :() Když mi zhasne osvětlení např. v kufru a pootevřu zadní dveře, tak to začne svítit jak ďas... nvm taky co s tím, já si zvykl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Červenec 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 7, 2013 No je to malý problém, dá se s tím jezdit, ale mě tyhle prkotiny většinou nejvíc štvou :D Jakmile chytnu stopu nebo na to přijdu, určitě dám vědět ať je tu další inspirace :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Červenec 21, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 21, 2013 Tak mám další poznatek. K komfortce jsem se ještě nedostal, ale měnil jsem veškeré žárovky vnitřního osvětlení za LED a u toho jsem si všiml zajímavých věcí. To, o čem budu hovořit se týká veškerého vnitřního osvětlení (světla dole na dvěřích, osvětlení nad předními sedadly, osvětlení kufru). Veškeré osvětlení fungovalo bezchybně (třeba i týden), poté přijdu k autu, odemknu a nefunguje vůbec nic z toho, co jsem uváděl. Sednu do auta, zavřu dveře a najednou svítí vše jak má. Pokud to zase vypadne, stačí třeba 3x otevřít / zavřít dveře a opět to naskočí. Někdy se i stane, že světla v kufru zeslábnou, opět stačí otevřít / zavřít dveře a svítí jak mají. Nění ve dveřích nějaký spínač, který by mohl mít toto na svědomí? VAG totiž vyhazoval chybu: -00953 - casove omezeni vnitrniho osvetleni 25-00 . nedefinovany stav spinace 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Červenec 23, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2013 Skontroluj si najprv kabelaz v prechodke do dveri, potom zamok (je v nom niekolko mikrospinacov, temu o tom mas vyvesenu tu hore). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Červenec 23, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 23, 2013 Ještě se chci zeptat, neni v Ústeckém kraji někdo, kdo by se mi byl schopný podívat na tu komfortku? Studeným spojům a letování moc neholduji. Práci samozřejmě zaplatím, díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Červenec 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 28, 2013 Tak další poznatek, včera v kabině nic nesvítilo, ani lampička nahoře, ani světlo dveří, ale světlo v kufru svítilo tak na půl. Na auto nikdo vůbec nešáhl a cca po minutě se veškeré světlo opět rozzářilo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 28, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2013 A co tam máš za komfortku? Možná by bylo jednodušší sehnat jinou než to nechat opravovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Červenec 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 28, 2013 Přiznám se, že vůbec nevím. Těmhle věcem nerozumím, tak se v tom moc nevrtám. Oproti tomu se na to nikdo nechce kouknout, všichni co se tím v mém okolí zabývají mi řeknou, že to budou řešit až to přestane fungovat úplně... Potřeboval bych někoho v Ústeckém kraji, kdo by byl ochotný se na to podívat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
partner1999 Odesláno Červenec 30, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2013 Ahoj, Pokud vím tak z Usteckého kraje je člen Chipmann, spoj se sním a uvidíš. Nikdy jsem u něj nebyl, ale jezdí k němu Krokouš a samá chvála. Pokud by to nevyšlo mám jednoho šikovného autoelektrikáře v LBC. S pozdravem partner1999 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 30, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 30, 2013 Číslo jednotky je buď na ní napsané, nebo ho vyčteš diagnostikou. Podle toho jí můžeš zkusit koupit. Ceny začínají na 500,- Kč podle typu. Mrkni na aukro, tam jich je většinou dost a když nebudeš mít nějakou atypickou, tak i na vrakáčích musí být i se zárukou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Červenec 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 30, 2013 Na tu jednotku se teda podívám až budu na diagnostice. Já měl za to, že se ty desky různí podle výbavy auta... Díky za tip... Jinak se mi ale dle laického názoru zdá, že to bude mít co dočinění s nějakým spínačem ve dveřích... Ale bůh ví 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.