Přejít na obsah

Vnitřní osvětlení (komplet)

speKtis

Doporučené příspěvky

Zdravím. Mám problém s mou octávkou r.v. 2000, 1.9 TDi 81kw Ambiente (combi)

Stává se mi, že mi přestává fungovat vnitřní osvětlení, a to kompletně. Najednou nesvítí světlo nad palubní deskou, nesvítí světla na dveřích a ani osvětlení kufru. S mechanikem jsme proměřovali všechny pojistky a šťáva přes ně jde. Rozebrali jsme osvětlení nad palubkou a k žárovkám už šťáva nejde, prostě mrtvo. Po zhruba půl hodině jsem vyjel a během cesty domů mi najednou všechno osvětlení začalo fungovat a fungovalo celý den. Takto se to opakuje zhruba týden. Světlo si začíná a přestává fungovat jak chce, jak při vyplém tak zaplém motoru...

Nemá někdo s tímto problémem zkušenost? Asi bude problém někde na cestě, jenže nejsem elektrikář a octávku mám nově, takže se v jejím vedení moc nevyznám. VAG hlásil chybu "00953 - casove omezeni vnitrniho osvetleni 25-00 - nedefinovany stav spinace"

Odkaz ke komentáři

Neví prosím vás někdo, jak je dělané vedení v octávii I facelift? Pojistkou totiž šťáva prochází, ale na žárovce vnitřního osvětlení už nic není, tak bych potřeboval vědět, co je mezi tím, jestli je tam opravdu jen ta deska.

Dále bych chtěl poprosit, jestli by se v okolí Ústeckého kraje nenašel někdo dost zručný na to, aby se na tu desku podíval a případně mi to proletoval (samozřejmě ne zadarmo, práci zaplatím). Děkuji

Odkaz ke komentáři

já přidám skušenost s passatu třeba to pomůže dorazilo auto nešel centrál ani stropní světlo a další drobnosti schodil sem u řidiče plast na podběhu a ten plastovej práh odsunul koberec a pod nim vede svazek drátů a ten de do komfortky co je v podlaze v plast deklu ten svazek sem rozebral a našel totál uhnilí dráty stačilo se jich dotknout a rozpadly se tak sem to postupně vyštípal a nahradil kouskem nových drátů a vše řádně zaizoloval poté vše naběhlo a začalo fungovat

skus se tedy taky kouknout na ty kabely u řidiče třeba je problém tam neb tvůj problém je podobný tomu co mi popisoval majitel toho passatu taky mu to odcházelo nák postupně

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak mám další poznatek. K komfortce jsem se ještě nedostal, ale měnil jsem veškeré žárovky vnitřního osvětlení za LED a u toho jsem si všiml zajímavých věcí.

To, o čem budu hovořit se týká veškerého vnitřního osvětlení (světla dole na dvěřích, osvětlení nad předními sedadly, osvětlení kufru). Veškeré osvětlení fungovalo bezchybně (třeba i týden), poté přijdu k autu, odemknu a nefunguje vůbec nic z toho, co jsem uváděl. Sednu do auta, zavřu dveře a najednou svítí vše jak má. Pokud to zase vypadne, stačí třeba 3x otevřít / zavřít dveře a opět to naskočí. Někdy se i stane, že světla v kufru zeslábnou, opět stačí otevřít / zavřít dveře a svítí jak mají.

Nění ve dveřích nějaký spínač, který by mohl mít toto na svědomí? VAG totiž vyhazoval chybu:

-00953 - casove omezeni vnitrniho osvetleni

25-00 . nedefinovany stav spinace

Odkaz ke komentáři

Přiznám se, že vůbec nevím. Těmhle věcem nerozumím, tak se v tom moc nevrtám. Oproti tomu se na to nikdo nechce kouknout, všichni co se tím v mém okolí zabývají mi řeknou, že to budou řešit až to přestane fungovat úplně... :angry: Potřeboval bych někoho v Ústeckém kraji, kdo by byl ochotný se na to podívat.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...