Guest martin1972 Odesláno Červenec 5, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2013 ahoj škodovkáři,chci koupit oktávku s motorem 2.0fsi,poradte,někde jsem četl že se má tankovat lepší 98oktanovej benzín?je to pravda?naftáka nechci,jezdi ročně asi 6000km,momentálně mám oktávku jedničkovou po faceliftu r.v.2001,1.6,74kw,chci ji prodat a koupit dvojkovou,nejde mi o rychlou jízdu ale když jedem na dovču jednou za rok naložený tak přeci jen ta 1.6 nic moc,no hlavně ta s motorem 2.0fsi má 110kw a 6-ti kvalt,tak mi napište kdo má zkušenost s tím dvoulitrem,jaká je tam spotřeba atd.předem díky a at vám škodovky šlapou!!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Červenec 5, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 5, 2013 je to v pohodě, spotřeba taky, palivo se dá kombinovat, motor spolehlivej. Na ten nájezd bezproblémů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Červenec 6, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 6, 2013 (upraveno) tak ovšem, že je lepší tankovat "lepší" benzín či naftu nebo aditiva Upraveno Červenec 6, 2013 uživatelem marekczek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Červenec 7, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2013 tak aditiva nejsou potřeba, u tohoto motoru, ostatně kdyby se nedávala ta přísadová sračka do nafty, tak ani do ní. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
malkovicz Odesláno Červenec 7, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2013 Čau spotřebu počítej tak průměr kolem 8litru na 100km ale zaleží hodně na stylu jízdy pokud nebudeš motor moc vytáčet a pojedeš někam dál tak se dostaneš i na 7 litrů ale když to sešlápneš a nebudeš koukat na spotřebu tak se budeš moct taky pohybovat za hranicí 10 litrů ale to už je fakt styl závodník :-). Tenhle motor je super jak je tichý a dá se řadit někde okolo 2 500 tisíce otáček takže šestku tam házím v 80 km za hodinu. A při tomhle stylu jízdy je ta 8 litrová spotřeba jo a to mám ještě čtyřkolku takže s náhonem na předek to bude třeba ještě mín. Pokud budeš mít ještě nějaký dotazy klidně se na mě obrať čau a přeji štastnou ruku při koupi. Jo a můžeš tam lejt jak 98 tak 95. Dle servisu při používání 95ky dojde ke ztrátě výkonu a zvýší se spotřeba ale já jsem nic takovýho nezaznamenal takže to kombinuju natočím plnou 95 a pak 2krát až 3 krát dotankovávám 98 a pak zase od znova :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Červenec 7, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2013 tak tak, jak napsal kolega nademnou... motor je tichý, ve mestě se dá řadit již kolem 2000 a motor nebude protestovat... dostat se nad 10 litrů, to musí člově jet uplně bezhlavě 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tuning Odesláno Červenec 9, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 JJ..přesně tak...mám ji 2 roky a mám najeto 290000km a naprosto bez jediného problému...tankuju jen VERVU 100 nebo Maxxmotion 100 a průměrná spotřeba na 18" kolech 225/40 ... 7,4 ...dálnice s klimou do 140 km/h - 8l a na okrskách styl 55 km/h a 120 km/h se dostanu i na 6,6 l reálných!!!! Dávám mu nej olej co 15000km a co 15000 i originál svíčky, filtry,... Teď budu měnit jen vlnovec na výfuku - prdl... Ale doporučuji!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
michalnet Odesláno Srpen 20, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2014 zdravím chci kupovat ojetou octavku, kolik motor vydrží má najeto přes 300000KM v automatu a dá se dát lpg kolik vyjde nějkaý ojetý motor nový, dá se dát i s passatu a další případné opravy u tak starého auta díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 Kdybys to nenapsal jak tatar, tak bych možná i pochopil, na co se ptáš... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
michalnet Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 ptám se kolik takový motor vydrží když má najeto přes 300000km a co se může na něm teď pokazit a kolik by to stálo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 tak to těžko odpovědět, záleží kdo jak s tím zacházel... nemá turbo, tak při slušném zacházení by ten motor mohl půl mega vydržet... ale každopádně 300 000 je dost už 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 21, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2014 přesně jak píše hydraulik, problém u těchto motorů je také nedodržování paliva N98...dlouhodobé ježdění na N95 způsobuje podpalování ventilů a závady na systému emisí - lambdasondy a katíky, popřípadě NOx snímače 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Říjen 18, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2014 (upraveno) Taky mám možnost sehnat v rámci rodiny FSičko který má najeto pouze kolem 70TKm, auto jezdí jenom na N98 žádný huntování a pravidelný autorizovaný servis ikdyž to v dnešní době taky není žádná jistota . Teď to tady zvažujem a podle mého by to mohla bejt dobrá volba. Má někdo nějaké poznatky na co si dávat během provozu případně pozor ? Upraveno Říjen 18, 2014 uživatelem header009 0 Citovat Odkaz ke komentáři
roow Odesláno Říjen 20, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2014 Taky mám možnost sehnat v rámci rodiny FSičko který má najeto pouze kolem 70TKm, auto jezdí jenom na N98 žádný huntování a pravidelný autorizovaný servis ikdyž to v dnešní době taky není žádná jistota . Teď to tady zvažujem a podle mého by to mohla bejt dobrá volba. Má někdo nějaké poznatky na co si dávat během provozu případně pozor ? Jdi do toho... já kupoval taky z rodiny, auto mělo 50 tkm, teď jsem na 80 tkm a naprostá spokojenost (a to jsem zarytej odpůrce Oktávek, páč je to tuctovka a má to každej... naštěstí né FSI :-)) Jinak dlouhodobě jezdím na NA95, tankuju Shell, Agip a Benzina. Jednou jsem v nouzi natankoval i nějakej "no-name" v Kunštátě (prej bývalá Benzina) a vše OK. Dlouhodobou spotřebu mám 7,7 a poslední dobu leju do benzínu adiutivum VIF. Čas od času kupím i NA98, třeba když není jiná možnost nebo stojí u LukOilu stejně jako NA95 na mnou preferovaných čerpačkách ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukin23 Odesláno Listopad 9, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2014 Zdravím chci koupit ojeté auto cca do 180 000 kc a rozhoduji se mezi WV passat 1.8 tsi nebo 2.0 fsi nebo O II stejné motorizace. Chci benzín protože nacukám ročně cca 10-15 000Km (hlavně mimo město) Můžete poradit na co si u těchhle motorů dávat pozor či jestli je reálné koupit auto v relativně dobrým stavu v téhle cenové relaci. Mám jeste otázku jestli je lepší Automat nebo Manual (automat sem nikdy neměl). Mám felicii takže skok do auta jako je uvedeno výše bude asi 100 kilometrový :). Před měsícem jsem se oženil a s manželkou plánujeme nějakou tu rodinu. Proto jsme se domluvili že koupíme už auto dražší (na naše poměry) a větší než je felícia. PS: chtěl bych RS ale promě je to asi zbytečný :). co říkate třeba na tohle http://auto.bazos.cz...OMBI-18-TSI.php http://auto.bazos.cz...x-vybavaTOP.php http://auto.bazos.cz...yborny-stav.php http://auto.bazos.cz...a-II-20-FSI.php neprahnu po bůhjaké výbavě a vím že i KM co jsou uvedeny nejsou v 90% pravdivé ale hlavně aby auto jezdilo a mělo aspoň klimu protože ve felícii člověk umírá v létě :) Díky za Rady Lukin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Listopad 13, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2014 Ideál aby ses pobavil s někým kdo tomu rozumí a sepsal pro a proti, hlavně nešetřit a někomu třeba i něco zaplatit a at to projede přes diag, přes Vinko a co tomu rozumí, stejně jak já s kamarádem, taky mu to řeším a jezdím s ním po autech. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.